چگونه در منزل، سرطان را تشخیص دهیم؟
اگر خواهان اضافه کردن یا حذف اطلاعات خود در مطالب هستید، به آیدی @Tarikhemaadmin در تلگرام پیام بدید.
لطفا جهت پرسیدن آدرس و سوالات نامربوط پیام ندید. ما فقط آدرس و شماره تماسها را قرار میدیم که در پایین قرار گرفته.
شاید تعجب کرده باشید و از خودتان پرسیده باشید مگر می شود در منزل، بفهمم سرطان دارم یا نه؟ چگونه می توانم خودم به تنهایی و بدون هیچ تخصصی این بیماری را تشخیص دهم؟ یکی از دانشجویان کارشناسی ارشد که در رشته ی مکانیک دانشگاه تهران تحصیل می کرد، موفق شد یک ابزار ساده ای را طراحی کند که می تواند سرطان را تشخیص دهد. این ابزار که تولید هم شد می تواند توسط هر کسی مورد استفاده قرار گیرد و نیازی به تخصص ندارد.
وی درباره هدف از اجرای این طرح اظهار کرد: هدف ما این بود همانطور که افراد عادی در منزل می توانند فشارخون و قندخون خود را با دستگاه های رایج چک کنند، بتوانند با ابزارهای ساده، سرطان را نیز تشخیص دهند.
اسحق حسینی خاطرنشان کرد: دیگر کاربرد این چیپ در تشخیص بیماری های خونی به صورت زودهنگام و مورد استفاده توسط مردم عادی است که تشخیص مالاریا نیز از طریق آن امکان پذیر است.
وی تشخیص میزان تاثیرگذاری دارو را از دیگر کارکردهای این ابزار الکترونیکی ذکر کرد و گفت: به عنوان مثال، افرادی که شیمی درمانی می شوند بعد از چند جلسه با استفاده از این چیپ می توانند میزان تاثیرگذاری داروها روی بافت را مشاهده کنند.
این پژوهشگر جوان درباره مشخصات فنی دستاورد خود توضیح داد: این سیستم از یک تراشه ۲ تا ۳ سانتی متری که روی یک صفحه شیشه ای لایه نشانی شده و یک کانال میکرو متری که از داخل آن تعداد محدودی از سلول ها عبور می کند، تشکیل شده و شامل خروجی و ورودی های سیال و الکترودها است.
وی افزود: این چیپ الکترونیکی دارای دو خروجی و دو ورودی است که نمونه خون از طریق یک ورودی و ماده سیال برای تشخیص از طریق ورودی دیگر به دستگاه منتقل و سپس خارج می شود.
اسحق حسینی ادامه داد: میکروکانال های چیپ از روی الکترودهای فلزی از جنس طلا عبور می کند و با توجه به میدان الکتریکی که اعمال می شود، سلول دچار تغییر شکل می شود و این تغییر شکل، وضعیت سلول را به ما نشان می دهد.
وی با بیان اینکه این محصول در داخل کشور، نمونه مشابه ندارد، افزود: نمونه مشابه این چیپ تشخیصی در آمریکا به قیمت ۲ دلار به فروش می رسد و ما هم می توانیم در تولید انبوه با همان قیمت (حدود ۶ هزار تومان) به دست مصرف کننده برسانیم.
این دانشجوی مبتکر در تشریح مزیت های رقابتی این محصول با نمونه های خارجی گفت: مزیت های رقابتی این ابزار تشخیصی نسبت به نمونه های ارائه شده در دنیا، دقت بالاتر، قابلیت تطابق پذیری بیشتر با سلول ها و در نتیجه ارائه نتایج صحیح تر است و در ایران نیز یک نمونه منحصر به فرد محسوب می شود.
به گفته اسحق حسینی، این دستگاه مراحل آزمایشگاهی را با موفقیت پشت سر گذاشته و روی نمونه سلول های انسانی جواب داده است.
میکروسیستم بررسی دقیق و سریع سلول های سرطانی اواخر اسفندماه گذشته در برنامه رویش پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به نمایش درآمد.
ایرنا