نحوه صحیح پله نوردی چگونه است؟
اگر خواهان اضافه کردن یا حذف اطلاعات خود در مطالب هستید، به آیدی @Tarikhemaadmin در تلگرام پیام بدید.
لطفا جهت پرسیدن آدرس و سوالات نامربوط پیام ندید. ما فقط آدرس و شماره تماسها را قرار میدیم که در پایین قرار گرفته.
تقریبا بیشتر افراد، بهویژه کسانی که پادرد یا کمردرد دارند یا افراد مسنتر که به واسطه شغلشان مجبورند در طول روز چندینبار از پلهها بالا و پایین بروند، از این موضوع گله و شکایت دارند. اما اگر شیوههای صحیح استفاده از آن را به کار بگیرید و پیشگیریهای لازم را انجام دهید کمتر دچار مشکل خواهید شد.
مناسبترین روش برای پله نوردی
افرادی که عضلات یا مفاصل پا و کمرشان مشکل خاصی ندارد باید پلهها را به صورت یکییکی بالا یا پایین بروند. به این صورت که یک پای آنها روی یک پله و همزمان پای بعدی در حال حرکت به سوی پله بعدی باشد.
اما افرادی که مشکل خاصی در زانو یا کمر دارند، باید سعی کنند در هر مرحله فقط یک پله را طی کنند. یعنی ابتدا پای سالمتر را روی یک پله بگذارند، سپس پای مقابل را در کنار آن قرار دهند، در این صورت هردو پا در یک زمان با هم روی یک پله قرار میگیرد. در ضمن این افراد باید هنگام استفاده از پله از نردههای کنار پله کمک بگیرند و بههیچوجه پلهها را بهسرعت به سمت بالا و پایین طی نکنند.
پله استاندارد پلهای است که طول آن حدود ۹۰ تا ۱۵۰ سانتیمتر، عرض آن ۲۵ تا ۳۰ سانتیمتر و ارتفاع آن در حدود ۱۵ تا ۲۵ سانتیمتر باشد و هردو طرف آن نرده داشته باشد. در غیر این صورت هنگام استفاده از پله باید بیشتر احتیاط کرد به این ترتیب که حتما پلهها را یکییکی، بهآرامی و با احتیاط طی کنید.
راهکارهایی برای کاهش آسیبهای احتمالی
هنگام بالا و پایین رفتن از پله نباید از کفشهای تخت یا پاشنهبلند استفاده کرد. بهترین کفش کفشی است که دو تا سه سانتیمتر پاشنه داشته باشد.
هنگام استفاده از پله سعی کنید به صورت صاف حرکت کنید. نباید هنگام استفاده از پله شکمتان را جلو دهید.
هرچه فرد وزن بیشتری داشته باشد هنگام استفاده از پله فشار بیشتری به زانو و ستون فقرات او وارد میشود. بنابراین اگر اضافهوزن دارید و به واسطه شغلتان مجبورید از پله بالا و پایین بروید حتما برای کاهش وزن اقدام کنید.
افراد مسنتر تا حد امکان نباید از پله استفاده کنند، چون به علت ضعف عضلانی هنگام بالا و پایین رفتن از پله مفاصل زانو بهشدت آسیب میبیند. بنابراین در مواقع ضروری پلهها را یکییکی بالا بروید.
مبتلایان به مشکلات قلبی هم بهتر است بعد از بالا رفتن از چند پله استراحت کوتاهی داشته باشند سپس بقیه پلهها را طی کنند.
اگر هنگام استفاده از پله باری حمل میکنید، نکاتی که ذکر شد را با تاکید بیشتری به شما توصیه میکنیم چون با این کار فشار مضاعفی به زانوهایتان وارد میکنید که در طولانیمدت سبب میشود کشکک زانو بهشدت آسیب ببیند و درد زیادی را متحمل شوید.