آیا کسانی که در قبر گذاشته نمی شوند عذاب می شوند؟
اگر خواهان اضافه کردن یا حذف اطلاعات خود در مطالب هستید، به آیدی @Tarikhemaadmin در تلگرام پیام بدید.
لطفا جهت پرسیدن آدرس و سوالات نامربوط پیام ندید. ما فقط آدرس و شماره تماسها را قرار میدیم که در پایین قرار گرفته.
توضیح مطلب با توجه به دو نکته روشن مىشود:
T}یکم. {Tروح انسان پس از مرگ و انقطاع از بدن مادى، خود را با بدن برزخى و قالب مثالى مىیابد و مىبیند. در واقع، روح آدمى با رفتن از حیات دنیوى به حیات برزخى، بدن مادى خود را رها کرده و با بدن مثالى خود متحد مىگردد. این بدن متناسب با نظام برزخى بوده، اتحادش با روح، قوىتر از اتحاد آن با بدن مادى در زندگى دنیوى است. قالب مثالى موجود در خواب، مىتواند ما را به بدن برزخى تا حدودى هدایت کند؛ چرا که هنگام خواب -که تعلق روح به بدن مادى تا اندازهاى کم مىشود و از حدود مادى تا اندازهاى آزاد مىگرددروح خود را با یک نوع تن مثالى و با بدنى شبیه بدن مادى و دنیوى، مىبیند. این دلیل روشنى است که روح انسان، در صورت عدم تعلّق به بدن مادى یا تعلق کمتر، قدرت تمثّل به بدن مثالى را دارد. انسان در هنگام خواب دیدن، خودش را با همان بدن و شکل و تصویر مىبیند. این امر نشانگر وجود بدن مثالى و قالب برزخى است که با انتقال روح از این عالم مادى به نظام برزخى به وجود نیامده است؛ بلکه قبلاً هم در آن نظام وجود داشته، ولى ما از آن محجوب بودهایم و اگر این حجاب (تعلّق و توجه به نظام مادى و مادیات) را کنار زنیم، هم اکنون نیز خود را در آن قالب مثالى متمثّل مىبینیم؛ چنانکه درخواب در حالى که بدن مادى ما در رختخواب افتاده و در حال آرامش است، خود را با بدنى مشابه با این بدن یافته و سیرها، حرکتها، فهمها، دیدنىها، شنیدنىها، خوردنىها و خواستنها با آن داریم V}نگا: محمد شجاعى، خواب و نشانهاى آن، صص ۵۸-۶۲.{V.
گفتنى است از نظر روایات، وجود بدن برزخى امرى مسلم و قطعى است؛ چنان که امام صادقعلیه السلام فرمود: «اما در بدنهایى شبیه بدنهاى دنیوى آنان است» V}بحارالانوار، ج ۶، ص ۲۶۸، ح ۱۱۹.{V. این روایت بیانگر وجود بدن برزخى و مثالى در عالم برزخ است.
T}دوم. {Tمیان قبر برزخى و قبر خاکى، ارتباط خاصى حاکم است؛ یعنى، میان روح انسان در برزخ و بدن مادى او در قبر خاکى، ارتباط وجود دارد و این، در اصل از ارتباط روح و بدن مادى -که در طول زندگى دنیوى با یکدیگر یک نوع اتحاد داشتهاند سرچشمه مىگیرد. این ارتباط با قطع تعلق روح از بدن، پس از مرگ به کلى از میان نمىرود؛ بلکه یک نوع ارتباط در حد پایینترى، میان روح برزخى و بدن خاکى و مادى وجود دارد. البته نه در حد و اندازهاى که در زندگى دنیوى و در دوران تعلق روح به بدن بود و نه با آن کیفیت و کمیت؛ بلکه در میزانى ضعیفتر و با کیفیتى دیگر. از همین رو قبر خاکى با قبر و عالم برزخى روح، ارتباطى دارد که در نقاط دیگر این ارتباط را ندارد و به همین جهت است که به رغم حضور روح در عالمى فوق ماده و زمان و مکان (برزخ)، توجه خاصى به بدن مادى و نقطهاى دارد که بدن خاکى در آن هست. براساس همین ارتباط میان قبر برزخى و قبر خاکى است که دستورها و احکام خاصى در باب قبر خاکى، تشییع جنازه، کفن و دفن، حرمت قبور، استحباب زیارت قبور، دعا، طلب رحمت و مغفرت بر سر قبور و نظایر آنها در شریعت اسلامى وجود دارد.