چرا نماز عید فطر و قربان و جمعه در زمان غیبت امام معصوم(ع) واجب نیست؟
اگر خواهان اضافه کردن یا حذف اطلاعات خود در مطالب هستید، به آیدی @Tarikhemaadmin در تلگرام پیام بدید.
لطفا جهت پرسیدن آدرس و سوالات نامربوط پیام ندید. ما فقط آدرس و شماره تماسها را قرار میدیم که در پایین قرار گرفته.
همه این وعده و وعیدها حکایت از اهمیت و لزوم نماز جمعه دارد به خاطر همین آثار، حکم اولی آن وجوب است لکن جای این تامل و پرسش در ذهن مومنین عصر غیبت می ماند که چرا این حکم الهی با این همه اهمیت وسفارش برای او واجب نشده تا انگیزه شدیدتری بر حضور در نماز جمعه داشته باشد و از مصالح آن بهره مند گردد ؟، چه مانعی و چه نقصی باعث شده تا وجوب نماز جمعه که توفیقی الهی و نشانه رویکرد خداوند به بنده است از او برداشته شود؟!
این سئوالات همگی روزنه ای است بر فلسفه غیبت و انتظار و تامل در این مطلب که امام علیه السلام ستون و محور اصلی این عبادت اجتماعی است وغیبت ایشان مصیبت عظمی برای مومنین است و بر مومنان است تا با فراهم آوردن زمینه های حضور، خود را لایق بخش عظیمی از عبادات که مشروط به حضور امام عج الله تعالی فرجه الشریف است گردانند.
2)حکمت دیگری که برای وجوب نماز جمعه و عیدین در زمان حضور می توان عنوان کرد، پشتیبانی عمیق وموثراز دولت کریمه زمان حضور است.به این توضیح که :با توجه به عدم وجوب نماز جمعه وعیدین ، بسیاری از مسلمانان در این نماز شرکت نمی کنند.حال در نظر بگیرید که امام زمان علیه السلام ظهور کنند. در زمان ظهور و خصوصا در ابتدای آن پیشبرد اهداف قیام حضرت نیازمند همراهی و پشتیبانی مسلمانان جهان است؛ در این شرایط و با وجود آنکه بیش از ۱۲۰۰ سال است نماز جمعه و عیدین واجب نبوده و در بسیاری ازمنه و کشورها اصلا اقامه نمی شود، تصور کنید در ابتدای ظهور حضرت یک قانون وحکم جدید(مبنی بر وجوب نماز جمعه) آمده ومتعاقب آن در اولین جمعه ظهور حضرت حجت وهر هفته بیش از یک میلیارد مسلمان در نماز جمعه سراسر جهان حاضر شوند ! در چنین شرائطی ان شاءالله همگی خواهیم دید چه وحدت و انسجامی بر نفوس مسلمین جهان سایه خواهدداشت و چه تاثیر و وحشتی از این حضور در دل دشمنان اسلام افکنده خواهد شد.
3.شاید یکی ازحکمتهایی استحباب نماز جمعه و نمازعید فطروقربان درزمان غیبت، تخفیف وسهل گیری برای مومنین باشد ومی توان انرا از احکام امتنانی اسلام برشمرد .
به هرصورت احکام ومعارف الهی مبتنی برمصالح ومفاسد واقعی است که امکان دارد دانش بشر ناتوان ازکشف ان باشد.