تاریخ ما
گزیده‌ای از تاریخ و تمدن جهان باستان
رادیو جوان - همه اهنگ های ایرانی مجاز و غیرمجاز لس آنجلسیتلگرام بدون فیلتر - تله پلاس 24

چرا خورشید زرد نیست؟

اگر خواهان اضافه کردن یا حذف اطلاعات خود در مطالب هستید، به آیدی @Tarikhemaadmin در تلگرام پیام بدید.
لطفا جهت پرسیدن آدرس و سوالات نامربوط پیام ندید. ما فقط آدرس‌ و شماره تماس‌ها را قرار میدیم که در پایین قرار گرفته.

به ما از بچگی یاد داده‌اند که برای کشیدن خورشید سراغ مدادشمعی زرد برویم، و اگر می‌خواهیم طلوع یا غروب را به تصویر بکشیم، مقداری هم نارنجی یا قرمز با آن قاطی کنیم.
اما حقیقت امر این است که خورشید منظومه شمسی ما نه زرد است، نه نارنجی، و نه قرمز. ترکیبی از همه این رنگ‌ها است، و بلکه هم بیشتر.
نور خورشید طیفی پیوسته از رنگ‌ها را در خود دارد.
اگر منشوری در برابر نور خورشید نگه دارید، متوجه می‌شوید که نور به قرمز، نارنجی، زرد، سبز، آبی، نیلی، و بنفش تقسیم می‌شود.
این رنگ‌ها همگی جزئی از طیف مرئی محسوب می‌شوند، مانند رنگ‌های رنگین‌کمان.
در حقیقت، رنگین‌کمان چیزی نیست جز نتیجه گذر نور خورشید از قطره‌های آب حاضر در جو که نقش منشورهای بسیار کوچک را ایفا می‌کنند.
خورشید چندرنگ شاید به دل خوش بیاید، اما این برداشت ۱۰۰ درصد درست نیست.
دلیلش این است که وقتی تمامی رنگ‌های موجود در نور خورشید با یکدیگر مخلوط می‌شوند، ما یک رنگ بیشتر نمی‌بینیم. و برای کشف این رنگ باید دنبال سرنخی در آسمان بگردیم.
نوری که از ابرهای نرم معلق در آسمان به طرف ما بازتاب پیدا می‌کند نه زرد است و نه هیچ رنگ دیگری. سفید است چون رنگی که از خورشید تابیده می‌شود سفید است.
چرا زرد به نظر می‌رسد؟
رنگ‌های موجود در طیف خورشید طول موج‌های متفاوتی دارند.
در یک طرف طیف قرمز قرار دارد که بلندترین طول موج را دارد. بعد از آن به مرور از طول موج کاسته می‌شود، از قرمز به نارجی، به زرد، به سبز، به آبی، نیلی، و بنفش که کوتاه‌ترین طول موج طیف را دارد.
فوتون‌های متعلق به رنگ‌هایی که طول موج کوتاه‌تری دارند هنگام عبور از جو زمین بیشتر پراکنده و متلاطم می‌شوند.
در فضا چیزی که بر سر راه نور مانع ایجاد کند و فوتون‌ها را از حالت طبیعی خود خارج کند وجود ندارد، برای همین خورشید مانند توپی سفیدرنگ دیده می‌شود که همان “نور واقعی” ستاره ما است.
اما وقتی نور خورشید از جو زمین عبور می‌کند، فوتون‌هایی که طول موج کوتاه‌تری دارند به خاطر برخورد با مولکول‌های هوا مختل می‌شوند، و آن دسته از رنگ‌هایی که طول موج بلندتری دارند راحتتر به چشم ما می‌رسند.
آنخل مولینا، گرداننده وبسایتی به نام یادداشت‌های یک ستاره‌شناس، می‌گوید “جو زمین سد راه بخش پرانرژیتر طیف نور می‌شود، همان بخشی که از محدوده آبی و فرابنفش تشکیل شده است.”
در فضا خورشید به رنگ واقعی خود سفید دیده می‌شود
ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.