تاریخ ما
گزیده‌ای از تاریخ و تمدن جهان باستان
رادیو جوان - همه اهنگ های ایرانی مجاز و غیرمجاز لس آنجلسیتلگرام بدون فیلتر - تله پلاس 24

چگونه می‌توان از یک کشور اقامت کاری گرفت؟

اگر خواهان اضافه کردن یا حذف اطلاعات خود در مطالب هستید، به آیدی @Tarikhemaadmin در تلگرام پیام بدید.
لطفا جهت پرسیدن آدرس و سوالات نامربوط پیام ندید. ما فقط آدرس‌ و شماره تماس‌ها را قرار میدیم که در پایین قرار گرفته.

چون این سوال رو خیلی‌ها از من پرسیدن، تصمیم دارم یه جواب اینجا بنویسم که در آینده هم دوستان رو ارجاع بدم به این جواب.

سه سال پیش (ژانویه ۲۰۱۵) یکی از دوستانم به من اطلاع داد که یک شرکت تو فنلاند دنبال برنامه‌نویس هست و چند موقعیت شغلی باز داره. با اینکه من قصدی برای مهاجرت نداشتم و روندش رو هم نمیدونستم، برای اون شرکت رزومه‌ام رو فرستادم. ۱-۲ روز بعد با من تماس گرفتن و گفتن که یک تست فنی برام می‌فرستن و باید اون رو انجام بدم. تست فنی رو که فرستادن، من به سرعت انجام دادم و جواب رو براشون طی چند ساعت فرستادم (یه اپ تحت وب نقاشی میخواستن که بسازم). فرداش تماس گرفتن و گفتن که تست رو قبول شدم و نوبت مصاحبه اسکایپیه. یکی از برنامه‌نویس‌های ارشدشون باهام قرار گذاشت و اسکایپی ۲-۳ ساعتی حرف زدیم و ازم در مورد خودم و برنامه‌نویسی و… پرسید. بعد از چند روز تماس گرفتن گفتن که مصاحبه فنی رو قبول شدم و نوبت به مصاحبه با CTO شرکته که اون هم بیشتر در مورد موقعیت شغلی و حقوق و این چیزها بود. روز بعدش برام یه قرارداد فرستادن و من امضا کردم.

وقتی قرارداد رو فرستادن، من از سفارت فنلاند در تهران وقت گرفتم (که برای دو هفته بعدش وقت دادن). وقتی رفتم سفارت این مدارک رو بردم:

  • قرارداد کاری
  • مدارک تحصیلی
  • نامه‌ای از طرف شرکت استخدام کننده که به اداره کارشون تعهد داده بود که استخدام من براشون مهمه
  • فرم ویزا و…

من چون از اقامت چیزی نمی‌دونستم، همه اطلاعاتم رو از سایت سازمان مهاجرت فنلاند برداشتم. فرمی که پر کردم برای اقامت کاری تخصصی بود (Specialist Expert Resident Permit). بعد از تحویل مدارک به سفارت، دو هفته بعد کارت‌های اقامت من و همسرم رسید و ما بلیط خریدیم و اومدیم فنلاند.

کارت اقامت ما اون اول یک سال اعتبار داشت و بعد از یک سال، تمدیدش کردیم و ۵ ساله شد. بعد از اون ۵ سال میشه یا باز تمدیدش کرد و دائمی گرفت و یا برای دریافت سیتیزنشیپ اقدام کرد. چون نوع اقامت من دائم و تخصصیه، میتونم بعد از ۴ سال ورود به فنلاند (یعنی مارچ ۲۰۱۹) برای شهروندی اقدام کنم (اگر اقامت کاری عادی بود باید ۵ سال صبر می‌کردم نه ۴ سال).

اگر بخوام خلاصه کنم مراحل مهاجرت رو:

  1. پیدا کردن شرکتی که موقعیت شغلی باز داشته باشه (از اینترنت میشه پیدا کرد) تو کشور مورد نظر
  2. ارسال رزومه به اون شرکت
  3. انجام مراحل مصاحبه و تست فنی
  4. اقدام از طریق سفارت برای دریافت اقامت کاری
  5. پایان

معمولا شرکت‌هایی که از کشورهایی مثل ایران و در کل کشورهای خارجی استخدام می‌کنن، تمام هزینه‌های انتقال به اون کشور رو هم پرداخت می‌کنن.

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.