تاریخ ما
گزیده‌ای از تاریخ و تمدن جهان باستان
رادیو جوان - همه اهنگ های ایرانی مجاز و غیرمجاز لس آنجلسیتلگرام بدون فیلتر - تله پلاس 24

نحوه صحیح یادداشت برداری چگونه اسن؟

اگر خواهان اضافه کردن یا حذف اطلاعات خود در مطالب هستید، به آیدی @Tarikhemaadmin در تلگرام پیام بدید.
لطفا جهت پرسیدن آدرس و سوالات نامربوط پیام ندید. ما فقط آدرس‌ و شماره تماس‌ها را قرار میدیم که در پایین قرار گرفته.

بهترین زمان برای یادداشت برداری
بهترین زمان برای یادداشت برداری در حین مطالعه است.
بعضی از افراد یادداشت برداری را بعد از اتمام چند صفحه و یا یک فصل انجام می دهند که اصلا درست نیست.
وقتی در حین مطالعه یادداشت برداری میکنیم ذهن فرصت بیشتری برای تامل روی نکات کلیدی خواهد داشت و در نتیجه یادگیری ما به طرز چشمگیری افزایش می یابد.
بهترین نوع نت برداری زمانی اتفاق می افتد که ما یک فصل یه یک مبحث از یک مطلب را مطالعه کرده باشیم. بعد از پایان این قسمت باید از نکات مهم آن یادداشت برداریم. یادداشت برداری باید به گونه ای باشد که تمامی نکات مهم را در بگیرد.
این وقفه کوچک بعد از مطالعه هر بخش به مغز ما کمک میکند تا مطالب و نکات مهم را از یک فیلتر عبور دهد و مهمترین آنها را برگزیند.
انواع یادداشت بردارییادداشت برداری
بسته به سلیقه و میزان یادگیری و ادراک افراد از مطالب، راههای مختلفی برای یادداشت برداشتن وجود دارد. هرکدام از این روش ها میتوانند در موقعیت های مختلف مورد استفاده قرار بگیرند. ۵ روش مهم برای اینکار عبارتند از:
1.حاشیه نویسی
حاشیه نویسی یکی از رایج ترین و معمول ترین روش ها برای نت برداشتن است. ما معمولا در طول کلاس نکاتی را که معلم یا استاد اضافه بر کتاب ذکر میکند را در گوشه ای از کتاب و در حاشیه ها مینویسیم. این نکات غالبا کلماتی کلیدی هستند که ما را به یاد مفهوم مورد نظر می اندازند. این روش معایبی ندارد ولی از مزایا:
ساده بودن و وقت گیر نبودن.
معایب:
ندارد
2.جدول کشیدن
جدول کشیدن هم یکی دیگر از روش هایی است که شما برای نت برداشتن می توانید از آن استفاده کنید.
جدول ها معمولا برای استفاده در کنفرانس ها و یا ارائه کردن یک موضوع استفاده می شوند.
مزایا:
این روش از گیج شدن و قاطی کردن مطالب جلوگیری میکند. همچنین استفاده از جدول به ما کمک میکند تا در نوشتن نیز صرفه جویی کنیم.
معایب:
تنها عیب جداول این است که ممکن است در حین ارائه مطلب، ترتیب آنرا فراموش کنیم و دچار مشکل شویم.
3.اوتلاین کردناوتلاین کردن
اوتلاین کردن یا دسته بندی کردن مطالب از دیگر روش های موثر یادداشت برداری است. برای اوتلاین کردن ما باید از جامع ترین بخش شروع کنیم و به مرور با دسته بندی های بیشتر بر جزئیات آن بیافزاییم. این روش نیز بیشتر مواقع در کلاس و در حین درس مورد استفاده قرار می گیرد.
مزایا:
مطالب کاملا دسته بندی و سازماندهی شده هستند. مرور کردن آنها بسیار راحت است.
معایب:
اگر زمان کافی نداشته باشیم، استفاده از این روش بسیار دشوار خواهد بود. همچنین این شیوه قادر به دسته بندی زمانی مطالب نیست.
۴.نقشه کشی ذهنی
نقشه کشی ذهنی نیز مانند اوتلاین کردن اطلاعات را به خوبی دسته بندی و سازماندهی میکند. همچنین بدلیل اینکه نقشه های ذهن شکل بصری دارند، بخاطر سپردن آنها نیز راحتتر می باشد. بر خلاف اوتلاین، نقشه های ذهنی می توانند ترتیب زمانی و ارتباط زمانی مطالب را هم به خوبی نشان دهند. برای کشیدن یک نقشه ذهنی باید از یک ایده کلی و جامع شروع کنیم، و سپس اضافه کردن جزویات بر روی شاخه ها می باشد.
مزایا:
ویژگی های بصری و رنگ های متفاوت موجود در یک نقشه ذهنی باعث میشود تا با کمترین فشار فکری مطالب را به یاد آورید. همچنین ویرایش کردن و اضافه کردن مطالب جدید هم روی آنها براحتی امکانپذیر است.
معایب:
ندارد
5.هایلایت کردن یا علامت زدنیادداشت برداری-هایلایت
هایلایت کردن نیز مثل حاشیه نویسی از رایج ترین روش های نت برداری است. در هایلات کردن ما به کمک یک ماژیک روی مطالب مهم خط میکشیم و آنها علامتگذاری می کنیم. اینکار باعث میشود که در هنگام مرور کردن فقط مطالب مهم و کاربردی را بخوانیم.
مزایا:
راحت و ساده بودن.
معایب:
نکات اضافی در این روش یادداشت نمیشوند. در صورت طولانی بودن نکته، هنگام مطالعه به مشکل برمیخوریم. معمولا مرور در این روش صورت نمی گیرد و مطالب فراموش می شوند.
ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.