تاریخ ما
گزیده‌ای از تاریخ و تمدن جهان باستان
رادیو جوان - همه اهنگ های ایرانی مجاز و غیرمجاز لس آنجلسیتلگرام بدون فیلتر - تله پلاس 24

آیا پول های صندوق صدقات به فقیران داده می شود؟

اگر خواهان اضافه کردن یا حذف اطلاعات خود در مطالب هستید، به آیدی @Tarikhemaadmin در تلگرام پیام بدید.
لطفا جهت پرسیدن آدرس و سوالات نامربوط پیام ندید. ما فقط آدرس‌ و شماره تماس‌ها را قرار میدیم که در پایین قرار گرفته.

در پاسخ به سوال شما این نکته را متذکر می‌شویم که خداوند در قرآن کریم به پیامبرش می‌فرماید (خُذْ مِنْ أَمْوالِهِمْ صَدَقَهً تُطَهِّرُهُمْ وَ تُزَکِّیهِمْ بِها)۱ از اموال آنان صدقه‏اى بگیر تا به وسیله آن پاک و پاکیزه‏شان سازى، صدقه موجب پاکسازی انسان از آلودگی هاست و اینکه صدقه قبل از اینکه به دست مستحق آن برسد به دست خدا می‌رسد و این مضمون در چندین روایت از ائمه معصومین عنوان شده است در حدیثی از رسول خدا (صلوات الله علیه) چنین آمده است «ما تقع صدقه فی ید السائل حتی تقع فی ید الله ثم تلی هذه الآیه (أَ لَمْ یَعْلَمُوا أَنَّ اللّهَ هُوَ یَقْبَلُ التَّوْبَهَ عَنْ عِبادِهِ وَ یَأْخُذُ الصَّدَقاتِ)۲ و ۳ صدقه مومن در دست سائل قرار نمی‌گیرد مگر اینکه قبل از آن در دست خداوند قرار می‌گیرد و سپس حضرت این آیه را تلاوت فرمودند آیا ندانسته‏اند که تنها خداست که از بندگانش توبه را مى‏پذیرد و صدقات را مى‏گیرد» (این آیه دقیقا بعد از آیه ای است که به پیامبر می‌فرماید از مردم صدقه بگیر و آنها را پاکیزه کن اخذ صدقه را به خود نسبت می‌دهد) در حدیثی دیگر از امام صادق (علیه السلام) چنین نقل شده است که فرمود ما من شیء الا وکل به ملک الا الصدقه فانها تقع فی ید الله تعالی»۴ هیچ امری نیست مگر اینکه فرشته ای برای انجام آن گماشته شده است بجز صدقه که صدقه در دست خداوند تعالی قرار می‌گیرد»
بنابراین آن کس که صدقه می‌دهد او با خداوند معامله می‌کند و مسلما هر آنچه مقصود اوست از صدقه دادن یعنی پاداش معنوی و پاکیزگی و طهارت و نیز حفظ جان و مال و افزایش آن به آن خواهد رسید حال فرد یا گروهی که واسط قرار گرفته اند به وظیفه خود درست عمل کنند یا کوتاهی کنند.
اما سوال شما سوال بجایی است که انسان گذشته از اجر و پاداش الهی بداند که آنچه که خداوند به آن امر کرده انجام می‌ شود یا نه و کسانی که این مسئولیت را بر عهده دارند و واسطه بین کمک کنندگان و مستحقین هستند واقعا از عهده آن برمی‌آیند یا نه؟
در ایران اسلامی پس از انقلاب به تدبیر رهبر کبیر انقلاب کمیته امداد امام خمینی راه اندازی شد و هدف از آن رسیدگی به امور نیازمندان بود افرادی که نیاز فوری داشته و از عهده امور روز مره اقتصادی خود عاجز بودند البته سابقه شکل‎ گیری و پی‎ ریزی تشکیلات این نهاد به سال های قبل از پیروزی انقلاب و حدوداً سال ۱۳۴۲ بر می گردد که تعدادی از انقلابیون اول نهضت اسلامی که در زمره ‌همراهان و همرزمان حـضرت امام خمینی (ره‌) قرار داشتند و بعضاً مـسئولین فعلی این نهـاد می باشند ، از طرف مـعظم له مـأموریت رسیدگی به‌ خـانواده زندانیـان سیاسی، نیازمندان مبارزین را به عهده داشتند این کمیته همواره زیر نظر امام خمینی (رحمه الله علیه) و سپس تحت اشراف مقام معظم رهبری بوده و هست که ایشان در این باره می‌فرمایند: « کمیته امداد همچنان که در نام منتسب به امام است، عملاً هم مورد توجه و لطف خاص امام عزیزمان قرار داشته است.»
این کمیته خدمات و فعالیتهای گسترده ای را به افراد محروم جامعه ارائه می دهد که به برخی از آنها اشاره می کنیم:
پرداخت وام قرض الحسنه و تهیه مواد اولیه و ابزار کار به منظور کسب درآمد، برای اقشار بی بضاعت که کمیته ای ناظر بر حسن مصرف این وام ها می باشد. به نحوی که اعتبارات اعطایی باعث خودکفا شدن وام گیرندگان گردد. همچنین این کمیته از روش های نظارتی و هدایتی خود برای تحقق این هدف استفاده می کند.
برنامه ریزی جهت آموزشهای فنی و حرفه ای از دیگر اقدامات کمیته امداد است، که در این زمینه کمیته کلاسهای فنی و حرفه ای متعددی را برای هنرجویان تحت پوشش تشکیل داده است. این کلاسها به منظور ایجاد آمادگی در هنرجویان برای استخدام یا شروع کسب و کار درآمدزا بوجود آمده است.
علاوه بر این اماکنی برای کار اینگونه افراد بخصوص در رشته های قالیبافی، دامداری، و مرغداری در نظر گرفته شده است . از دیگر فعالیتهای کمیته امداد، کمک به زنان سرپرست خانواده است. امداد رسانی از طریق این کمیته و تحت پوشش قرار گرفتن این افراد باعث گردیده است که تا آن بتوانند با فعالیت در زمینه های کشاورزی، دامداری، قالی بافی، خیاطی، کاردستی و سایر زمینه ها زندگی خود و خانواده اشان را تامین کنند. قابل به ذکر است که این کمک ها بویژه باعث بازگشت روستائیان از شهر به روستا و ایجاد شغل در روستاهای آنان می گردد.
همچنین تهیه جهیزیه برای نوعروسان خانواده های تحت پوشش، کمک به بیماران هموفیلی، کلیوی و تالاسمی، خدمات درمانی و بهداشتی، ارائه خدمات فرهنگی و آموزشی به دانش آموزان و دانشجویان تحت پوشش، کاریابی و معرفی آنان به مشاغل مناسب، تامین مسکن برای خانواده های بی بضاعت، جبران دیه، اطعام و افطاریه، جمع آوری صدقات به منظور هدایت صحیح آن، ارائه خدمات عمرانی مانند بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده و زلزله زده و آسیب دیده. جذب و صرف کمک های مردمی و بسیاری شبیه به اینگونه کمک ها از دیگر فعالیتهای کمیته امداد امام خمینی (ره) به منظور امداد رسانی و کمک به قشر محروم جامعه می باشد.
ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.