تاریخ ما
گزیده‌ای از تاریخ و تمدن جهان باستان
رادیو جوان - همه اهنگ های ایرانی مجاز و غیرمجاز لس آنجلسیتلگرام بدون فیلتر - تله پلاس 24

اطراف کرمان کجا بریم؟

اگر خواهان اضافه کردن یا حذف اطلاعات خود در مطالب هستید، به آیدی @Tarikhemaadmin در تلگرام پیام بدید.
لطفا جهت پرسیدن آدرس و سوالات نامربوط پیام ندید. ما فقط آدرس‌ و شماره تماس‌ها را قرار میدیم که در پایین قرار گرفته.

فصل بهار یکی از بهترین زمان‌ها برای بازدید از دیدنیهای اطراف کرمان است. در این فصل بخش‌های کویری اطراف کرمان هوای معتدل‌تری دارند و ییلاق‌های اطراف کرمان نیز در زیباترین حالت هستند. بسیاری از دیدنیهای تاریخی اطراف کرمان نیز در این فصل شرایط مناسبی برای بازدید دارند، اما به خاطر داشته باشید که این زمان از سال شلوغ‌ترین زمان برای سفر نیز هست. در این بخش به معرفی بهترین دیدنیهای اطراف کرمان در بهار می‌پردازیم.
باغ فتح آباد
فاصله: ۲۲ کیلومتری شمال غربی کرمان، ۳۰ دقیقه
آدرس: شمال غربی کرمان، جاده زنگی آباد، جاده باغ فتح آباد، باغ فتح آباد
باغ فتح آباد یا باغ عمارت بیگلر بیگی، از بناهای تاریخی به جا مانده از دوران حکومت قاجاریان در نزدیکی شهر کرمان است. این باغ نیز مانند بسیاری از باغ‌های ایرانی برای مدیریت صحیح آب در جوار چشمه و قنات ساخته شده است. باغ فتح آباد توسط «فضل علی خان بیگلربیگی» که یکی از حاکمان کرمان بود در حدود سال ۱۲۵۵ هجری قمری ساخته شد.
در میان باغ فتح آباد حوضی زیبا و بزرگ قرار دارد که اطراف آن را درختان باغ فرا گرفته‌اند. ساختمان عمارت دو طبقه دارد و به حوض وسط باغ مشرف است. در طول سالیان اخیر آسیب‌های بسیاری به بنای این کاخ و اطراف آن وارد شده، اما در حال حاضر با بازسازی باغ و عمارت، این بنا رنگ و بویی دیگر گرفته است. در سفر به کرمان می‌توانید با بازدید از باغ فتح آباد لذت قدم زدن میان یکی از باغ‌های ایرانی را تجربه کنید.
آرامگاه شاه نعمت الله ولی
فاصله: ۳۷ کیلومتری جنوب شرقی کرمان، ۳۰ دقیقه
آدرس: جاده هفت باغ، ماهان، خیابان ولایت، آرامگاه شاه نعمت الله ولی
آرامگاه شاه نعمت الله ولی از دیگر دیدنیهای تاریخی اطراف کرمان در شهر ماهان است. این آرامگاه در حدود ۳۵ هزار مترمربع مساحت دارد و قدمت آن به دوره صفویان می‌رسد. بنای آرامگاه اتاقی چهارگوش با طاق گنبدی شکل است و آن را در سال ۸۴۰ هجری قمری بنا کرده‌اند.
آرامگاه شاه نعمت الله ولی در مجموعه‌ای شامل بناهای تاریخی مختلف قرار گرفته است که هرکدام از بناها معماری منحصر به فردی دارند. بناهای این مجموعه از دوران تیموریان تا قاجار ساخته شده‌اند. در تزئین بنای آرامگاه شاه نعمت الله ولی از نقاشی‌های روی گچ، کاشی کاری‌های لاجوردی و فیروزه‌ای و نقوش اسلیمی بهره برده‌اند. سنگ قبر این آرامگاه از جنس سنگ مرمر است و نام ۱۲ امام و آیه‌هایی از قرآن روی آن حک شده‌اند.
در بخش جنوب غربی آرامگاه شاه نعمت الله ولی مکانی موسوم به چله خانه وجود دارد که زمان ساخت آن مربوط به دوره پس از تیموریان است. از این مکان به‌عنوان محل چله نشینی شاه نعمت الله ولی یاد می‌کنند. از بخش‌های دیگر این مجموعه می‌توان رواق شاه عباسی مربوط به دوره صفویه و صحن‌های میرداماد، اتابکی، وکیلی و حسینیه، متعلق به دوره قاجار را نام برد.
از دیگر ویژگی‌های آرامگاه شاه نعمت الله ولی می‌توان به درهای ورودی این بقعه اشاره کرد که زیبایی بسیار دارند. کتابخانه و موزه این آرامگاه نیز از مهم‌ترین بخش‌های این مجموعه هستند که مورد توجه گردشگران قرار می‌گیرند. در موزه این آرامگاه ابزار و نشانه‌های تصوف و کتاب‌های خطی با چاپ سنگی به چشم می‌خورند. در جنوب غربی دالان ورودی، آرامگاه «امیر نظام گروسی» قرار دارد که شخصیتی برجسته در دوران قاجار بود. گرچه بخش‌هایی از این مجموعه در زلزله سال ۱۳۶۰ آسیب دیدند، در حال حاضر با بازسازی‌های انجام شده شرایط مناسبی دارند.
باغ شاهزاده ماهان
فاصله: ۳۸ کیلومتری جنوب شرقی کرمان، ۳۵ دقیقه
آدرس: کرمان، بزرگراه هفت باغ، ماهان، جاده باغ شاهزاده
باغ شاهزاده ماهان از زیباترین نمونه‌های باغ ایرانی است که در نزدیکی شهر ماهان در استان کرمان قرار دارد. قدمت این باغ به اواخر دوره سلطنت قاجاریان می‌رسد و گرچه دستور ساخت باغ شاهزاده ماهان توسط «محمد حسن سردار ایروانی» داده شده بود، در زمان حاکم پس از آن یعنی «میرزا ناصر الدوله» ساخته شد. قرار گرفتن باغ شاهزاده ماهان در دامنه‌های کوه «تیگران» سبب خوش آب و هوایی و سرسبزی این باغ می‌شود.
باغ شاهزاده ماهان که از آن با عنوان باغ شازده نیز یاد می‌شود از معروف‌ترین آثار دیدنی ایران است که شهرتی جهانی دارد. نام این اثر به‌همراه هشت باغ ایرانی دیگر، در فهرست میراث جهانی یونسکو دیده می‌شود و همین مطلب بر شهرت این باغ افزوده است.
از زیباترین بخش‌های باغ شاهزاده می‌توان به سردر ورودی این باغ اشاره کرد. سردر ورودی مانند قاب عکسی زیبا، منظره حوض، فواره‌ها و درختان را در خود جا داده است. عمارت اصلی یا کوشک در انتهای باغ قرار دارد و شامل بخش شاه نشین، سردر ورودی عمارت و حمام‌ها می‌شود. ارتفاع دروازه‌های ورودی سردر عمارت باغ به حدود سه متر می‌رسد و پس از گذر از آن می‌توانید پلکان ورودی اتاق‌ها را ببینید. از اتاق‌های طبقه بالای این ساختمان برای تماشای باغ و سکونت استفاده می‌شد، اما اقامتگاه اصلی باغ، عمارت شاه نشین یا بالا خانه بود. حوض بزرگ باغ با پنج فواره، مقابل این عمارت قرار دارد.
از جالب‌ترین بخش‌های باغ در گذشته، فواره‌های میان حوض بودند که بدون استفاده از نیروی برق و بر اساس اختلاف ارتفاع کار می‌کردند. معماران این باغ در گذشته خمره‌های متصل به هم داخل این فواره‌ها کار گذاشته‌اند که جریان آب در میان فواره‌ها بر اثر اختلاف ارتفاع آن‌ها را هدایت می‌کند. منبع اصلی آب مورد نیاز این باغ از قنات تیگران در ارتفاعات جوپار تامین می‌شود. شیب مناسب و مهندسی شده باغ نیز امکان آبرسانی به نقاط مختلف باغ به‌صورت طبیعی را ممکن کرده است. عمارت‌های باغ شاهزاده چشم‌انداز عالی از مناظر اطراف و کوهستان دارد.
برای رفتن به باغ شاهزاده ماهان می‌توانید به ۶ کیلومتری شهر ماهان در مسیر جاده کرمان-بم بروید. در حال حاضر رستورانی در عمارت شاه نشین این باغ دایر است و از گردشگران پذیرایی می‌کند. در غرفه‌هایی نیز انواع صنایع دستی کرمان برای فروش وجود دارند که می‌توانید برای سوغات از آن‌ها خرید کنید.
آبشارهای سیمک
فاصله: ۴۴ کیلومتری شمال شرقی کرمان، ۵۰ دقیقه
آدرس: جاده کوهپایه، جاده سیمک، آبشارهای سیمک
آبشارهای سیمک از دیگر دیدنیهای طبیعی اطراف کرمان در مسیر جاده کوهپایه هستند. این آبشارها شامل ۱۲ آبشار طبیعی می‌شوند که در تنگه‌ای زیبا به همین نام در شمال روستای کوهپایه قرار گرفته‌اند. تنگه سیمک تنگه‌ی باریک با پهنای سه تا پنج متر است و به همین دلیل برای صعود به بالای این آبشارها باید تجهیزات مناسب و ابزار فنی در اختیار داشته باشید.
آب و هوای مناسب و طبیعت دلپذیر سبب بازدید گردشگران از این تنگه در طول سال می‌شود. پیاده روی در میان دره‌ها و تماشای زیبایی‌های اطراف در نزدیکی منطقه‌ای کویری بسیار دلپذیر است. برای رسیدن به آبشارهای سیمک، باید از روستاهای ده لولو، انارستان، سیمک، اسلام آباد، عبدل آباد و روستای درب آسیاب بگذرید و پس از رسیدن به اردوگاه شهید باهنر، جاده سنگچین شده تا تنگه سیمک را ادامه دهید تا به آبشارها برسید.
آبشارهای دره سختی (فوسک)
فاصله: ۵۰ کیلومتری شمال شرقی شهر کرمان، یک ساعت مسیر ماشین رو
آدرس: جاده کوهپایه، بعد از روستای ده لولو، روستای فوسک
ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.