یوگا چه تاثیری بر سلامتی می گذارد؟
اگر خواهان اضافه کردن یا حذف اطلاعات خود در مطالب هستید، به آیدی @Tarikhemaadmin در تلگرام پیام بدید.
لطفا جهت پرسیدن آدرس و سوالات نامربوط پیام ندید. ما فقط آدرس و شماره تماسها را قرار میدیم که در پایین قرار گرفته.
یوگا یکی از ورزش هایی است که انسان را به آرامش و صلح دعوت می کند. این ورزش در عملکرد ذهن و جسم انسان بسیار مؤثر است و با کمک فعالیت های جسمی بسیار آرامی، در کاهش بیماری ها و سلامتی انسان نقش دارد. یوگا نه تنها باعث کاهش وزن می شود بلکه در روند باروری هم بسیار مؤثر بوده است.
یوگای باروری چیست؟
تمرینات یوگا باردرای بسیار مشابه حرکاتی است که شما در تمرینات معمولی یوگا انجام می دهید اما حرکات خاصی وجود دارد که می تواند به صورت ویژه به بارداری زنان کمک کند. حرکاتی که برای ایجاد گردش خون بهتر در دستگاه تولید مثل استفاده می شوند و طراحی شده اند تا با استرس های موجود در زمان تلاش برای بارداری مقابله کنند. یوگا بارداری با ایجاد تعادل میان ورزش ذهنی و بدنی تصور مثبت و مناسبی از موفقیت در بارداری طبیعی در وجود زنان فراهم می کند.
بهترین حرکات یوگای باروری
اگرچه تمامی حرکات یوگا برای ذهن و بدن سودمند هستند ، ولی بعضی از آنها به صورت خاص حداکثر تاثیر مثبت را بر افزایش بارداری دارند.
حرکت یوگا برای افزایش شانس باروری و کاهش استرس
۱- حالت پاها بالای دیوار
این حرکت به طور سنتی به نام viparita karani شناخته می شود و شانس بارداری را افزایش می دهد به این طریق که باعث می شود اسپرمها به سمت اعماق دستگاه تناسلی حرکت کنند و امکان لقاح با تخمک را بیشتر نمایند.
این یک حرکت بسیار ساده است. بلافاصله بعد از نزدیکی با همسر در مقابل دیوار تعدادی پتو یا بالش نرم قرارداده و شیب ملایمی ایجاد میکنیم. سپس به پشت بر روی آن خوابیده و پاها را مستقیم به سمت بالا می بریم و با کمک دیوار آنها را بالا نگه می داریم.
این حالت را برای مدت ۲۰ دقیقه حفظ کنید تا اسپرم ها به مقصد خود برسند.
۲- حرکت لوتوس
این حرکت بیشتر به padmasana, معروف است این روش به افزایش باروری از طریق تمرکز ذهنی و کاهش استرس جسمی کمک می کند.
حرکت لوتوس یک حرکت رایج و شناخته شده است که با نشستن بر روی یک سطح صاف و قرار دادن هر یک از پاها بر روی زانوی مخالف شکل می گیرد و دو دست به صورت باز و در حالت استراحت بر روی زانوها قرار میگیرد. پس از قرار گرفتن در موقعیت درست لوتوس ، چشم ها را ببندید و ذهن خود را متمرکز کنید و به هیچ چیز غیر از ریتم بدن خود توجه نکنید و نفس عمیق بکشید.
با چشمان بسته یک تصویر آرامبخش را مجسم کنید مانند نشستن روی ساحل، راه رفتن در یک جنگل یا یک دشت سرسبز. اجازه دهید تمام تنش ها، استرس ها ، نگرانیها و ترسها از ذهن شما خارج شوند.
یوگا و افزایش قد
برای افزایش قد می توانید از تمرین کبرا استفاده کنید. این تمرین بخصوص برای نوجوانان در حال رشد بسیار کارآمد می باشد.
تمرین کبرا
تمرینات کبرا یک سری از حرکات کششی و آرامبخش یوگا هست که علاوه بر اینکه شرایط جسمانی شما رو بهبود میبخشه و به سلامتی شما کمک می کنه باعث آرامش روان هم میشه.برخی از این تمرینات و حرکات هم هستند که در افزایش قد شما واقعاً تأثیر گذار هستند(البته سن و سال و تغذیه هم در کنارش باید در نظر بگیرید).
۱۱.بر روی یک تشک دراز بکشید طوری که سر شما بر روی بازوتون قرار گرفته باشه.
۲.پیشانی رو به سمت بالا بکشید و به روبرو نگاه کنید ، دستها رو به عقب برده و جمع کنید و اجازه بدید وزن بدن بر روی قفسه سینه شما باشه.
۳.سر و شانه ها را به سمت بالا و عقب بکشید به طوری که فشار کف دست طوری باشد که بدن به سمت عقب کشیده شود.
۴.دست ها را صاف کنید طوری که عمود بر زمین باشند و کتف خود را بالا بدهید.در ابتدای کار برای اینکه این حرکات کمی مشکل هستند میتونید تا جایی که توانایی دارید دست رو صاف کنید و سینه رو بالا بدید ولی سعی کنید در روزهای آتی این تمرین رو به حالت ایدهآل نزدیکتر کنید.
۵. به موقعیت ۳ برگردید و ماهیچه ها را آزاد کنید و سپس به موقعیت ۱ برگردید.
این تمرین را ۳ نوبت در روز و هر نوبت ۵ بار به مدت ۳۰ ثانیه انجام دهید و سعی کنید مدت آن را در ادامه ی روزهای هفته بیشتر کنید (مثلاً ۴۵ ثانیه و یا بیشتر).
یوگا و کاهش کلسترول
تمرینات پرانایاما ( تمرینات تنفسی یوگا ) و انجام مدیتیشن ( تمرینات کنترل ذهن یوگا ) موجب کاهش کلسترول خون شده و تنشن های عصبی را در اندام ها به طرز چشمگیری کاهش می دهد .
تمرین یوگا برای کاهش کلسترول
این پوزیشن موجب تقویت عضلات معده و تنظیم امعاء و احشاء می شود لذا در بهبود هاضمه موثر است . همچنین موجب بهبود عملکرد کبد شده و تولید کلسترول تحت کنترل بیشتر در خواهد آمد . شکم ، کمر و مفصل ران شما تقویت شده و لذا موجب چربی سوزی در این نواحی می شود . همچنین موجب بهبود گردش خون و عملکرد قلب می شود .
موارد منع و احتیاط :
مبتلایان به فشار خون بالا ، بیماری های قلبی عروقی ، آسیب های جدی کمر ، مشکلات دستگاه گوارش ، فتق و در دوران قاعدگی و بارداری ، این حرکت را با مشورت پزشک و زیر نظر مربی خبره انجام بدهند .