چه زمانی برای اولین سونوگرافی بارداری مناسب است؟
اگر خواهان اضافه کردن یا حذف اطلاعات خود در مطالب هستید، به آیدی @Tarikhemaadmin در تلگرام پیام بدید.
لطفا جهت پرسیدن آدرس و سوالات نامربوط پیام ندید. ما فقط آدرس و شماره تماسها را قرار میدیم که در پایین قرار گرفته.
پرستو محمدخانی متخصص زنان و زایمان در گفتوگویی اظهار کرد: بعد مثبت شدن آزمایش بارداری و قدم گذاشتن به دنیای مادرانه، مهمترین سوال و نگرانی خانمها در مورد اولین زمانی است که باید سونوگرافی انجام دهند تا سلامت جنینشان مشخص شود.
محمدخانی تشریح کرد: خانمها پیش از اقدام به بارداری، باید یک سونوگرافی از رحم و تخمدانها برای اطمینان از سالم بودن رحم، وجود فیبرومها یا پولیپ، کیستهای تخمدانی و بسیاری از مشکلات رحمی داشته باشند تا از شرایط سیستم باروری خود مطلع شوند؛ همچنین این کار زمان تخمک گذاری را هم مشخص میکند، به ویژه در زنانی که دورههای عادت ماهانه نامنظم دارند یا دچار ناباروری هستند.
بهترین زمان برای اولین سونوگرافی
محمدخانی ادامه داد: اگر نتیجه آزمایش بتا مثبت شده است، سطح بتا مشکوک نیست و در صورتی که مشکلاتی مثل سابقه سقط مکرر و یا بارداری مولار و خارج رحمی، درد غیر طبیعی و لکه بینی و خونریزی وجود نداشته باشد، بهترین زمان برای اولین سونوگرافی اواخر هفته هفتم و یا اواسط هفته هشتم بارداری است، چون در این مقطع از بارداری، علاوه بر ساک حاملگی، جنین و ضربان قلب آن هم قابل رویت است.
این متخصص زنان و زایمان افزود: اگر به دلیل عجله، اشتیاق و یا بنا به دلایل پزشکی، زودتر از این زمان سونوگرافی را انجام دادید باید بدانید که در اوایل هفته چهارم بارداری و یا با بتای زیر ۱۵۰۰ انتظار دیدن ساک حاملگی وجود ندارد، در هفته پنجم بارداری، جایگاه ساک حاملگی باید در سونوگرافی مشخص باشد، اما بصورت معمول جنین و ضربان قلب هیچ کدام قابل رویت نیست.
وی گفت: در هفته ششم بارداری جنین دیده میشود، اما هنوز ضربان قلب قابل تشخیص نیست؛ اگر سونولوژیست خیلی متبحر باشد ممکن است اواخر هفته ششم ضربان قلب هم مشخص شود، دیده نشدن جنین در این هفته صد در صد به معنای بارداری پوچ نیست.
این متخصص زانان و زایمان بیان کرد: تعداد فولیکول، اندازه و زمان دقیق تخمک گذاری در روزهای ۱۲ تا ۱۶ سیکل قاعدگی بررسی میشود؛ معمولاً خانمهای بارداری که دوره حاملگی بدون مشکلی را سپری میکنند، تا پایان این دوره چهار سونوگرافی (بار اول در ابتدای بارداری، بار دوم در هفته ۱۲، بار سوم از هفته ۱۶ به بعد و بار چهارم در هفته ۳۲) انجام میدهند.
محمدخانی با اشاره به اینکه در برخی از خانمها تعداد انجام سونوگرافی افزایش مییابد، گفت: در صورتی که مشکلی در سونوگرافیها دیده شود یا اینکه خانم باردار مبتلا به فشار خون یا دیابت یا بیماریهای دیگر باشد و یا بارداری چندقلو باشد، لازم است تعداد سونوگرافیها افزایش یابد که معمولاً احتمال تکرار سونوگرافی در این موارد، اکثراً در اواخر بارداری و نزدیک به پایان بارداری (بین ۲۸ تا ۳۶ هفتگی) به فاصله ۲ تا ۳ هفته است.