در چه سنی باید کودک را از شیر گرفت؟
اگر خواهان اضافه کردن یا حذف اطلاعات خود در مطالب هستید، به آیدی @Tarikhemaadmin در تلگرام پیام بدید.
لطفا جهت پرسیدن آدرس و سوالات نامربوط پیام ندید. ما فقط آدرس و شماره تماسها را قرار میدیم که در پایین قرار گرفته.
بهتر است کودک تا سن ۶ ماهگی از شیر مادر تغذیه کند. از شش ماهگی به بعد میتوان از غذاهای جامد و مکملها برای تغذیه کودکتان استفاده کنید و تا زمانی که خودتان و کودک تمایل دارید شیر دهی میتواند ادامه داشته باشد. بعد از یک سالگی شیر مادر به تنهایی نمیتواند کودک را سیر کند، پس به تدریج باید از انواع سوپ و غذاهای جامد در برنامه غذایی کودکتان استفاده کنید. توجه داشته باشید که تغذیه کودک باید حاوی ویتامینها و مواد مغذی باشد. با برنامه ریزی دقیق میتوانید وابستگی کودک به شیر را بدون وارد کردن استرس به خودتان و کودک کم کنید. این روند نباید یک باره و به اجبار به کودک تحمیل شود چرا که با بی قراری و گریه کودک همراه خواهد شد.
2- از شیر گرفتن کودک در شب
کودک بعد شش ماهگی دفعات کمتری در شب نیاز به تغذیه از شیر مادر دارد پس میتوانید دفعات وعدههای شبانه را کم کند و از وابستگی کودک بکاهد.
3- به تدریج تعداد دفعات شیر دهی را کم کنید
بسیاری از مادران فکر میکنند اگر یک دفعه به شیر دادن خود پایان دهند، کودک کمتر اذیت میشود اما با این کار هم خودتان و هم کودک دچار مشکل خواهید شد چون سینههایتان ورم میکند که با درد همراه است. همچنین کودک به دلیل وابستگی عاطفی که با مادر دارد با قطع ناگهانی شیر دادن، گویی یک چیز بسیار با ارزش را از او گرفتهاید و اعتمادش به شما خدشه دار میشود که ممکن است در شکل گیری سبک دلبستگی ناایمن در کودکتان تاثیر گذار باشد. پس صبور باشید و روند از شیر گرفتن کودک را طی چند هفته و به آرامی انجام دهید.
برای آشنایی بیشتر در زمینه دلبستگی در کودکان کلیک کنید.
4- از مواد غذایی مناسب برای تغذیه کودک استفاده کنید
برای نوزادان بالای شش ماه لازم است از شیر خشک یا مکملهای غذایی مناسب سن کودک استفاده کنید. غذاهای مکملی که در کنار شیر خود استفاده میکنید باید سرشار از مواد مغذی و پروتئین باشد برای این منظور میتوانید از راه های علاقه مند کردن کودک به غذا استفاده کنید.
5- کاهش عواملی که باعث بروز استرس می شود
همان طور که توضیح دادیم برای از شیر گرفتن کودک لازم است ابتدا دفعات شیردهی را کم کنید، یعنی به جای یک یا دو وعده شیر مادر، از غذاهای مفید استفاده کنید. در این مرحله چون ارتباط بدنی کودک با شما کم میشود ممکن است دچار اضطراب و استرس شود یا بهانه گیری کند. در این زمان شما باید وقت بیشتری را با کودک خود صرف کنید و با او بازی کنید تا از استرس و اضطراب کودک بکاهید.
6- از شیر دوش استفاده کنید
وقتی دفعات شیر دهی کم شود، شیر در سینه شما جمع میشود که معمولا دردناک است. با استفاده از شیر دوش میتوانید شیر را از سینه خود خارج کنید و تا حد زیادی فشار را کم کنید. ممکن است فکر کنید چون کودک شیر کمتری میخورد باید شیر بیشتری را با شیر دوش از سینه خود خارج کنید، ولی با این کار شیر بیشتری تولید میکنید. در واقع شما باید در هر دفعه مقدار کمتری شیر را از سینه خود خارج کنید تا با این کار به تولید شدن کمتر شیر در بدن کمک کنید.