علل جویدن ناخن چیست؟

همه ما در کودکی حتماً یک‌بار ناخن جویدن را تجربه کرده‌ایم. حتی گاهی ممکن است پیش‌آمده باشد که در اطرافمان افرادی را دیده باشیم که با سن بالا اما هنوز هم به جویدن ناخن ادامه داده‌اند و یا حتی خودمان نیز جزو این دسته از افراد باشیم. بسیاری از افراد این عادت را از کودکی تا برزگسالی با خود دارند و از مضرات این عادت بی‌خبرند. اگر به دنبال ترک ناخن جویدن هستید و قصد شناسایی راه‌های ترک آن را دارید ادامه این مطلب به شما در شناسایی علل ایجاد این عادت و چگونگی ترک آن کمک خواهد کرد.

چرا برخی از افراد ناخن می جوند؟

دلیل خاصی برای جویدن ناخن وجود ندارد، اما برخی از دلایل احتمالی انجام آن شامل موارد زیر است:

اگر ناامید، بی‌حوصله یا بی‌قرار هستید ناخن جویدن می‌تواند راهی ساده برای مشغولیت ذهنی باشد.

هنگامی‌که با حداکثر تمرکز کاری را انجام می‌دهید در این حالت احتمال می‌رود ناخن‌های خود را بدون آنکه متوجه شوید، بجوید.

جویدن ناخن به‌طور موقت فرد را از شر عصبی شدن و اضطراب خلاص می‌کند.

در برخی موارد این عادت نشانه‌ای از بیماری بهداشت روانی مانند اختلال کم‌توجهی – بیش‌فعالی، اختلال افسردگی، اختلال وسواس فکری عملی و اختلال اضطراب جدایی در سایر موارد است.

چرا باید این عادت را ترک کرد؟

ناخن جویدن در اغلب موارد به کوتیکول و بافت‌های اطراف آن آسیب می‌رساند. اگرچه آسیب درازمدتی وجود ندارد، اما ممکن است باعث بروز احساس درد در اطراف ناخن‌ها شود. به‌علاوه، ناخن‌ها شروع به رشد غیرطبیعی می‌کنند و به دلیل ورود باکتری از طریق انگشتان به دهان مستعد عفونت قارچی می‌شوید. خوردن ناخن‌های جویده شده فرد را در معرض خطر بیشتری برای عفونت‌های معده و روده قرار می‌دهد.

روش های آسان برای جلوگیری از جویدن ناخن

توجه داشته باشید ترک هر عادتی به زمان نیاز دارد. اگر می‌خواهید عادت ناخن خوردن خود را ترک کنید و از عهده انجام آن برنمی‌آیید باید صبور باشید و راهکارهای زیر را نیز امتحان کنید.

ناخن‌های خود را مرتب کنید

وقتی برای مراقبت از ناخن‌های خود وقت می‌گذارید دیگر برای جویدن آن‌ها کمتر وسوسه می‌شود، همچنین به‌صورت منظم آن‌ها را مانیکور کنید زیرا هنگامی‌که برای ناخن‌های خود هزینه می‌کنید کمتر تمایل به جویدن آن‌ها خواهید داشت.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.