جشنواره های سینمایی در دنیا کدامند؟
اگر خواهان اضافه کردن یا حذف اطلاعات خود در مطالب هستید، به آیدی @Tarikhemaadmin در تلگرام پیام بدید.
لطفا جهت پرسیدن آدرس و سوالات نامربوط پیام ندید. ما فقط آدرس و شماره تماسها را قرار میدیم که در پایین قرار گرفته.
داورانی که در جشنواره های سینمایی بین المللی حضور دارند بیشترین تاثیر را در انتخاب فیلمها دارند ،طوری که سرنوشت بازیگران و فیلم سازان را می توانند عوص کنند، جشنواره های سینمایی که در جهان برگزار می شوند عبارتند از:
هرساله در سرتاسر دنیا فیلم های سینمایی زیادی ساخته می شوند و به تصویر کشیده می شوند ، کارگردانان و تهیه کنندگان به دنبال مسابقاتی می گردند تا فیلم های خود را در آنجا عرضه کنند و هنر خود را به رخ تمام دنبا بکشند که به اینگونه مسابقات هنری جشنواره می گویند. در سرتاسر دنیا جشنواره های مختلفی برگزار می شود که معتبرترین شان را معرفی می کنیم؛
جشنواره فیلم کن یکی از جشنواره های فیلم در جهان
جشنواره فیلم کن برای اولین بار در شهر کان در جنوب فرانسه در سپتامبر ۱۹۳۹ برگزار شد، اما پس از آن تا پایان جنگ جهانی دوم برگزاری مجدد این جشنواره متوقف ماند. در دهه ۱۹۵۰ میلادی زمان برگزاری جشنواره، از ماه سپتامبر به آوریل تغییر یافت و از سال ۱۹۵۵ میلادی، نخل طلا به عنوان جایزه اصلی جشنواره کن معرفی شد. برنامههای این جشنواره از هفت بخش اصلی تشکیل شدهاست که شامل بخشهای مسابقه، خارج از مسابقه، نوعی نگاه، سینه فونداسیون (مسابقه فیلمهای کوتاه)، هفته منتقدان، دو هفته کارگردانان و بازار فیلم میشود.
در جشنواره بینالمللی فیلم کن، فیلمها در دو بخش اصلی و فرعی از اقصی نقاط جهان با یکدیگر رقابت میکنند. مهمترین و پر افتخارترین جایزه در جشنواره بینالمللی فیلم کن جایزه نخل طلائی (Palme d’Or) است. عباس کیارستمی فیلمساز مطرح ایرانی در سال ۱۹۹۷ برای فیلم طعم گیلاس برنده نخل طلای جشنواره کن شده است. وی تاکنون ۳ بار نیز نامزد دریافت نخل طلای جشنواره بینالمللی فیلم کن بوده است.
از دیگر ویژگیهای جشنواره فیلم کن خصوصی بودن آن است که در آن بزرگترین ستارگان سینما و مطرحترین تهیه کنندگان عرصه سینما حضور به هم میرسانند. قابل ذکر است که فقط اهالی سینما حق شرکت در جشنواره، آنهم با کارت دعوت ویژه را دارند.
جشنواره بینالمللی فیلم کن محل بسیار مناسبی برای تهیه کنندگان سینما از تمام نقاط جهان است که در آن فرصت مییابند تا فیلمهای خود را به شرکتهای عظیم فیلمسازی عرضه کنند.
جشنواره فیلم ساندنس یکی از جشنواره های فیلم در جهان
جشنواره فیلم ساندنس (Sundance Film Festival) نام جشنواره مشهور سینمایی است که از سال ۱۹۹۱ میلادی در شهر پارک سیتی ایالت یوتا در ایالات متحده آمریکا آغاز به کار کرد. هدف از تاسیس جشنواره فیلم ساندنس، حمایت از فیلمها و فیلمسازان مستقل عنوان شده است.
فیلمهای بسیاری از فیلمسازان مشهور سینمای آمریکا همچون کوئنتین تارانتینو، استیون سودربرگ، جیم جارموش و کوین اسمیت، برای نخستینبار در این جشنواره به نمایش درآمد و باعث ترقی و شهرت امروزه آنان شد.
این جشنواره در ماه ژانویه هر سال در در بخشهایی چون مستند، درام و فیلمهای آمریکایی و جهان برگزار میشود.
جشنواره فیلم برلین یکی از جشنواره های فیلم در جهان
جشنواره بینالمللی فیلم برلین یا برلیناله (Berlinale) یکی از جشنوارههای معتبر فیلم دنیا است که هرساله در ماه فوریه در برلین آلمان برگزار میشود.
جشنواره فیلم برلین در کنار جشنواره فیلم ونیز و جشنواره فیلم کن، مهمترین رویداد سینمایی اروپا به شمار میرود. این جشنواره هر ساله جایزه خرس طلایی و خرس نقرهای را به برگزیدگان بخش اصلی اهدا میکند. خرس بهعنوان نمادی از شهر برلین شناخته میشود.
ایران از مهمترین کشورهای آسیایی است که از سال ۱۳۵۳ (۱۹۷۴ میلادی)، همواره در یکی از بخشهای جشنواره فیلم برلین حضور داشته است. سینمای ایران پیش از سال ۱۹۷۴، دو بار در سالهای ۱۹۵۸ و ۱۹۶۳ با فیلمهای شبنشینی در جهنم (ساموئل خاچیکیان و موشق سروری) و شقایق سوزان (هوشنگ شفتی) در این جشنواره حضور داشته است. مجموعه جوایزی که کشورمان از این جشنواره دریافت کرده است به قرار زیر است:
جایزه خرس نقرهای (۱۹۷۴)، فیلم طبیعت بیجان (سهراب شهید ثالث) – بهترین کارگردانیجایزه خرس نقرهای (۱۹۷۶)، فیلم باغ سنگی (پرویز کیمیائی) – بهترین کارگردانیتقدیر مخصوص (۱۹۹۱)، فیلم دندان مار (مسعود کیمیایی)جایزه خرس نقرهای (۲۰۰۶)، فیلم آفساید (جعفر پناهی) – بهترین کارگردانیجایزه خرس نقرهای (۲۰۰۸)، رضا ناجی در فیلم آواز گنجشکها (مجید مجیدی) – بهترین بازیگر مردجایزه خرس نقرهای (۲۰۰۹)، فیلم درباره الی (اصغر فرهادی) – بهترین کارگردانیجایزه خرس طلایی (۲۰۱۰)، فیلم جدایی نادر از سیمین (اصغر فرهادی) – بهترین فیلمخرس نقره ای ۲۰۱۱ بهترین بازیگر مرد به مجموعه بازیگران مرد فیلم جدایی نادر از سیمینجایزه خرس نقره ای ۲۰۱۱ بهترین بازیگر زن به مجموعه بازیگران زن فیلم جدایی نادر از سیمین
جشنواره فیلم فجر یکی از جشنواره های فیلم در جهان
جشنواره بینالمللی فیلم فجر جشنوارهای سینمایی است که از سال ۱۳۶۱ تاکنون معمولاً در میانه بهمن ماه هر سال در تهران برگزار میگردد. تاکنون بیست و نه دوره از این جشنواره برگزار شده است که آخرین آن از تاریخ ۱۶ الی ۲۶ بهمن ماه ۱۳۸۹ بود.
این جشنواره توسط بنیاد سینمایی فارابی و زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود. جشنواره تا سال ۱۳۷۴ فقط به تولیدات سالانه سینمای ایران میپرداخت. از سال ۱۳۷۴ جشنواره به صورت بینالمللی برگزار میشود و علاوه بر سینمای ایران، در بخش بینالملل به بررسی فیلمهایی از سینمای جهان میپردازد. در بخشهای رقابتی این جشنواره، شرکتکنندگان برای کسب جایزه مخصوص که «سیمرغ بلورین» نام دارد با هم رقابت میکنند. دیپلم افتخار و لوح زرین از دیگر جوایز این جشنواره می باشند. طی سالیان اخیر مسابقههای سینمای مستند و فیلم کوتاه نیز به بخش سینمای ایران اضافه شدهاست.
جشنواره فیلم ونیز یکی از جشنواره های فیلم در جهان
جشنواره فیلم ونیز ( Mostra Internazionale d’Arte Cinematografica di Venezia) قدیمیترین جشنواره سینمایی دنیا و یکی از بزرگترین جشنوارههای سینمایی جهان بشمار میآید.
جشنواره فیلم ونیز نخستین بار در سال ۱۹۳۲ میلادی برگزار شد و در کنار جشنوارههایی چون کن و برلین از مهمترین رخدادهای سینمایی اروپا و جهان به شمار میآید. جشتواره فیلم ونیز در طول سالهای جنگ دوم جهانی برگزار نمیشد و در برخی سالها، بخش مسابقه آن فعال نبوده است.
جایزهٔ اصلی جشنواره ونیز، شیر طلایی نام دارد. همچنین در این جشنواره، جایزهای به نام جایزهٔ انسانیت وجود دارد. این جایزه که مبلغ آن ۵۰ هزار دلار است، به سینماگران و بازیگرانی اهدا میشود که خود را وقف فعالیتهای انساندوستانه میکنند.