آیا کلسترول خون را می توان به سرعت کاهش داد؟
اگر خواهان اضافه کردن یا حذف اطلاعات خود در مطالب هستید، به آیدی @Tarikhemaadmin در تلگرام پیام بدید.
لطفا جهت پرسیدن آدرس و سوالات نامربوط پیام ندید. ما فقط آدرس و شماره تماسها را قرار میدیم که در پایین قرار گرفته.
کلسترول بالا، بیماری شایع پزشکی است که اغلب نتیجه انتخاب نوع ناسالم سبک زندگی محسوب می شود. چند تغییر اساسی در رژیم غذایی و سبک زندگی می تواند به فرد کمک کند تا با گذشت زمان کلسترول خون خود را به طور طبیعی کاهش دهد، اما باید بدانید هیچ راهکاری فوری برای درمان آن وجود ندارد و برخی از افراد ممکن است با رعایت نکات ذکر شده طی چند هفته متوجه تغییراتی شوند.
به گزارش مدیکال نیوزتودی، در بعضی موارد ممکن است فرد برای کمک به کاهش کلسترول خون یا کنترل سایر عوامل خطر به دارو نیاز داشته باشد. با این حال حتی اگر شخص دارو مصرف کند باز هم مهم است که برای بهبود سطح کلسترول و کاهش خطر عوارض جانبی آن تغییراتی در سبک زندگی و برنامه غذایی خود ایجاد کند.
کلسترول خون چیست؟
در بدن کبد کلسترول، ماده ای نرم و مومی شکل را تولید می کند و مولکول های کلسترول در خون گردش می کنند. کبد کل کلسترول مورد نیاز بدن را تولید می کند، بنابراین فرد نیازی به مصرف کلسترول در رژیم غذایی خود ندارد. باید بدانید کلسترول خون به خودی خود بد نیست و نقش مهمی در کمک به ساخت سلول ها در بدن دارد، اما زمانی که سطح آن افزایش یابد می تواند برای بدن خطراتی را به همراه داشته باشد.
کلسترول غذایی
سایر منابع کلسترول از رژیم غذایی حاصل می شود و کلسترول غذایی فقط در غذاهای مشتق شده از حیوانات مانند گوشت و لبنیات غنی از چربی وجود دارد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها خاطرنشان می کند بر اساس توصیه متخصصان کلسترول رژیم غذایی را تا حد ممکن باید کم کرد به این دلیل است که افزودن منابع غذایی کلسترول بیشتری از این ترکیب را به بدن و جریان خون اضافه می کند که باعث افزایش سطح کلسترول در بدن فرد می شود.
اندازه گیری سطح کلسترول خون
هنگام اندازه گیری سطح کلسترول، پزشکان چهار نشانگر را در خون فرد ارزیابی می کنند:
کلسترول لیپوپروتئین کمچگالی (LDL): تعداد کمتر LDLیا کلسترول بد ممکن است شاخص خوبی برای سلامتی و خطر کمتری برای بیماری محسوب شود.
کلسترول لیپوپروتئین پرچگالی (HDL): کلسترول کم HDL یا کلسترول خوب ممکن است یک عامل خطر برای سلامتی محسوب شود.
تری گلیسیرید خون: نوع متداول چربی در خون است که سطوح بالاتر آن ممکن است زنگ خطر محسوب شود به خصوص هنگامی که عوامل خطر دیگری مانند کلسترول HDL پایین باشد.
کلسترول تام: این عدد سطح تری گلیسیرید خون، LDL و HDL کلسترول را در نظر می گیرد.
پزشکان برای تعیین خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی از تمام این اعداد در چارچوب سلامت کلی فرد و سایر عوامل خطر استفاده می کنند.
چرا کلسترول خون را کاهش می دهیم؟
کلسترول بالا در بدتر شدن وضعیت سلامت قلب نقش دارد. از آنجا که کلسترول بیشتری در خون گردش می کند در نتیجه پمپاژ مناسب برای قلب دشوارتر می شود. همچنین این کلسترول می تواند با کمک به تجمع پلاک در رگ ها خطر تصلب شرایین را افزایش دهد. کلسترول بالا فرد را در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی و همچنین حمله و سکته قلبی قرار می دهد.
چگونه کلسترول خون را کاهش دهیم؟
شخصی که می خواهد به سرعت سطح کلسترول خود را کاهش دهد می تواند چند اصل اساسی در زمینه بهداشت را دنبال کند. ورزش منظم، تمرکز روی رژیم غذایی غنی از غذاهای گیاهی، کاهش استفاده از غذاهای تصفیه شده و برخی از انواع چربی ها از جمله این موارد است.
تغییرات رژیم غذایی
کلسترول ارتباط زیادی با آنچه که فرد می خورد، دارد. به همین دلیل رژیم غذایی سالم یکی از نخستین مواردی است که پزشکان برای افرادی که می خواهند کلسترول خود را به سرعت کاهش دهند، توصیه می کنند.
تغییرات غذایی زیر ممکن است به فرد کمک کند تا کلسترول خود را در اسرع وقت کاهش دهد.
چربی های ترانس را حذف کنید
چربی های ترانس با کاهش سطح کلسترول مفید، سطح کلسترول ناسالم را افزایش می دهد. برخی از چربی های ترانس در رژیم غذایی به طور طبیعی در غذاهایی مانند شیر و فرآورده های گوشتی وجود دارد.
چربی های ترانس دیگر از فرآیندهای تولید حاصل می شوند. شرکت های مواد غذایی با افزودن هیدروژن به برخی چربی ها باعث ایجاد جامدیت بیشتر می شوند. منابع احتمالی چربی های ترانس شامل گوشت و لبنیات، روغن های هیدروژنه بسته بندی شده و غذاهای سرخ شده رستوران های فست فود هستند.
چربی های اشباع شده را کاهش دهید
چربی های اشباع شده در دمای اتاق جامد هستند و ممکن است استفاده مقادیر زیاد آن برای بدن مفید نباشند. مصرف مقادیر زیادی چربی اشباع باعث افزایش سطح کلسترول LDL می شود. انجمن قلب آمریکا توصیه می کند مصرف چربی اشباع شده را به ۵ الی ۶ درصد به صورت روزانه کاهش دهید.
منابع چربی اشباع شده شامل گوشت و فرآورده های لبنی مانند پنیر، کره، شیر و همچنین روغن های گیاهی مانند روغن نخل و نارگیل است.
غذاهای گیاهی بیشتری مصرف کنید
رژیم کاهش کلسترول شامل خوردن طیف گسترده ای از غذاهای گیاهی مانند میوه ها، سبزیجات، غلات و دانه ها است. افزودن انواع غذاهای گیاهی به رژیم غذایی به شما اطمینان می دهد که بدن مواد مغذی و ویتامین های مختلف مورد نیاز برای عملکرد صحیح بدن را دریافت می کند. غذاهای گیاهی فاقد کلسترول هستند، بنابراین در میزان کلسترول در بدن نقشی ندارند. علاوه بر این، غذاهای گیاهی حاوی مواد مغذی مانند آنتی اکسیدان ها و برخی از انواع فیبر هستند که ممکن است سایر عوامل خطر بیماری های قلبی را کاهش دهند.
مصرف فیبر را افزایش دهید
گیاهان تنها منبع فیبر در رژیم غذایی هستند. فیبر فاکتور مهمی برای سلامت دستگاه گوارش به شمار می آید که ممکن است سایر عوامل خطر مانند کلسترول بالا را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
انجمن قلب آمریکا تخمین می زند یک رژیم غذایی حاوی فیبر به تنهایی می تواند تا ۱۰ درصد به کاهش سطح کلسترول کمک کند. مصرف بیشتر غذاهای گیاهی باعث افزایش فیبر دریافتی می شود. افرادی که به فیبر اضافی نیاز دارند ممکن است برای کمک به آنها در تامین نیازهای روزانه خود مجبور به استفاده از مکمل های فیبر شوند.