متادون درمانی چگونه است؟
اگر خواهان اضافه کردن یا حذف اطلاعات خود در مطالب هستید، به آیدی @Tarikhemaadmin در تلگرام پیام بدید.
لطفا جهت پرسیدن آدرس و سوالات نامربوط پیام ندید. ما فقط آدرس و شماره تماسها را قرار میدیم که در پایین قرار گرفته.
قائم مقام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: روشهایی مانند متادون درمانی مبتلایان را از خشونت دور میکند و رفتارهای پرخطر را در آنها کاهش میدهد و میتواند بخشی از نیروی کار را به جامعه برگرداند که حاصل همین رویکرد کاهش آسیب است.
ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت در ششمین نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: اعتیاد در جامعه امروز ما یک موضوع بسیار مهم است زیرا در میزان سالهای از دست رفته عمر تاثیر فراوانی دارد.
وی افزود: اهمیت دوچندان رسیدگی به بحث اعتیاد این است که فرد مبتلا نه تنها برای خود که حتی برای اطرافیان خود ایجاد مشکل و خطر می کند.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: در بحث اعتیاد دو رویکرد عمده وجود دارد که یکی پرهیزمداری و دیگری کاهش آسیب است که با دو راهکار متفاوت میتواند ما را در حوزه سلامت یاری کند.
حریرچی گفت: رویکرد پرهیزمداری معمولا متمرکز بر دو راهکار پیشگیری از ابتلای افراد سالم و ترک کردن افراد معتاد دارد که درصد خاصی از جامعه را میتواند تحت پوشش قرار دارد ولی در رویکرد کاهش آسیب، بیشتر بر بازگرداندن فرد به جامعه به شکلهای دیگر توجه دارد.
قائم مقام وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی یادآور شد: روشهایی مانند متادون درمانی که مبتلایان را از خشونت دور می کند و رفتارهای پرخطر را در آنها کاهش میدهد میتواند بخشی از نیروی کار را به جامعه برگرداند، حاصل همین رویکرد کاهش آسیب است.
قائم مقام وزارت بهداشت همچنین با اشاره به موضوع معتادان تزریقی اضافه کرد: در مورد این افراد نیز که جزو گروه در معرض خطر هستند، در اختیار قرار دادن سرنگ میتواند به کاهش آسیب و انتقال بیماریهایی مثل ایدز و هپاتیت جلوگیری کند و موجب کاهش آسیب شود.
حریرچی با اشاره به اقدامات انجام شده وزارت بهداشت در خصوص اعتیاد گفت: با این حال وضعیت فعلی اعتیاد زیبنده جامعه نیست و باید بیش از پیش به این موضوع پرداخته شود.
مراقب چهارشنبه آخر سال باشیم
قائم مقام وزیر و سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: با توجه به اطلاع رسانیهای انجام شده در خصوص چهارشنبه آخر سال، آگاهی مردم درباره خطرات احتمالی آن بیشتر شده است ولی همچنان شاهد حوادث ناگواری در این روزها هستیم.
حریرچی با اشاره به آمار ارائه شده سال گذشته افزود: در سال گذشته حدود ۴۰۰ مجروح در این روزها داشتیم که متاسفانه ۳ نفر از آنها جان خود را از دست دادند.
وی عنوان کرد: همچنین طبق آمار اعلام شده ۲۲ مورد قطع عضو و ۲ مورد نیز تخلیه چشم مربوط به چهارشنبه آخر سال داشتیم که این آمار خوبی نیست و باید به آن توجه ویژه شود.
سخنگوی وزارت بهداشت در پایان ابراز امیدواری کرد که شادیهای مردم در این روزها به شکلی باشد که منجر به آسیبهای جانی و مالی نشود