با چه شرایطی بیماران تالاسمی نباید روزه بگیرند؟
اگر خواهان اضافه کردن یا حذف اطلاعات خود در مطالب هستید، به آیدی @Tarikhemaadmin در تلگرام پیام بدید.
لطفا جهت پرسیدن آدرس و سوالات نامربوط پیام ندید. ما فقط آدرس و شماره تماسها را قرار میدیم که در پایین قرار گرفته.
شاید برای بعضی سؤال باشد که چرا بعضی از بیماران تالاسمی به راحتی می توانند روزه بگیرند ولی بعضی از مبتلایان به تالاسمی، از روزه گرفتن توسط متخصص خود، منع می شوند. همانطور که می دانید، تالاسمی انواع مختلفی دارد که در صورت داشتن بعضی شرایط، بیمار نباید روزه بگیرد. در ادامه به بررسی انواع تالاسمی و این شرایط خاص که مانع روزه داری برای این عزیزان است، می پردازیم.
بیماران تالاسمی و روزه داری
دکتر مینا ایزدیار عضو انجمن حمایت از بیماران مبتلا به تالاسمی بایدها و نباید های روزه داری را برای مبتلایان به تالاسمیتشریح کرد .
دکتر “مینا ایزدیار” ، فوق تخصص خون و آنکولوژی کودکان و عضو هیات مدیره انجمن تالاسمی ایران در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا ابتدا به تعریفی از بیماری تالاسمی پرداخت و گفت: تالاسمی، نوعی کم خونی ارثی است که به علت اختلال در کارایی گلبول های قرمز خون پدید میآید که این گلبولها حاوی هموگلوبین هستند که اکسیژن را از ریه ها به بافتهای بدن منتقل میکنند.
وی گفت: بیماری تالاسمی زمانی بروز میکند که بدن فرد قادر نباشد به میزان لازم هموگلوبین بسازد و به همین دلیل نیز اکسیژن کافی به بافتهای بدن وی نمیرسد.
ایزدیار گفت: بیماری تالاسمی به دو نوع “آلفا” و “بتا” تقسیم میشود و تالاسمی شایع در ایران از نوع بتا است که خود بر سه نوع “خفیف” و “متوسط “و ” شدید ” قابل تقسیم است.
مبتلایان به تالاسمی شدید و روزه داری
این فوق تخصص خون و آنکولوژی کودکان در مورد شرایط روزه داری بیماران مبتلا به تالاسمی گفت: بیماران مبتلا به تالاسمی شدید (ماژور) چون تحت درمان هستند و باید به طور مرتب خون تزریق کنند، نمیتوانند روزه بگیرند .
عضو هیات مدیره انجمن تالاسمی ایران توضیح داد، بیماران مبتلا به تالاسمی شدید به دلیل کم خونی ایجاد شده ناشی ازبیماری توانایی خود را از دست میدهند و قادر به روزه گرفتن نیستند .
مبتلایان به تالاسمی متوسط و روزه داری
ایزد یار در مورد مبتلایان به تالاسمی متوسط یا اینتر مدیا نیز گفت: این دسته از افراد نیز به دلیل کم خونی قادر به روزه گرفتن نیستند.
مبتلایان به تالاسمی خفیف و روزه داری
رییس انجمن حمایت از بیماران مبتلا به تالاسمی، تنها آن دسته از بیماران تالاسمی را قادر به روزه گرفتن دانست که تالاسمیخفیف (مینور) داشته باشند.
وی تاکید کرد: چنانچه میزان هموگلوبین افراد مبتلا به تالاسمی خفیف کمتر از ۱۱ باشد، بهتر است روزه نگیرند