راه درمان طبیعی و گیاهی کبد چرب
اگر خواهان اضافه کردن یا حذف اطلاعات خود در مطالب هستید، به آیدی @Tarikhemaadmin در تلگرام پیام بدید.
لطفا جهت پرسیدن آدرس و سوالات نامربوط پیام ندید. ما فقط آدرس و شماره تماسها را قرار میدیم که در پایین قرار گرفته.
تا به حال در مورد کبد چرب زیاد شنیده اید و می دانم خیلی به دنبال دارویی برای آن بوده اید. ولی متاسفانه این بیماری داروی مستقیمی ندارد و بیشتر فرد مبتلا باید با تغذیه ی مناسب و برنامه غذایی خوب، این چربی را تعدیل کند. چ کسانی به بیماری کبد چرب دچارمی شوند؟ با دکتر سلام همراه باشید با بررسی کبد چرب.
کبد چرب چیست ؟ کبد چرب ( Fatty liver ) یا استئاتوز واژه کلی برای اشاره به جمع شدن چربی در کبد است. وجود چربی در کبد، طبیعی میباشد، اما اگر این میزان از چربی بیشتر از ۵ تا ۱۰ درصد وزن کل کبد شود، فرد به بیماری کبد چرب دچار شده است. کبد چرب یک بیماری درمان پذیر است ولی بعضی اوقات میتواند باعث اثرات و عوراض خطرناکی شود.
بیماری کبد چرب در چند دهه اخیر شیوع زیادی پیدا کرده است، یکی از دلایل عمده آن عدم مصرف مواد غذایی نامناسب و اضافه وزن می باشد. علایم بیماری کبد چرب جز در موارد شدید بروز نمی یابد، و بیماری در مراحل اولیه هیچ علائمی ندارد. کبد چرب در کودکان نیز ممکن بروز پیدا کند. درمان این بیماری عمدتا با برطرف کردن علت و رژیم غذایی مناسب می باشد.
انواع کبد چرب
انواع کبد چرب عبارتند از: کبد چرب غیرالکلی ، کبد چرب الکلی و کبد چرب حاد بارداری
از انواع کبد چرب ، کبد چرب غیرالکلی
این بیماری زمانی رخ میدهد، که کبد در شکستن چربی ها دچار مشکل میشود و با جمع شدن چربی در بافتهای کبد، فرد دچار این بیماری میگردد. این بیماری با مصرف الکل مرتبط نبوده و زمانی مشخص میشود که ۱۰ درصد و یا بیشتر وزن کبد حاوی چربی باشد. این بیماری خود نیز به چند دسته تقسیم شده و در شدیدترین مراحل باعث سیروز کبدی و یا زخم و سپس نارسایی کبدی میگردد.
از انواع کبد چرب ، کبد چرب الکلی
این بیماری جزء اولین مرحله های بیماری های کبدی مربوط به الکل است. کبد با مصرف زیاد الکل صدمه دیده و قادر به شکستن چربی ها نیست. اگر فرد از مصرف الکل خودداری نماید، این نوع کبد چرب کم کم درمان میگردد، اما در صورت ادامه به مصرف الکل فرد ممکن است دچار سیروز کبدی گردد.
از انواع کبد چرب ، کبد چرب بارداری
هرچند این نوع کبد چرب خیلی نادر بوده، با اینحال جمع شدن چربی در هنگام بارداری میتواند خطراتی جدی هم برای مادر و هم برای جنین داشته باشد. این بیماری میتواند باعث نارسایی کبدی، نارسایی کلیه، عفونت شدید و یا خونریزی شود. هرچند دلیل این بیماری کاملا شناخته نشده اما دانشمندان معتقدند این بیماری با هورمون های این دوران در ارتباط است. علایم این بیماری در سه ماه سوم رخ داده و شامل حالت تهوع، استفراغ، درد در قسمت بالایی سمت راست شکم، زردی و کسالت عمومی می گردد. زنان باردار باید آزمایش های لازم را برای اطلاع از این بیماری انجام دهند، اکثر زنان پس از زایمان شروع به بهبود مینمایند.
گرید کبد چرب
- کبد چرب گرید ۱ : در کبد چرب گرید ۱ گونه سادهای که عملکرد کبد را مختل نمیسازد، اما همچنان نیازمند مدیریت است.
- کبد چرب گرید ۲ : در کبد چرب گرید ۲ عارضه ای متوسط که به منظور جلوگیری از پیشرفت بیماری باید تحت درمان قرار گیرد.
- کبد چرب گرید ۳ : در کبد چرب گرید ۳ حالت شدید بیماری که معمولاً با بروز علائم کبد چرب توأم است.
رژیم غذایی کبد چرب
توصیه می شود افراد مبتلا به این بیماری غذاهای سرخ شده نخورند. در رژیم غذایی کبد چرب مصرف جگر، دل، قلوه، کله پاچه، مغز، کره و روغن جامد گیاهی برای فرد بیمار ممنوع است. غذاها باید فرپز، آبپز و بخارپز باشد. مصرف گوشت قرمز باید محدود شود.
رعایت رژیم غذایی و کاهش وزن بهترین درمان کبد چرب است. بسیاری از بیماران با رژیم غذایی و کاهش وزن، از کبد چرب گرید ۲ و ۳ حتی نزدیک به خطر بهبود پیدا کرده اند.
پرهیز از فست فودها ، لبنیات چرب ، نوشیدنی های گازدار و غذاهای پرکالری از نکات مهم رژیم غذایی کبد چرب است.
کبد چرب طب سنتی
برای پیشگیری و تسریع درمان کبد چرب این خوراکی ها را بخورید
به بیماران کبد چرب طب سنتی پیشنهاد می دهد : آب ، میوه جات ، لیمو ترش ، روزی ۴-۵ واحد سبزیجات ، ترشیجات طبیعی ( مثل زرشک یا شاتوت) بخورید. در درمان کبد چرب طب سنتی پیشنهاد می دهد: انواع مرکبات ، غلات سبوس دار ، نخود، سیب، به، انگور، کرفس، دارچین، بالنگ، زعفران، ماش، شقاقل، زیتون، زنجبیل، زردچوبه، انجیر، کاهو، اسفناج، هویج، زرشک و کدو بخورند.
اولین توصیه اصلاح تغذیه و شیوه زندگی است. کاهش مصرف گوشت چرب و مواد قندی و مصرف بیشتر میوه و سبزیجات توصیه کلی ولی بسیار مفید است.
جایگزینی گوشت با سویا جایگزینی شام با سالادی شامل هویج، کلم، کاهو، ترب، تربچه، سرکه، سیب، آبغوره، پرهیز از آب خوردن بین غذا، استفاده بیشتر از سیر، پیاز، سبزیجات تازه، لیموترش و سیب در رژیم غذایی روزانه بسیار مفید است.
هر روز خوردن یک مشت برگ زرد آلو
یکی دیگر از شیوه های درمان کبد چرب و کاهش جذب چربی در بدن مصرف زنجبیل در برنامه غذایی هفتگی است. افرادی که در طول هفته ۲ تا ۳ بار زنجبیل استفاده می کنند، می توانند از خواص درمانی آن در افزایش میزان متابولیسم و سوخت و ساز بدن و کاهش جذب چربی ها بهره مند شوند. برای این منظور می توانید یک تکه زنجبیل را درون یک کاسه ماست رنده کرده و آن را بعد از صرف وعده های غذایی میل کنید.
نوشیدن یک لیوان آب که در آن عصاره یک لیموترش تازه وجود دارد در آغاز روز می تواند بهترین دارو برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری باشد. از آنجا که لیمو سرشار از ویتامین C است و به عنوان یک آنتی اکسیدان می تواند نقش موثری در هضم و جذب مواد مفید در بدن داشته باشد، قابلیت زیادی در پیشگیری و درمان کبد چرب دارد.
کبد چرب درمان گیاهی
کبد چرب درمان گیاهی دارد ولی باید تحت نظر پزشک و متخصص طب سنتی این کار انجام شود. چراکه متخصص طب سنتی است که میداند گیاهان دارویی را چه مقدار و کی باید میل کنید با این توضیح می رویم سراغ مطلب بعدی.
درمان گیاهی کبد چرب :
عرق گیاهی شاه تره، خارشتر و کاسنی از جمله داروهای گیاهی موثر در کنترل و درمان کبد چرب به شمار می آیند. این نوشیدنی های گیاهی از آنجا که طبعی سرد و تر دارند موجب کاهش میزان کلسترول خون می شوند و در عین حال به پاکسازی کبد و بدن از سموم و مواد زائد هم کمک می کنند.
نوشیدن دم کرده گل مریم نیز اثربخش است.
مصرف روزانه یک لیوان سرکه انگبین تاثیرات شفابخشی در درمان این بیماری دارد.
نوشیدن چای سبز یا استفاده از عصاره این گیاه دارویی تاثیر زیادی در پیشگیری از تجمع و رسوب چربی ها در اطراف کبد دارد، ضمن آنکه می تواند به تسریع روند درمانی این بیماری نیز کمک کند. افرادی که احتمال و استعداد ابتلا به این بیماری در آنها زیاد است مانند افراد چاق و کم تحرک می توانند با گنجاندن چای سبز در رژیم غذایی روزانه خود از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنند، به شرط آنکه در کنار نوشیدن چای سبز، رژیم غذایی سرشار از سبزیجات و میوه ها را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
خوردن یک لیوان آب لبو در صبح و شب در درمان فشار خون بالا موثر است. یکی از راه های درمان این بیماری نوشیدن آب لبو است.
خوردن ۷ برگ کاسنی یا یک استکان عرق کاسنی