تاریخ ما
گزیده‌ای از تاریخ و تمدن جهان باستان
رادیو جوان - همه اهنگ های ایرانی مجاز و غیرمجاز لس آنجلسیتلگرام بدون فیلتر - تله پلاس 24

نحوه صحیح عکاسی با موبایل چگونه است؟

۱- پیش از عکاسی با موبایل حتما لنز دوربین را پاک کنید
گوشی موبایل زمان زیادی را در جیب، کیف یا دست سپری می‌کند و درنتیجه کثیف خواهد شد. کثیفی، گردوخاک، چربی و اثرانگشت روی لنز تاثیر زیادی بر کیفیت عکس‌های شما خواهند گذاشت. اگر شیشه‌ی لنز شما کثیف باشد تلاش برای گرفتن عکس خوب بی‌معنی است. کثیفی مانع ورود نور به سنسور دوربین شده و درنتیجه روی عکس نقاط تار، لکه و مناطقی کدر ایجاد می‌کند. لنز تمیز رسیدن به عکس‌هایی شفاف و تمیز هنگام عکاسی با موبایل را تضمین می‌کند. لازم است هر بار که گوشی را برای عکاسی از جیب خود خارج می‌کنید لنز آن را تمیز کنید. برای این کار از یک دستمال نرم مخصوص لنز استفاده کنید. استفاده از دستمال‌های خشن موجب خراشیده شدن شیشه‌ی روی لنز شده و کیفیت تصویر دوربین گوشی را پایین خواهد آورد.
۲- مطمئن شوید سوژه در فوکوس کامل قرار دارد
مهم‌ترین چیزی که هنگام گرفتن یک عکس باید به آن توجه کنید قرار گرفتن سوژه‌ی اصلی در فوکوس کامل است. در آیفون و بسیاری از گوشی‌های هوشمند دیگر برای تعیین نقطه‌ی فوکوس کافی است جایی را که سوژه‌ی شما قرار گرفته روی صفحه‌ی نمایش لمس کنید. آیفون برای تایید نقطه‌ی فوکوس انتخابی یک کادر زرد کوچک در آن نقطه نمایش می‌دهد
اگر سوژه‌ی شما متحرک است حتما درست پیش از گرفتن عکس نقطه‌ی فوکوس را انتخاب کنید تا از فوکوس صحیح سوژه مطمئن باشید. پس از گرفتن یک عکس شفاف از سوژه در صورت تمایل می‌توانید با استفاده از اپلیکیشن‌های ویرایش عکس بسیار زیادی که در دسترس هستند پس‌زمینه‌ی عکس را تار کرده و توجه بیشتری را به آن معطوف کنید.
۳- نوردهی را به‌صورت دستی تنظیم کنید
در آیفون و بسیاری از گوشی‌های هوشمند دیگر، هنگامی‌که شما برای تعیین نقطه‌ی فوکوس روی صفحه‌ی نمایش ضربه می‌زنید، دوربین از نقطه‌ی فوکوس برای تنظیم میزان نوردهی هم استفاده می‌کند. به‌طور خلاصه نوردهی میزان تاریکی یا روشنی تصویر را مشخص می‌کند. واگذار کردن تنظیم نوردهی به دوربین همیشه ایده‌آل نیست. برای مثال اگر سوژه در بخش تاریک کادر قرار گرفته باشد این کار می‌تواند منجر به عکسی با نوردهی کلی بیش‌ازحد (over-exposed) شود یا بالعکس. اگر دوربین گوشی شما اجازه‌ی تنظیم دستی میزان نوردهی (Exposure) را می‌دهد در این شرایط از آن استفاده کنید.
برای مثال اپل در iOS 8 ابزار جدیدی را برای تنظیم دستی میزان نوردهی معرفی کرد. وقتی نقطه‌ی فوکوس را با ضربه زدن روی صفحه‌ی نمایش تعیین کنید یک آیکون کوچک شبیه خورشید کنار مربع فوکوس ظاهر می‌شود. وقتی این آیکون خورشید مانند را دیدید کافی است برای تنظیم نوردهی انگشت خود را روی صفحه‌ی نمایش به سمت بالا یا پایین بلغزانید. حرکت انگشت به سمت بالا کل تصویر را روشن‌تر و حرکت انگشت به سمت پایین کل تصویر را تیره‌تر خواهد کرد. تنظیم دستی میزان نوردهی اجازه می‌دهد کنترل بسیار بیشتری روی ظاهر تصویر نهایی داشته باشید.
۴- از زوم دیجیتال استفاده نکنید
دوربین اکثر گوشی‌های هوشمند به قابلیت زومی مجهز هستند که با باز و بسته کردن دو انگشت روی صفحه‌ی نمایش می‌توان میزان آن را تنظیم کرد. البته متاسفانه هنوز در بیشتر گوشی‌های هوشمند زوم از نوع دیجیتال است نه اپتیکال. در اصل اتفاقی که هنگام استفاده از زوم دیجیتال می‌افتد این است که تصویر با زوم کردن برش (Crop) می‌خورد. درنتیجه هر چه بیشتر زوم کنید به میزان قابل‌توجه‌تری از کیفیت عکس کاسته خواهد شد. اگر قصد دارید از سوژه‌ای دورتر نسبت به خودتان عکس بگیرید از زوم استفاده نکنید. به‌جای این کار نزدیک‌تر رفته و دوربین را در حالت عادی و بدون زوم استفاده به کار ببرید. بدین ترتیب حاصل کار تصویری بسیار باکیفیت‌تر خواهد شد.
اگر امکان نزدیک‌تر رفتن نبود بازهم بهتر است از زوم استفاده نکنید. به‌جای آن می‌توانید خودتان هنگام ویرایش با برش دادن عکس بیننده را به سوژه نزدیک‌تر کنید. برش دادن تصویر پس از عکاسی به شما اجازه می‌دهد روی میزانی از تصویر که قصد حذف کردنش را دارید کنترل بهتری داشته باشید. در این مثال فانوس دریایی و قایق‌ها فاصله‌ی زیادی از بندر داشتند و در عکس اصلی بسیار کوچک به نظر می‌رسیدند. ازآنجاکه امکان نزدیک رفتن و گرفتن عکس بهتری وجود نداشت من تصویر را برش دادم تا به نظر برسد به سوژه نزدیک‌تر بوده‌ام.
۵- دوربین را ثابت نگه‌دارید
بی‌حرکت نگه‌داشتن دوربین به‌ویژه هنگام عکاسی در نور کم یا شب از اهمیت بالایی برخوردار است. در این شرایط دوربین گوشی موبایل مجبور است برای رسیدن نور کافی به سنسور از سرعت شاتر پایین‌تری استفاده کند. در این حالت هرگونه حرکت یا لرزش دوربین منجر به ثبت تصویری تار خواهد شد. برای ثابت نگه‌داشتن گوشی و جلوگیری از تار شدن تصویر باید گوشی را با دودست محکم بگیرید یا آن را به سطحی سخت تکیه دهید. همچنین می‌توانید از یک سه‌پایه بهره بگیرید. انواع مختلفی از سه‌پایه‌ها وجود دارد که برای گوشی‌های مختلف مناسب هستند.
۶- قانون یک‌سوم را به کار ببرید
رسیدن به فوکوس و نوردهی صحیح جزو اصول حیاتی عکاسی هستند ولی ترکیب‌بندی مناسب هم به همان اندازه اهمیت دارد. بدون ترکیب‌بندی خوب احتمالا عکس‌های شما خیلی چشم‌نواز نخواهند شد. قانون یک‌سوم از مفیدترین تکنیک‌های ترکیب‌بندی در عکاسی است. ازآنجاکه قانون یک‌سوم می‌تواند در تمام سبک‌های عکاسی برای تولید تصاویری جذاب‌تر و متعادل‌تر استفاده شود، فراگرفتن این مفهوم اهمیت بالایی دارد.
۷- از خطوط برجسته‌ی راهنما (Leading Lines) بهره بگیرید
خطوط برجسته یا راهنما می‌توانند به ابزار بسیار مفید دیگری برای ترکیب‌بندی تبدیل شوند. استفاده از خطوط راهنمای پیش‌رونده در عکس کمک می‌کند چشم بیننده را روی سوژه‌ی اصلی متمرکز کنید و آن را به شکلی عمیق‌تر به درون تصویر بکشید. این روش تکنیکی ساده است که از خطوط افقی، عمودی یا همگرا برای تمرکز بیشتر توجه روی سوژه‌ی اصلی تصویر بهره می‌گیرد.
۸- از زوایای دید (Perspective) مختلف عکاسی کنید
در هر محلی که عکاسی می‌کنید همواره بهتر است زوایای دید مختلف را در نظر بگیرید. اکثر عکاسان تازه‌کار در حالت ایستاده عکس می‌گیرند، ولی یکی از محاسن گوشی‌های موبایل این است که به دلیل ابعاد و وزن کم می‌توانید آن را در محل‌ها و حالت‌هایی به کار ببرید که دوربین‌های بزرگ‌تر به کار نمی‌آیند.
۹- مراقب پس‌زمینه‌های گیج‌کننده باشید
اگر پس‌زمینه‌ی عکس شلوغ باشد ممکن است توجه بیننده را از سوژه‌ی موردنظر منحرف کند. درصورتی‌که پس‌زمینه‌ی عکس شامل رنگ‌های متضاد و گیج‌کننده‌ی زیادی بود، بهترین راه‌حل تبدیل کردن عکس به یک عکس سیاه‌وسفید است. با حذف کردن تمام رنگ‌ها حواس‌پرتی ناشی از آن‌ها هم از میان خواهد رفت. در نسخه‌ی اصلی این مثال، تمام اشیای پشت سر مرد بافنده رنگ‌هایی متفاوت داشتند و توجه را به‌کلی از چهره‌ی او که باید نقطه‌ی تمرکز عکس باشد منحرف می‌کردند.
۱۰- چندین عکس بگیرید
اگر چیزی دیدید که توجه شما را جلب کرد با گرفتن یک عکس انتظار رسیدن به بهترین نتیجه را نداشته باشید. شانس رسیدن به عکسی خوب در همان اولین برداشت بسیار اندک است. بهتر است از زوایا و فواصل مختلف عکس بگیرید.
۱۱- از حالت پانوراما (Panorama) استفاده کنید
گاهی شرایط خاصی پیش می‌آید که استفاده از دوربین استاندارد قادر به ادای حق مطلب در مورد صحنه‌ای که قصد عکاسی از آن را دارید نیست. برای مثال ممکن است بخواهید از یک منظره‌ی گسترده، یک دورنمای شهری یا یک ساختمان عریض عکس بگیرید ولی امکان گنجاندن کل صحنه در یک قاب وجود نداشته باشید. در این شرایط حالت پانوراما به کار می‌آید.
۱۲- عکس‌های خود را بیش‌ازحد ویرایش نکنید
درنهایت هنگام ویرایش عکس‌ها بهتر است اشتیاق خود را نسبت به استفاده‌ی بیش‌ازحد از اپلیکیشن‌ها یا اعمال کردن افکت‌های قوی کنترل کنید. بسیاری از عکاسان تازه‌کار با این تصور که استفاده از اپلیکیشن‌های ویرایش عکس می‌تواند یک عکس بد را به عکسی خوب بدل کند مرتکب اشتباه می‌شوند. ما در طول سالیان زیاد به‌قدر کافی تلاش خود را در این زمینه کرده‌ایم و از روی تجربه می‌دانیم که این تصور اشتباه است.
ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.