تاریخ ما
گزیده‌ای از تاریخ و تمدن جهان باستان
رادیو جوان - همه اهنگ های ایرانی مجاز و غیرمجاز لس آنجلسیتلگرام بدون فیلتر - تله پلاس 24

علل ابتلا به اسهال کدامند؟ چگونه می توان اسهال را درمان کرد؟

اگر خواهان اضافه کردن یا حذف اطلاعات خود در مطالب هستید، به آیدی @Tarikhemaadmin در تلگرام پیام بدید.
لطفا جهت پرسیدن آدرس و سوالات نامربوط پیام ندید. ما فقط آدرس‌ و شماره تماس‌ها را قرار میدیم که در پایین قرار گرفته.

اسهال چیست؟

اسهال یک واکنش طبیعی به کم شدن آب بدن، عفونت یا سمومی است که باید از سیستم گوارش بیرون رانده شوند. به عنوان مثال انواع خاصی از باکتری، انگل ها، آلرژی غذایی یا سایر میکروب ها. یکی از خطرات مرتبط با اسهال این است که اگر از قبل بیمار باشید سببکم آب شدن بیشتر بدنتان می شود. علتش هم این است که با اسهال، بدن، بیش از حد آبو مواد معدنی از جمله الکترولیت هایی مانند سدیم را از دست می دهد.

علایم اسهال:

  • – حرکات مکرر روده، ازجمه رفتن به دستشویی برای دفع مدفوع بیش از ۱ – ۲ بار در روز
  • – مدفوع شل و آبکی
  • – درد شکم، گرفتگی و گاهی نفخ شکم
  • – گاهی تهوع و استفراغ
  • – درد معده/شکم و گاهی از دست دادن اشتها، مشکل به اندازه خوردن/ یا کاهش وزن
  • – افزایش تشنگی به دلیل از دست دادن آب بیشتر از حد معمول وقتی به طور مکرر به دستشویی می روید
  • – گاهی اوقات وجود علایم تب، بسته به عامل ایجاد کننده اسهال ( مانند عفونت یا بیماری )
  • – علایم کم آبی بدن که می تواند شامل ضعف، گیجی، ناراحتی معده، سرگیجه و تغییرات فشار خون باشد

علل خطرناک ایجاد اسهال:

علل و عوامل خطرناک اسهال در بزرگسالان عبارت است از:

– عفونت باکتریایی که می تواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود یا از سطوح آلوده منتقل شود.

– آلرژی غذایی مانند عدم تحمل لاکتوز ( قند موجود در لبنیات ). کارشناسان معتقدند که عدم تحمل لاکتوز یکی از دلایل شایع ایجاد اسهال در کودکان و بزرگسالان است به ویژه هنگامی که اسهال مزمن باشد. چالش موجود در مورد عدم تحمل لاکتوز اینجاست که ممکن است تا سال های سال خود را نشان ندهد یا به دلیل تغییرات هورمونی مانند حاملگی بروز کند.

– مصرف آب آلوده که می تواند شامل انگل ها، باکتری ها و غیره باشد.

– مسمومیت غذایی به علت خوردن غذای آلوده به انواع میکروب های مضر.

– از دست دادن آب بدن که دلیل آن به اندازه کافی آب ننوشید یا از دست دادن آب بیش از حد به علت استفراغ، بیماری یا سایر عوامل.

– هضم ضعیف مواد غذایی توسط بدن و مشکلات مرتبط با سندرم روده تحریک پذیر IBS، بیماری التهابی روده IBDD یا بیماری های خود ایمنی مانند کرون.

– مصرف بیش از حد مایعات در مدت زمان کوتاه.

– خوردن بیش از حد میوه های نرسیده یا زیادی رسیده.

– خوردن بیش از حد غذاهای پرچرب که هضمشان مشکل است.

– مصرف بیش از حد کافئین یا الکل که می تواند منجر به کم شدن آب بدن و سوءهاضمه شود.

– استرس و اضطراب احساسی

– به علت عوارض جانبی مصرف برخی از داروها به ویژه آنتی اسیدها (داروهای کاهش دهنده اسید معده). کارشناسان معتقدند که آنتی اسیدها شایع ترین علت اسهال مربوط به مصرف داروها هستند زیرا حاوی منیزیم هستند که باعث آبکی شدن مدفوع می شود. اگر این داروها را برای کنترل علایم رفلاکس اسید معده استفاده می کنید بهترین کار این است کهعوامل ایجاد سوءهاضمه را کنار بگذارید ولی اگر مجبور به مصرف این داروها هستید سعی کنید آن هایی که منیزیم کمی دارند یا فاقد منیزیم هستند را استفاده کنید.

– مکمل ها و داروهای دیگر از جمله آنتی بیوتیک ها، کینیدین quinidine ، لاکتالوز lactulose و کلشیسین colchicines هم می توانند سبب ایجاد اسهال شوند. مصرف بیش از حد ویتامین C و منیزیم در مکمل ها هم می تواند همین علایم را ایجاد کند.

علت اسهال کودکان و نوزادان چیست؟

روتاویروس Rotavirus، که شایع ترین علت اسهال در کودکان ۲ ساله و کوچکتر است.

آلرژی غذایی، از جمله حساسیت به شیر ( عدم تحمل لاکتوز ) و دیگر آلرژی زاهای رایج مانند بادام زمینی، تخم مرغ و غیره باشد.

واکنش به فرمول شیر خشک مصرفی یا گاهی اوقات به شیر مادر در صورتی که چیزی مصرف کرده باشد که هضمش سخت است.

مصرف کم مایعات یا مصرف بیش از حد ( مانند آبمیوه )

عفونت باکتریایی، از جمله لمس سطوح کثیف، اسباب بازی ها یا افراد دیگر و سپس بردن دست به دهان. نوزادان در مراکز مراقبتی روزانه در معرض خطر بالایی از انتقال باکتری هستند که می تواند عفونت های روده ای ایجاد کرده و منجر به اسهال شود.

مصرف آنتی بیوتیک ها، که می تواند باعث تغییر در سیستم گوارش به علت کشتن باکتری های سالم شود.

به یاد داشته باشید که کودکان و نوزادان حرکات روده ای نرم تری نسبت به بزرگسالان دارند. مدفوع آن ها ممکن است در زمان های مختلف، رنگ های مختلفی داشته باشد وحرکات روده (کار کردن شکم) آن ها ممکن است بیش از یک بار در روز باشد به خصوص در نوزادان، اما جایی برای نگرانی نیست. کودکان مبتلا به اسهال ممکن است دچار تب شوند،پر سر و صدا شوند، یا اشتهایشان را از دست بدهند.

اگر اسهال کودک شما بیش از چند روز طول کشید، به خصوص اگر علایم کم شدن آب بدن را در او مشاهده کردید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

۵ درمان خانگی برای اسهال

 غذاهای سبک بخورید:

بیشتر غذاهایی که مصرف می کنید، دستگاه گوارشتان برای هضم بیشتر غذاها باید سخت تر کار کند. زمانی که اسهال دارید اشتهای زیادی به مصرف غذا ندارید پس سعی کنید مقدار کمتر و در وعده های کوچک تر غذا بخورید.

غذاهای ساده که راحت تر هضم می شوند را بخورید:

با غذاهای ملایم مانند غلات کامل ساده، سیب، موز و برنج چند روز اول را بگذرانید. هضم این غذاها برای دستگاه گوارش ساده است و می تواند مقداری فیبر برای اضافه کردن بهحجم مدفوع به بدنتان برساند.

روغن کتان:

این روغن می تواند مدت زمان اسهال را کاهش دهد.

میوه ها و سبزیجات:

اینها آب، فیبر و الکترولیت بدن را تامین می کنند. سعی کنید با میوه ها، اسموتی یا سوربت (نوعی دسر شبیه بستنی یا یخ در بهشت) درست کنید و با بخار پز کردن سبزیجات هضمشان را راحت تر کنید. حواستان به علایم باشد تا مطمئن شوید که بدتر نمی شوند، با این حال، مراقب باشید چون بعضی افراد به مصرف قند طبیعی بیش از حد واکنش نشان می دهند.

عسل و زنجبیل خام:

بعضی افراد متوجه شدند که اضافه کردن مقدار کمی عسل و ریشه زنجبیل به چای های گیاهی، معده را تسکین داده و تحریکات آن را کاهش می دهد.

درمان اسهال در نوزادان و کودکان

نوزادان بیشتر در خطر کم آبی بدن که در نتیجه اسهال اتفاق می افتد هستند. به علاوه، نوزادان به دلیل اینکه سیستم ایمنی بدن شان هنوز کامل نشده و یا قوی نیست، بیشتر از بزرگسالان به اسهال مبتلا می شوند. برآورد شده است که ۳۳ درصد نوزادان به پروتئین موجود در لبنیات آلرژی دارند.این شامل:لبنیات موجود در غذاها و خوراکی ها و شیر مادری که خودش لبنیات مصرف می کند می شود.

مصرف داروهای ضد اسهال که برای بزرگسالان تجویز می شود برای نوزادان و کودکان مناسب نیست.در عوض درمان های ذیل به شما پیشنهاد می شود:

نسبت به حالت معمول به نوزاد/کودک مایعات بیشتری بدهید.سعی کنید بیشتر از شیر مادر یا یک بطری بیش از معمول آب استفاده کنید. با این حال، به یاد داشته باشید کهنوشیدنی های شیرین مانند آب قند یا شربت های شیرین می تواند علائم اسهال را بدتر کند، بنابراین از آن ها اجتناب کنید.

اکثر پزشکان متخصص اطفال در حال حاضر توصیه می کنند که در هنگام اسهال سعی کنید به نوزادان/کودک یک منبع الکترولیت دهید، بویژه برای جبران سدیم از دست رفته.

به آنها غذاهای پروبیوتیک بدهید. غذاهای کشت شده یا تخمیر شده مانند کفیر، ماست،سبزیجاتی که مصنوعی پرورش داده شده اند مانند ترشی ها cultured veggies یا مکملها و حتی قطره های خوراکی، حاوی پروبیوتیک ها هستند. آنها به بازگرداندن باکتری های سالم در دستگاه گوارش کمک می کنند و می توانند برای کاهش بسیاری از انواع ناراحتی های گوارشی مفید باشند.

اگر کودک شما دچار تحریک و سوزش و بثورات پوستی ناشی از تعویض زود به زود پوشک شده است، برای تمیز کردن نوزاد بجای دستمال مرطوب و مقدار زیادی صابون از لیف حوله ای و آب گرم استفاده کنید.و سپس نوزاد را خشک کنید.سپس از پماد یا یک مرطوب کننده برای محافظت از پوست نوزاد مانند وازلین یا زینک اکسید(پماد ضد سوختگی) استفاده کنید.

اسهال باید در عرض ۱-۳ روز از بین برود. اگر بعد از ۳ روز همچنان ادامه داشت به پزشک مراجعه کنید. باید سایر مسائل بهداشتی را بررسی کرده و مطمئن شوید که دچار عفونت روده یا مخمری نشده باشد.

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.