تاریخ ما
گزیده‌ای از تاریخ و تمدن جهان باستان

شیرها ساکن چمنزارها و سلطان جنگل ها

رادیو جوان - همه اهنگ های ایرانی مجاز و غیرمجاز لس آنجلسیتلگرام بدون فیلتر - تله پلاس 24دانلود از یوتیوب

شیرها اگر چه حاکمان بلامنازع در دنیا می باشند امّا به مرور نسل آنها نیز مانند دیگر درندگان همچون شیر ایرانی در حال انقراض می باشد .

 

شیر ها  از شاخه:طنابداران ، رده:پستانداران ، راسته:گوشتخواران ، تیره:گربه‌سانان و البته یکی از بزرگترین آنها نیز می باشند و سرده:پلنگ‌مانندها ، آنها ملقب به سلطان جنگل هستند و وجه تمایز بسیاری با دیگر جانواران دارند که می خوانیم؛

 

شیرها ساکن چمنزارها و سلطان جنگل ها

 

• محل زندگی شیرها در بخش های جنوبی و شرقی آفریقا می باشد و در چمنزارها و دشت ها ساکن هستند.

• آنها به صورت گروهی و جمعی تا ۴۰ شیر زندگی می کنند.

شیرهای نر معمولا حدود ۱۸۰ کیلوگرم و شیرهای ماده نیز به طور متوسط حدود ۱۳۰ کیلوگرم می باشند.

• بزرگترین شیری که تا به حال دیده شده ۳۷۵ کیلوگرم بوده.

• اندازه بدن آنها نیز ۱۴۰ تا ۲۰۰ سانتی متر می باشد.

• دم آنها تا ۱۰۰ سانتی متر می باشد و به ایجاد تعادل و راهنمایی دیگر شیرها کمک می کند.

• آنها پنجه های قوی و دندان های عقب برّانی دارند.

 

شیرها ساکن چمنزارها و سلطان جنگل ها

 

 

• تعداد دندان های آنها ۳۰ عدد می باشد.

• و برخلاف دیگر گربه سانان شناگران ماهری نیز می باشند.

• سرعت شیرها به ۸۱ کیلومتر در ساعت می رسد .

• غرشی که یک شیر دارد آنقدر بلند است که از ۸ کیلومتری به گوش می رسد.

• قدرت دید آنها ۶ برابر انسان می باشد.

• شیرهای نر و ماده به خاطر یال های خود از یکدیگر قابل تشخیص می باشند.

• هر چه یال شیرهای نر تیره تر و بزرگتر باشد احتمال اینکه قوی تر باشد نیز بیشتر است.

• شیرها با حیوانات درنده دیگر نیز آمیزش می کنند مانند پلنگ ها و ببر ها.

شیرها ساکن چمنزارها و سلطان جنگل ها

 

 

• حاصل آمیزش شیر با پلنگ لئوپون و حاصل آمیزش شیر با ببر لایگر یا تایگون نامیده می  شود.

• زمان بارداری شیرهای ماده ۱۰۲ تا ۱۱۳ روز می باشد.

• شیرهای ماده در هر زایمان ۱ تا ۳ توله به دنیا می آورند.

• بچه شیرها زمان تولد خال هایی مانند لکه دارند که هر چه بزرگتر شوند خال ها کمرنگ تر می شوند تا جایی که از بین بروند.

• آنها تا ۶ ماه از شیر مادر تغذیه می کنند و البته از ۳ ماهگی نیز شروع به گوشت خوردن نیز می کنند.

• توله شیرها با چشم بسته متولد می شوند و بعد از ۶ روز قادر به دیدن می کنند.

• آنها تا دو سالگی قدرت غرّیدن ندارند.

 

شیرها ساکن چمنزارها و سلطان جنگل ها

 

• زمانی که به سن بلوغ برسند با دیگر شیرها می جنگند و خود را رئیس گروه می کنند و شیرهای پیر را از جمع خود بیرون می کنند.

• آنها حتی توله های دیگر شیرها را می کشند.

• و البته بیشتر شکارها توسط شیرهای ماده در گروه شیرها صورت می گیرد.

• آنها شبانه به سراغ شکارها می روند.

• شیرها گوشتخوار می باشند و بیشتر بزکوهی، گورخر و کل یالدار (از گاوسانان) را شکار می کنند.

• و البته شکار کفتارها را نیز از آن خود می کنند.

شیرها ساکن چمنزارها و سلطان جنگل ها

 

 

• آنها تا ۱۸ کیلو گوشت می توانند در هر وعده غذاییشان استفاده کنند .

• اما بعد از خوردن به مدت ۲۰ ساعت نیز استراحت می کنند.

• شیرها اگر در کودکی خوراک دیگر شیرها نشوند تا ۱۵ سال عمر می کنند این مدت در محیط های حفاظت شده نیز دو برابر می شود.

• خطرناک ترین دشمن شیرها جوجه تیغی می باشد .

• شیرها نیز مانند دیگر حیوانات درنده در معرض انقراض قرار دارند.

 

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.