شایع ترین کیست ها در بدن کدام اند؟
اگر خواهان اضافه کردن یا حذف اطلاعات خود در مطالب هستید، به آیدی @Tarikhemaadmin در تلگرام پیام بدید.
لطفا جهت پرسیدن آدرس و سوالات نامربوط پیام ندید. ما فقط آدرس و شماره تماسها را قرار میدیم که در پایین قرار گرفته.
۱- کیست چربی
کیست چربی یک برآمدگی کوچک و غیر سرطانی است که از مواد چربی به نام سبوم پر شده است. کیست های چربی به نام کیست های اپی درموئید نیز خوانده می شوند. کیست های چربی معمولا در فولیکول های مو (ته مو) رشد می کنند. همچنین در اثر پارگی غدد چربی نیز به وجود می آیند. غدد چربی، چربی لازم برای پوست و مو را تولید می کنند. در موارد کمی، کیست های چربی در اثر یک بیماری ارثی به نام سندرم گاردنر (gardner) ایجاد می شوند.
۲- کیست گانگلیون
این کیست های خوش خیم (غیر سرطانی) معمولا روی مچ دست یا خود دست تشکیل می شوند، اما می توانند روی پاها هم رشد کنند. علت ایجاد این نوع کیست معلوم نیست. کیست گانگلیون معمولا در امتداد روکش تاندون رشد می کند. این نوع کیست در زنان شایع تر است.
۳- کیست تخمدان
کیست تخمدان زمانی تشکیل می شود که یک فولیکول در تخمدان که به طور طبیعی تخمک را آزاد می کند، باز نشود. باز نشدن فولیکول داخل تخمدان، باعث تجمع مایعات در داخل آن و تشکیل کیست می شود. این کیست ها بیشتر بین شروع سن بلوغ و یائسگی ایجاد می شوند و معمولا هم در طی آزمایش لگن در زنان مشخص می شوند. تشکیل کیست تخمدان بعد از سن یائسگی باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان تخمدان می شود.
۴- کیست پستان
وقتی مجاری شیر در پستان ها مسدود شوند، این کیست های غیر سرطانی در سینه ها رشد می کنند. کیست های پستان معمولا در سن ۳۰ و ۴۰ سالگی دیده می شوند و باعث بروز درد و ناراحتی در سینه ها می گردند.
۵- شالازیون
شالازیون یک کیست غیر سرطانی است که وقتی مجرای غده چربی پلک بسته شود، روی لبه پلک چشم رشد می کند. این کیست باعث بروز ناراحتی، حساسیت خفیف و ورم دردناک می شود. اگر شالازیون خیلی بزرگ شود، باعث مشکلات بینایی می شود.
۶- کیست پیلونیدال
این کیست نزدیک بالای باسن رشد می کند. این کیست معمولا حاوی سلول های مرده پوستی، مو و سایر مواد است. کیست پیلونیدال در مردان شایع تر از زنان است. عفونت مزمن این کیست ها، خطر ابتلا به یک نوع سرطان پوست به نام سرطان سلول فلس مانند را افزایش می دهد.