چگونه میتوانیم روماتیسم را درمان کنیم؟
اگر خواهان اضافه کردن یا حذف اطلاعات خود در مطالب هستید، به آیدی @Tarikhemaadmin در تلگرام پیام بدید.
لطفا جهت پرسیدن آدرس و سوالات نامربوط پیام ندید. ما فقط آدرس و شماره تماسها را قرار میدیم که در پایین قرار گرفته.
روماتیسم انواع مختلفی دارد؛ از روماتیسم قلبی گرفته تا روماتیسم مفصلی. ما در این مطلب قصد داریم تا به معرفی روماتیسم مفصلی بپردازیم. روماتیسم مفصلی یا واژه لاتین آرتریت روماتوئید یکی از بیماریهای مزمن است که از هر دسته صد نفری، یک نفر در معرض آن است. این بیماری به مرور زمان میتواند مفصل شما را نابود کند و باعث بروز آسیب زیادی برای شما شود.
امان از این خودایمنی ها
– بدن برای دفاع از خودش راههای مختلفی دارد، راههایی نظیر کشتن میکروبها، استفاده از پادتن یا گلبول سفید. همان طور که اشاره کردیم یکی از مهم ترین این راهها ساخت پادتن است. بدن برای از بین بردن بسیاری از میکروبها شروع به ساخت پادتن میکند، این پادتنها نوعی پروتئین هستند که به میکروب میچسبند و آن را از بین میبرند؛ اما بنابر دلایل نامشخصی که هنوز کارشناسان نتوانستند آن را دریابند، گاهی اوقات بدن با استفاده از این پادتنها به سلولهای خودش حمله میکند و با تشخیص نادرست سلولهای خودی به جای میکروب اقدام به نابودی سلولهای بدن میکند.
چه سنی و چه گروهی؟
– روماتیسم معمولا در بین سنین ۴۰ تا ۶۰ سالگی خودش را نمایان میکند. این بیماری بیشتر در بانوان مشاهده میشود. از طرف دیگر کشیدن سیگار احتمال ابتلا به روماتیسم را افزایش میدهد. با گذشت زمان و با استناد به منابع علمی، استخوانهای اطراف مفصل (مفصل محل اتصال استخوانهاست) را از بین میبرند و نمیتوانند دیگر مانند سابق عملکرد خودشان را داشته باشند.
علائم را جدی بگیریم
– از مهمترین نشانههای روماتیسم مفصلی خشکی مفصل، قرینه بودن مفصلهایی که درگیر بیماری هستند و البته دردهایی هر از چند گاهی است که در نواحی درگیر روماتیسم سراغ فرد مبتلا میآید.
روماتیسمهای غیرمفصلی
– البته روماتیسم میتواند علل مختلفی داشته باشد و در اثر موارد مختلفی ایجاد شود، اما به طور کلی بد نیست که التهاب اطراف تاندون، کم خونی و تب را جدی بگیرید و اگر احساس کردید که سفیدی چشمتان سرخ شده یا در اثر عوامل مختلفی سرخ و خشک یا ملتهب میشود، حتما به پزشک مراجعه کنید.
استرس بیاسترس
– استرس و فشار عصبی از مهمترین عواملی است که میتواند در تشدید بیماری روماتیسم نقش داشته باشد. اگر احتمال ابتلا به این بیماری در شما داده میشود، تا جایی که میتوانید از داشتن استرس و فشار عصبی خودداری کنید. این عامل باعث عود کردن بیماری شما و همچنین آسیب به سایر قسمت های بدن شما میشود.
مزمن و مضطرب
– این که به فرد گفته شود شما دارای یک بیماری مزمن هستید که روزهای زیادی قرار است شما را درگیر کند، باعث ایجاد استرس در فرد میشود. توصیه میکنیم که تا حد ممکن ورزش کنید و احساسات مثبت را در خودتان تجمیع کنید. باز هم تأکید میکنیم که کارشناسان معتقدند که یکی از راههای اصلی از بین بردن و شکست بیماریهای مزمن همین راه است.
ابزار کمک درمانی
– سعی کنید که از وسایل کمکی استفاده کنید. سعی کنید تا حد ممکن مفاصل را گرم نگه داشته و از ابزارهای کمکی نظیر عصا و… استفاده کنید. در کنار استفاده از دارو، از مواد مغذی نظیر امگا ۳، روغن ماهی و سالمون هم استفاده کنید.
خانمهای باردار توجه کنید
– بانوان باردار هم به این بیماری دچار میشوند که باید سریعتر از سایر گروهها به فکر درمان باشند.
هم فصلی، هم مفصلی
– اما بپردازیم به شایعه اصلی که میگوید بسیاری از بیماریها در فصلهای مختلفی خودشان را نشان میدهند که این فرضیه هم حقیقت دارد و هم ندارد. بیماری روماتیسم یک بیماری فصلی نیست بلکه ممکن است در هر موقعیتی و در اثر هر رطوبتی خودش را نمایان کند. پس به فصل اکتفا نکنید و حتما هر از چند گاهی بعد از سن ۴۰ سالگی به پزشک ارتوپد مراجعه کنید.