علائم اعتیاد به متادون در آقایان
از جمله نگرانی های خانم ها نسبت به همسر خود، اعتیاد و مصرف مواد مخدر شوهرشان است اما امروزه با پیشرفت علم و ظهور مواد مخدر صنعتی و قرص ها و کم تر شدن سایه مواد مخدر سنتی این سوال برای خانم ها به وجود می آید که آیا همسرم از مواد مخدر صنعتی و قرص های اعتیاد آور مانند متادون استفاده می کند یا نه؟ ما در این مقاله به بررسی علائم مصرف قرص متادون خواهیم پرداخت.
علائم اعتیاد متادون
علائم اعتیاد به متادون نسبت به سایر مواد مخدر صنعتی دیر تر ظاهر می شود و تشخیص آن نیز سخت تر است اما زمانی که فردی در زمان یک برنامه درمانی از متادون استفاده می کند امکان دارد به دلیل مصرف اصولی و تحت نظر پزشک هیچ علائمی در بیمار ظاهر نشود.
اگر برای اولین بار از متادون استفاده کنید علائمی مثل سر گیچه و سر مستی خواهید داشت در این قسمت از مقاله به بررسی علائم اعتیاد متادون خواهیم پرداخت.
علائم اعتیاد به متادون به شرح زیر است:
- داشتن حالت تهوع
- تعریق زیاد
- تنگ و کوچک شدن مردمک چشم
- یبوست شدید
- خواب آلودگی و گیجی
- ضعف بدن
- سردرد از ناحیه پیشانی
- مشکلات دستگاه گوارش
- افزایش وزن یا کاهش اشتها
- خشک شدن دهان
- گر گرفتگی و بالا رفتن دمای دهان
- تشدید مشکلات بینایی
- مشکلات ادرار
- اختلال در رابطه های جنسی (ابتدا میل جنسی افزایش یافته و بعد از گذشت زمان میل جنسی به صورت کلی نابود می شود)
- به وجود آمدن مشکلات خواب مانند کم خوابی یا افزایش خواب زیاد
- کاهش رفلکس ها
- پوست مصرف کننده متادون سرد شده و به صورت بسیار زیادی مرطوب می شود
- به وجود آمدن مشکلات تمرکزی
عوارض استفاده از متادون در شوهر
استفاده از متادون به صورت مدوام دارای عوارض بسیار زیادی است که در این قسمت از مقاله به بررسی بیشتر عوارض استفاده از متادون خواهیم پرداخت.
- افزایش افسردگی در مصرف کنندگان
- تشدید اختلالات روانی
- افزایش ضربان نامنظم قلب
- پوسیدگی و تخریب دندان ها
- کمبود اعتماد به نفس
- عدم ثبات شخصیتی
- افزایش میل به خودکشی ( در برخی از موارد)
- سخت تر شدن تنفس
متادون ماده ای بسیار اعتیاد آور است که در دنیای پزشکی به عنوان یک شبه مخدر شناخته می شود اما متاسفانه بسیاری از مراکز ترک اعتیاد از این شبه مخدر برای ترک دادن مواد مخدر قوی تر استفاده می کنند که باعث به وجود آمدن عوارض جانبی در استفاده کنندگان می شوند که در ادامه به بررسی بیشتر عوارض جانبی استفاده از متادون خواهیم پرداخت.
چرا افراد به متادون معتاد می شوند؟
بیش تر افرادی که از متادون استفاده می کنند و یا معتاد آن می شود برای ترک اعتیاد به سایر مواد مخدر استفاده می کنند اما معتاد شدن به متادون عوارض جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت. افرادی که به صورت غیر اصولی برای ترک مواد مخدر از این قرص استفاده می کنند زیرا فرد به احتمال زیاد به دلیل داشتن غوارض بسیار زیاد به مواد مخدر دیگر نیز معتاد می شوند و امکان دارد به اختلالات روانی مبتلا شوند اما برای جلوگیری از این عوارض حتما این قرص را تحت نطر پزشک استفاده کنید.
راه های تشخیص اعتیاد به متادون
تشخیص اعتیاد به متادون با کمک تست های آزمایشگاهی امکان پذیر است اما باز هم اعتماد نمی توان به این آزمایش ها اعتماد کرد زیرا هیچ آزمایشی در دنیا عاری از خطا نیست مخصوصا در تست های اعتیاد که راه ها و روش های بسیار زیادی برای منفی کردن جواب آزمایش وجود که باید راه های جلوگیری از این کار را را بدانید. در این قسمت از مقاله به معرفی راه های تشخیص اعتیاد به متادون و مزایا و معایب هر یک از این راه ها خواهیم پرداخت.
تست بزاق برای تشخیص اعتیاد به متادون
یکی از راحت ترین آزمایش هایی که می توان با آن اعتیاد به متادون را تشخیص داد تست بزاق است و احتمال تقلب در آن بسیار کم است زیرا در مقابل چشمان شما گرفته می شود و نتیحه بعد از گذشت چند دقیقه به شما داده می شود در این تست به راحتی می توان مصرف های اخبر فرد را تشخیص داد زیرا امکان تشخیص چندین ماده به طور همزمان در براق وجود دارد
نکته: زمان تقریبی برای تشخیص مصرف متادون با تست بزاق حدود ۲۴ ساعت است از این روش برای تشخیص انواع مواد مخدر نیز استفاده می شود.
تست ادرار برای تشخیص اعتیاد به متادون
در این روش شما باید از فرد مورد نظر یک نمونه ادرار دریافت کنید این نمونه با استفاده از یک نمونه نوار کاغذی می تواند با کیفیت تر باشد اما از معایب این نوع آزمایش این است که به دلیل جابه جایی نمونه و یا ارائه نمونه تقلبی امکان دارد جواب تست اعتیاد افراد با وجود داشتن اعتیاد منفی باشد و یکی دیگر از راه های دور زدن این آزمایش این است که فرد مهتاد به مقدار بسیار زیادی آب آشامیدنی می نوشد تا ادرارش رقیق شود و در این مورد تست اعتیاد فرد معتاد منفی تشخیص داده می شود.
نکته: در این آزمایش زمان تقریبی ردیابی مصرف متادون ۲۰ الی ۳۰ روز است.
نوار سریع تست متادون
یکی از روش های بسیار آسان در تشخیص اعتیاد به متادون استفاده از نوار های سریع تست متادون است که نوعی تست غربالگری ادرار است که زمانی سطح متادون بیش از ۳۰۰ نانو گرم در میلی لیتر باشد جواب آزمایش فرد مثبت اعلام می شود.
در این روش نمونه ادرار فرد در یک ظرف جمع آوری شده و مورد آزمایش قرار می گیرد و توسط نوار های تست سریعی آزمایش می شود بعد از استفاده دور انداخته می شود زیرا این نوار ها یک مصرف هستند.
تست مو برای تشخیص اعتیاد به متادون
در این آزمایش امکان ردیابی تا ۹۰ روز امکان پذیر است و یکی از راحت ترین روش های تشخیص اعتیاد به متادون است همچنین در این نوع آزمایش امکان تقلب بسیار کم بوده اما این آزمایش به دلیل نیاز داشتن به تجهیزات آزمایشگاهی و صرف هزینه بیش تر نسبت به آزمایش های دیگر دارد.
نکته: در این آزمایش احتمال مثبت شدن نتیجه افرادی که موی سیاه دارند بیش تر از افرادی است که موی رنگی دارند و هر چه موی افراد بلند تر باشد تاریخچه ی طولانی تری از مصرف مواد مخدر به دست خواهد آورد همچنین بهترین قسمت مو برای تست فاصله ی ۴ تا ۵ سانتی متری از ریشه مو است.
تست تعریق برای تشخیص اعتیاد به متادون
یکی دیگر از آزمایش های بسیار راحت برای تشخیص اعتیاد افراد به متادون، تست تعریق است اما معایبی نیز دارد به عنوان مثال تعریق زیاد برخی از افراد با اختلال در تشخیص اعتیاد به متادون می شود همچنین باعث کم شدن امکان سنجش می شود.
نکته: این مدل تست را در ایران وجود ندارد اما شما می توانید با استفاده از تست های بالا و یا علائم موجود در شوهرتان تشخیص دهید
منبع: https://alirezaniknam.com/does-my-husband-use-methadone/