مرور رده

سلوکیان

 

در سال‌های (312 تا 64 پیش از میلاد ) امپراتوری سلوکی ( پادشاهی یونان ) بر آسیای غربی فرمانروایی می‌کرد . سرزمین های اسکندر مقدونی بعد از مرگ وی به سردارانش تقسیم شد . پادشاهی سلوکیان توسط سولوکوس یکم بنیانگذاری شد . سلسله سلوکی می‌خواستند خط و زبان یونانی را در ایران ترویج دهند .

شاهان سلوکی / آنتیوخوس سوم

شاهان سلوکی / آنتیوخوس سوم  او درسال223 پ م پادشاه شد و به نام آنتیوخوس بزرگ مشهور است. او كه در نوجوانی به شاهی رسیده بود به مرور توانست در شرق قدرت را به دست گیرد. او مولون را ساتراپ ماد نمود و آلكساندر را ساتراپ فارس. وی به سبب جوانی

شاهان سلوکی / آنتیوخوس دوم

شاهان سلوکی / آنتیوخوس دوم  پسر آنتیوخوس اول به نام آنتیوخوس دوم با عنوان تئوس در سال 261پ م به شاهی می رسد. سلوكیان نتوانسته بودند آتروپاتن را فتح كنند و این باعث ضعف آنها می شد. و در این زمان قدرت آنها رو به زوال گذاشته بود.او با

شاهان سلوکی / آنتیوخوس اول

شاهان سلوکی / آنتیوخوس اول  او در زمان پدر اداره ساتراپی های شرقی را بر عهده داشت.او با اجازه پدرش با زن پدرش ازدواج كرد. از چگونگی حكومت او چیزی نمی دانیم. در سال 281پ م به شاهی رسید و بیست سال بعد در حال سركوبی شورشی محلی كشته شد

شاهان سلوکی / سلوکوس اول

شاهان سلوکی / سلوکوس اولدر سال 312پ م بابل را فتح كرد و آنجا را پایتخت خود قرار داد. او پارسها، مادها، بلخی ها عربها، تپوریها، سغدیها، هیركانیها و رخجی ها را به زیر سلطه خود در آورد. سوریه تا كرانه مدیترانه را نیز فتح كرد. او با اپما

سلوکیان که بودند

شروع کار سلوکیان  در سال 312 پ م یازده سال پس از مرگ اسكندر در میان هرج و مرج ناشی از مرگ او، سلوكوس سردار یونانی توانست بابل را به زیر فرمان خود گیرد. سلوكوس سپس ایلام و ماد را به تصرف در آورد و پادشاهی سلوكیان را تاسیس نمود. او

ویدئویی جالب از وسعت قلمرو پادشاهی ایران در طول تاریخ

   ویدئویی جالب منتشر شده که در طول دوره های مختلف تاریخی وسعت قلمرو پادشاهی ایران را به تصویر می کشد. فیلسوف بزرگ آلمانی، هگل، ایرانیان را اولین ملت تاریخ و پادشاهی ایران را نخست امپراتوری تاریخ می‌ داند. وسعت قلمرو پادشاهی ایران از

سلوکیان ؛ رواج فرهنگ هلنی در ایران

فرهنگ هلنی را سلوکیان با تکیه بر جایگاه هخامنشیان، در ایران رواج داده و به فرهنگ ایرانی، رنگ و بوی یونانی بخشیدند.سلوکیان سلسله‌ای از تبار یونانیان بودند سلوکیان با سلطه اسکندر بر هخامنشیان، به‌عنوان جانشینان اسکندر، مدتی را در ایران حکومت…

اشکانیان و احیای استقلال سیاسی و فرهنگی ایران

اسکندر در سال 330 پیش از میلاد به ایران حمله کرد. او پس از شکست دادن داریوش سوم و از میان برداشتن مدافعان دلیر «دربند» پارس که «آریوبرزن» فرماندهی آنها را برعهده داشت، تخت جمشید، پایتخت اصلی هخامنشیان را اشغال کرد و به آتش کشید. با مرگ…

تاریخ ایران از آغاز تا امروز

ایران ،کشوری پهناور و سرزمینی پر از رشادت ها و حماسه های تاریخ ساز ، و همیشه حاضر در دل تاریخ جهان را نمیتوان در چند خط و نوشته خلاصه کرد چرا که هرچقدر بیشتر در تاریخ آن پیش میرویم دنیای بزرگتری را کشف می کنیم.دوران باستانی که سلسه ها ،…

مقبره شاهان الیمایی مربوط به ۲ هزار سال قبل در خوزستان تخریب می‌شوند

حکومت الیمائی یکی از حکومت‌های محلی بود که در دوران حکومت اشکانی در نواحی بختیاری ،کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان کنونی پا به عرصه قدرت گذاشت. این حکومت پس از حاکمیت هخامنشیان و درست بعد از گرفتن قدرت توسط سلوکیان در ایران، حکومت محلی مقتدری…

سلوکیان که بودند؟ (آغاز و پایان یک امپراتوری)

پس از مرگ اسکندر سوم مقدونی در سال ۳۲۳ قبل از میلاد، بر سر تصاحب سرزمین های فتح شده، بین فرماندهان جنگ او اختلاف ها و درگیری هایی به وجود آمد که به دیادوخوی معروف شد. سلوکوس نیکاتور که از دوستان اسکندر بود، پادشاه سرزمین های شرقی…

حکومت سلوکیان کدام یک از شهرهای ایران را به عنوان پایتخت برای خود برگزیدند؟

سلوکیه که در کرانه باختری رود دجله قرار داشته، توسط سلوکوس یکم بنا نهاده شد . سلوکوس یکم، سلوکیه را در ۳۰۵ سال پیش از میلاد تاسیس کرد و نام خود را بر روی آن نهاد. بعدها و در دوران ساسانیان این شهر ویه‌اردشیر نامیده شد و اعراب آن را…

آنتیوخوس دوم

آنتیوخوس دوم تئوس (به یونانی: Αντίοχος Β' Θεός)(۲۸۶-۲۶۴ (پیش از میلاد)) پادشاه سلوکی از ۲۶۱ تا سال مرگش بود (۲۵ سال). لقب او تئوس در زبان یونانی به معنای خداست. زندگی و پادشاهی آنتیوخوس کوچکترین پسر آنتیوخوس یکم از همسرش استارتونیس…

آلکساندر دوم

الکساندر دوم زابیناس (به یونانی: Ἀλέξανδρoς Zαβίνας) از ۱۵۰–۱۲۳ پیش از میلاد پادشاه سلوکیان در سوریه بود. او در پی شورشی که پس از ناکامی‌های سلوکیان در میانرودان در برابر اشکانیان پدیدارشده‌بود بر سر کار آمد. او ادعا می‌کرد که پسرخواندهٔ…

آنتیوخوس پنجم

آنتیوخوس پنجم (به یونانی: Αντίοχος Ε' Ευπάτωρ)(۱۷۳-۱۶۲ (پیش از میلاد)) پادشاه سلوکی از ۱۶۴ تا سال مرگش بود. او زمانی که به پادشاهی رسید تنها نه سال داشت. او پسر آنتیوخوس چهارم بود. نیابت پادشاهی او با سردار سلوکی لیسیاس بود که هم…