آیا عمل زانو خوب است؟

عمل زانو یا جراحی زانو یک روش درمانی برای اختلالاتی است که باعث ایجاد درد و ناراحتی در ناحیه زانو شده‌اند.

مفصل زانو یکی از پیچیده‌ترین قسمت‌های بدن انسان به شمار می‌رود که به دلیل موقعیت خود در معرض آسیب‌ها و ضربه‌های شدیدی است و این مسئله باعث می‌شود دردها و ناراحتی‌های مرتبط با مفصل زانو امروزه بسیار دیده شود.
عمل زانو با توجه به نوع مشکل و شرایط بیمار می‌تواند یک راه‌حل مؤثر باشد و مشکلات بیمار را به بهترین شکل ممکن برطرف کند. مواردی که عمل زانو پیشنهاد می‌شود و می‌تواند بسیار مؤثر باشد موارد زیر هستند:

آرتروز شدید یا تخریب مفصل

در صورتی که درد ناشی از آرتروز یا آسیب‌دیدگی مفصل زانو به حدی باشد که زندگی روزمره را مختل کند عمل زانو می‌تواند یک گزینه مؤثر باشد.

آسیب‌های ورزشی یا تصادف

اگر پارگی رباط‌ها (مانند ACL یا PCL) یا آسیب مینیسک با روش‌های غیرجراحی بهبود پیدا نکند عمل جراحی زانو بسیار لازم است.

شکست درمان‌های غیرجراحی

در صورتی که روش‌های غیرجراحی همچون فیزیوتراپی، تزریق‌های داخل مفصلی (مانند استروئید یا اسید هیالورونیک)، یا داروهای مسکن کمکی به از بین رفتن درد و ناراحتی نکنند عمل زانو می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

ناتوانی در حرکت یا ایستادن

افرادی که محدودیت‌های شدید در حرکت دارند یا درد مداوم هنگام راه رفتن یا ایستادن آنها را آزار می‌دهد نیاز به عمل جراحی زانو دارند.
مواردی که از آنها نام برده شد از جمله شرایطی هستند که عمل زانو برای آنها بسیار مؤثر و مفید است و باید این جراحی در مورد آنها انجام شود.
عمل زانو می‌تواند با ایجاد مزایایی که در ادامه می‌آید کیفیت زندگی افراد را متحول کند:

  • کاهش درد: این مزیت به‌خصوص در موارد آرتروز یا آسیب‌های جدی دیده می‌شود.
  • بهبود عملکرد: با عمل زانو توانایی حرکت و انجام فعالیت‌های روزمره افزایش می‌یابد.
  • افزایش کیفیت زندگی: با جراحی زانو محدودیت‌های فرد کاهش می‌یابد و می‌تواند فعالیت‌های عادی خود را دنبال کند.
  • نتایج طولانی عمل: پروتزهای زانو معمولاً ۱۵ تا ۲۰ سال یا بیشتر دوام دارند و این مسئله می‌تواند تا سال‌ها یک زندگی عادی را برای فرد رقم بزند.

بسیار مهم است که عمل زانو توسط بهترین جراحان انجام شود تا بهترین نتایج را به همراه داشته باشد. پزشکان بسیاری امروزه به جراحی زانو می‌پردازند؛ اما بسیار مهم است افراد به بهترین جراح زانو ایران مراجعه کنند تا به بهترین شکل ممکن بیماری آنها درمان شود. یکی از بهترین پزشکانی که افراد می‌توانند برای جراحی لگن، مفصل ران و زانو به او مراجعه کنند دکتر افشین طاهری اعظم است که به عنوان یک جراح ارتوپد موفق می‌تواند بهترین نتایج ممکن را برای بیماران بیافریند.

عمل زانو برای آسیب‌های ورزشی

آیا جراحی زانو عوارض دارد؟

بسیاری از بیماران پیش از انجام هر جراحی به دنبال این هستند که در مورد عوارض جراحی اطلاعات لازم را داشته باشند. این کار یک اقدام عقلانی است؛ زیرا باید در مورد عوارض هر جراحی آگاهی‌های لازم را داشت تا بتوان با مشاهده آنها جهت درمان اقدام کرد. عمل پروتز زانو به عنوان یکی از روش‌های جراحی بسیار مرسوم زانو یکی از پرسؤال‌ترین‌ها است و به همین دلیل به عوارض این روش جراحی خواهیم پرداخت.
با اینکه پروتز زانو یک جراحی پر مزیت به شمار می‌رود؛ اما ممکن است عوارضی به همراه داشته باشد. برخی از عوارض عمل پروتز زانو عوارضی کوتاه مدت و معمول هستند که نگرانی ندارند. برخی دیگر عوارض بلند مدت و جدی‌تری هستند که باید به آنها توجه خاصی داشت.
از جمله عوارض جراحی زانو موارد زیر هستند:

عوارض احتمالی کوتاه مدت

این عوارض به طور معمول پس از جراحی به وجود می‌آیند و عوارض معمول شمرده می‌شوند. این عوارض به شرح زیر هستند:

  • عفونت
  • لخته شدن خون
  • خشکی و کاهش دامنه حرکت زانو
  • خونریزی
  • واکنش به بیهوشی

 باید در نظر داشت عوارض نام برده با اینکه به طور معمول پس از جراحی دیده می‌شوند و عوارض احتمالی کوتاه مدت نام دارند؛ اما باید با مشاهده آنها هرچه سریع‌تر با پزشک مشورت کرد. کنترل این عوارض بسیار اهمیت دارد و باید جدی گرفته شود.

عوارض احتمالی بلندمدت

عوارض دیگر ممکن است عوارضی جدی‌تر و بلندمدت‌تر باشند که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شکستگی یا جابه‌جایی پروتز به‌ویژه در افراد بسیار فعال یا با وزن بالا
  • عدم هماهنگی یا اختلاف در طول پاها
  • سفتی طولانی‌مدت یا جایگزینی نامناسب پروتز
  • درد مزمن یا مداوم
  • آلرژی به مواد پروتز
  • تشکیل بافت فیبری یا زخم اطراف پروتز

عوارض بلند مدتی که از آنها نام برده شد از دیگر عوارضی هستند که ممکن است پس از جراحی پروتز دیده شوند. بسیار مهم است با مشاهده این عوارض هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه شود تا اقدامات درمانی لازم صورت گیرد.

آیا جراحی زانو عوارض دارد: درد مزمن یکی از عوارض جراحی زانو

عمل پروتز زانو چگونه است؟

حال که با جراحی زانو و مزایا و عوارض آن آشنا شدید شاید برای بسیاری سؤال باشد که عمل پروتز زانو چگونه است؟ برای انجام پروتز زانو در ابتدا بیهوشی عمومی یا بی‌حسی موضعی در مورد بیمار اعمال می‌شود. در مرحله بعد جراح ارتوپد یک شکاف کوچک در ناحیه مفصل زانو ایجاد می‌کند تا به نواحی داخلی استخوان‌های ناحیه مفصل دسترسی یابد. در مرحله بعد نواحی آسیب‌دیده زانو (غضروف و سطح مفصلی استخوان ران و ساق) توسط یک ابزار مخصوص جراحی حذف می‌شوند و سپس پزشک با توجه به نیاز بیمار پروتز و ایمپلنت‌های مخصوص را جایگزین مفصل آسیب‌دیده می‌کند. در نهایت ایمپلنت‌ها که از اجزای فلزی و پلاستیکی تشکیل شده‌اند توسط ماده‌ای با نام سیمان استخوانی به استخوان‌های ساق پا و ران متصل می‌شود.
عمل پروتز زانو در صورتی که به بهترین شکل ممکن انجام شود نتایج طولانی مدت خواهد داشت. در نتیجه این عمل انتخاب جراح متبحر، نوع پروتز و شرکت سازنده آن، تکنیک جراحی و دانش و تجربه پزشک بسیار اهمیت دارد.
همچنین بیمار باید مراقبت‌های زیر را در نظر داشته باشد:

  • انجام فیزیوتراپی‌های لازم پیش از جراحی برای تقویت عضلات
  • مراقبت‌های دوره نقاهت (مانند فیزیوتراپی و نرمش)
  • مراقبت‌های همیشگی بیمار از پروتز (نشستن صحیح و فشار نیاوردن به زانو)

این مراقبت‌ها طولانی مدت هستند و برای حفظ نتایج مثبت پروتز باید سالیان سال رعایت شوند.

عمل پروتز زانو

بهترین از سراسر وب

[toppbn]
ارسال یک پاسخ