خیابان سی تیر تهران کجاست؟ استریت فود پایتخت

فرهنگ فود استریت یا غذای خیابانی در اغلب کشورها دیده می‌شود و ایران هم از این پدیده مستثنا نیست. به همین خاطر مدتی است خیابان سی‌تیر تهران را سنگ‌فرش کرده‌اند و با تغییر کاربری آن، فضای خوبی برای فروش غذاهای خیابانی محیا شده. برای بعضی گردشگران و حتی تهرانی‌ها، غذاخوردن در این خیابان و حال و هوای شلوغی آن به نشستن در یک رستوران مجلل و خوردن یک غذای گران‌قیمت می‌ارزد؛ حتی اگر مجبور شوند ساعت‌ها در صف طولانی بایستند. بله صف طولانی!

 آوازه‌ی خوشمزگی غذاهای این خیابان به گوش همه‌ی اهالی رسیده و هر روز از ۱۰ صبح تا پاسی از شب شلوغی و صدای خنده و شادی مردم را در این خیابان می‌شنوید. البته نمی‌توان وجود بناهای تاریخی اطراف آن را هم نادیده گرفت؛ هرکسی از آن بناها و موزه‌ها دیدن می‌کند برای استراحت هم شده، سری به فود استریت خیابان می‌زند. اگر شما هم در شهری زندگی می‌کنید که دسترسی به فود استریت در آن ممکن نیست؛ با تهیه بلیط هواپیما راهی تهران شوید و این لذت را تجربه کنید.

تاریخچه استریت فود در جهان

 بهتر است در ابتدا به تاریخچه استریت فود در جهان بپردازیم تا بهتر بدانید این ایده از کجا آمده؛ اولین استریت فود در یونان باستان دیده شده و بعد از آن در روم باستان. به همین روش ادامه پیدا کرد و مردمی که به کشورهای دیگر مهاجرت می‌کردند فرهنگ استریت فود را به کشور مقصد وارد کردند و می‌توان گفت هر جای دنیا بروید می‌توانید گاری‌دستی و فود تراک‌ها را ببینید.

 انواع فود استریت در تاریخ به چند دسته تقسیم می‌شوند: سینی‌های غذا، چرخ‌دستی و گاری‌دستی‌ها، مکان‌های ثابت در شهر، فود تراک‌ها

 چرخ‌دستی‌ها اولین نوع استریت فود بودند که غذاها در یک سینی در مراکز شلوغ شهر به فروش می‌رسیدند؛ پس از آن چرخ‌دستی‌ها آمدند که امکان حمل داشتند و میزان فروش افراد را بیشتر می‌کردند. سپس با رونق و بیشترشدن استریت فود و استقبال آن توسط مردم، مکان‌های ثابتی برای این فروشندگان در شهر مشخص شد که ساعات مختلفی در روز به تهیه غذا می‌پرداختند.

پیشرفته‌ترین نوع استریت فود شاید فود تراک باشد؛ فروشندگان در این روش از یک کامیون که وسایل ساده پخت‌وپز را دارد به همراه مواد غذایی به مرکز شهر می‌برند و با پخت غذا به جلب مشتری می‌پردازند. معمولاً کامیون و ون‌ها را رنگی می‌کنند تا توجه همه را به خود جلب کند و برخی کسب‌وکارها صندلی‌هایی جلوی ون قرار می‌دهند تا پذیرایی راحت‌تری داشته باشند.

استریت فود در تهران

 داستان فود استریت در تهران و خیابان سی تیر از آنجایی شروع شد که شهرداری برای حفظ موقعیت گردشگری خیابان تاریخی سی تیر، آن را سنگ‌فرش کرد و مجوز فروش غذاهای خیابانی را در آن صادر کرد؛ کم‌کم فود تراک‌ها و کانکس‌های فروش غذای خیابانی در این محل شروع به کار کردند و برای فروش غذاهای خود از شهرداری مجوزهای لازم را گرفتند.

 بعدازاین اقدام خیابان سی تیر یکی از شلوغ‌ترین استریت فودهای تهران شد و هر روز از صبح سرو صبحانه و ناهار و از عصر به بعد هم پخت شام شروع می‌شود. بیشتر غذاهایی که در این خیابان به فروش می‌رسند شامل فست‌فودها و غذاهای خانگی می‌شوند.

با این که استریت فود های خیابان سی تیر غذاهای گرانی نسبت به سایر استریت فودها دارند اما بیشتر افراد برای دیدن شلوغی و جمعیت مردم هم که شده به این خیابان سر می‌زنند و غذاهای خوشمزه‌ی آن را امتحان می‌کنند؛ البته لازم است بدانید از سال ۱۴۰۲ فعالیت استریت فودها در این خیابان تعطیل و به گذر برکت منتقل شدند! گذر برکت در بلوار شاهد در منطقه ۸ تهران محله تهرانپارس واقع شده است.

جاذبه‌های گردشگری خیابان سی تیر تهران

 قطعاً دیدنی‌های این خیابان تاریخی به استریت فود آن منتهی نمی‌شود؛ در این خیابان که قبلاً به خیابان ادیان معروف بود، کلیسا و کنیسه و چند موزه بزرگ قرار دارد. برای گردشگران چندین کافه هم در آن وجود دارد که برای رفع خستگی به آن‌ها مراجعه کنید. خبر خوش این که یکی از کافه‌های خیابان سی تیر به نام کافه گل رضاییه از قدیمی‌ترین کافه‌های این خیابان است که شاعران و نویسندگان مشهور ایرانی نظیر فروغ فرخزاد و صادق هدایت به آن رفت‌وآمد داشتند و پاتوق گپ و گفت‌هایشان بوده.

موزه ملی ایران تهران

بیش از ۳۰۰ هزار شی از دوران پارینه‌سنگی (پیش از تاریخ انسان) تا دوران اسلام و حال حاضر در این موزه ملی نگهداری می‌شود؛ اشیا نگهداری شده در این موزه مربوط به بخش‌های مختلف ایران اند. این موزه از دو بخش ایران باستان و هنر اسلامی تشکیل شده که در بخش ایران باستان اشیای تاریخی پیدا شده از پارینه‌سنگی تا پیش از اسلام ایران و در بخش هنر اسلامی دوران پس از اسلام را نگهداری می‌کنند. بیشتر مسافرانی که بلیط هواپیما اصفهان تهران را تهیه می‌کنند، در سفر خود به موزه ملی ایران هم سر می‌زنند.

سردر و فضای داخلی موزه ایران و موزه آبگینه، دو موزه ی ارزشمند و مهم در خیابان سی تیر تهران

موزه آبگینه تهران

یکی از موزه های تاریخی و دیدنی در شهر تهران که در خیابان سی تیر قرار دارد و در آن شیشه و سفال های تاریخی نگهداری میشود؛ این موزه در دوران مختلف کاربری های متفاوتی داشته. ساختمان اصلی آن در سال ۱۲۹۰ ساخته شده و متعلق به قوام السلطنه بوده است. زیبایی و تاریخی بودن موزه باعث شده یکی از مهم ترین جاهای دیدنی تهران محسوب شود.

کنیسه حییم تهران

کنیسه (ساختمان مذهبی برای نیایش یهودیان) حییم تهران اولین کنیسه‌ای است که در خیابانی خارج از عودلاجان ساخته شده. سال ساخت آن به ۱۲۹۲ برمی‌گردد. روی درب ورودی کنیسه به خط عبری نوشته شده “این دروازه خداوند است، عادلان به آن وارد می‌شوند”. معماری ساختمان به سبک قاجاری است و درب آن به رنگ آبی درآمده. در ساختمان آب‌انبار و سرداب هم وجود دارد.

آتشکده زرتشتیان آدریان تهران

آتشکده در سال ۱۲۹۳ پایه‌گذاری شده. معماری متفاوت و خاص این آتشکده در نگاه اول شما را مجذوب خود می‌کند؛ در سرستون‌ها از سر گاو استفاده شده که نماد آفرینش است، در آن چوبی است و نمای سنگ‌ها از مرمر ساخته شده. آتشی که در این آتشکده نگهداری می‌شود، طی مراسمی خاص از یزد توسط چهار موبد به تهران طی ۲۵ روز منتقل شده و در آن مدت مراسم‌ها و جشن‌های مختلفی برگزار کرده‌اند.

آتشکده زرتشتیان، کلیسا انجیلی پطرس و کنیسه حییم در خیابان سی تیر تهران که به خیابان ادیان معروف است

کلیسای انجیلی پطرس مقدس تهران

یکی از کلیساهای مربوط به دوران قاجار که به کلیسای کره‌ای‌ها معروف است در خیابان سی تیر، کلیسای انجیلی پطرس است. معماری آن ترکیبی از معماری ایرانی و غربی است که دارای محرابی ذوزنقه ایست. ساختمان کلی اما به شکل مستطیل طراحی شده. در نمای ساختمان از رنگ کرمی برای دیوارها و رنگ قرمز (نارنجی مایل به قرمز) در حاشیه‌ها استفاده کرده‌اند.

کافه‌های خیابان سی تیر

 سی تیر علاوه بر فود استریت‌هایش، کافه و رستوران‌های محلی هم دارد که پاتوق شبگردی کسانی است که از کوچ استریت فودها دلگیر شدند؛ کافه‌هایی مثل کافه گل رضاییه که پیش‌تر معرفی کردیم، فلافل‌فروشی و اغذیه‌ها و.. که رنگ و بویی تازه به محیط داده‌اند. البته حواستان باشد از محیطی بهداشتی غذای خود را تهیه کنید.

  • این خیابان در محدوده‌ی طرح ترافیک قرار گرفته و در صورت عدم رزرو طرح ترافیک بیشترین جریمه شامل حالتان خواهد شد.
  • نکته قابل‌توجهی درمورد جاهای دیدنی خیابان سی تیر که به خیابان ادیان معروف است، وجود دارد: ورود مسلمانان به کلیسا و کنیسه و آتشکده زرتشتیان ممنوع است؛ در نتیجه تنها می‌توانید از نمای بیرون آن دیدن کنید.

فضای داخلی کافه گل رضاییه از کافه های بسیار قدیمی پیش از انقلاب در خیابان سی تیر تهران و مسئول آن که پشت پیشخوان کافه ایستاده است

بهترین از سراسر وب

[toppbn]
ارسال یک پاسخ