۵ حقیقت درباره حتشپسوت، فرعون زن مصر باستان!
۱.ازدواج هتشسپوت با برادر ناتنی خودش!
حاتشسپوت فرزند توتمس اول و ملکه اوموس بود. او یک خواهر داشت که در نوزادی مرد و یک برادر که قبل از پدرش درگذشت. توتمس اول از همسر دومش، یک پسر به نام توتمس دوم داشت. حتشسپوت، بعد از مرگ پدرش، با برادر ناتنی اش ، توتمس دوم ازدواج کرد و ملکه مصر شد. این اتفاق حدود ۱۴۹۲ ق.م رخ داد و حتشسپوت تنها ۱۲ سال داشت.
۲.سلطنت طولانی حتشسپوت!
هاتشسپوت و توتمس دوم ، دختری به نام نفرور داشت. توتمس دوم از همسر دومش ایتس هم یک وارث به نام توتمس سوم داشت. توتمس دوم حدود ۱۴۷۹ ق.م مرد. از آنجایی که توتمس سوم برای سلطنت خیلی کوچک بود، حتشسپوت نایب السلطنه شد. سلطنت حتشسپوت بیش از بیست سال طول کشید، و او یکی از طولانی ترین سلطنت های مصر باستان را داشت.
۳.مجسمه مردانه حتشسپوت با ریش!
چندین مجسمه و نقاشی از هتشسپوت ساخته شد که او را به شکل یک فرعون مرد با ریش به تصویر می کشید. این عضلات مردانه و ریش ساختگی، نمادی از قدرت فرعونی او بود. او مثل پادشاهان مرد لباس می پوشید تا اقتدار خود را به رخ بکشد. البته مجسمه هایی با فرم زنانه هم وجود دارد.
۴.پیشرفت مصر در طول سلطنت او!
مصر در طول سلطنت او شکوفا شد. او شبکه های تجاری تاسیس کرد که در طول دوره میانی دوم و بی نظمی مصر، در هم گسیخت. سفرهای تجاری او به سرزمین پونت، به شدت موفقیت آمیز بود و ثروت گسترده ای به مصر آورد از جمله طلا، عاج، آبنوس، و پوست پلنگ.. مصرشناسان معتقدند سیاست خارجی او صلح آمیز و مبتنی بر تجارت بود.
۵.تلاش پسر ناتنی او برای از بین بردن نام هتشسپوت!
در پایان سلطنت پسر ناتنی و جانشین او، توتمس سوم، مجسمه های حتشسپوت ویران شد، بناهای تاریخی او تخریب شد و نام او از تمامی سوابق و اسناد خراشیده شد. واضح نیست هدف از این کار چه بوده است. هیچ سندی دال بر خصومت توتمس علیه حتشسپوت وجود ندارد. ممکن است پسرش، آمنوتب دوم در این مسئله نقشی داشته، چرا که بعد از سلطنت حتشسپوت، دستاوردهای او را ربود. مصرشناسان معتقدند این کارها زیر سر توتمس سوم بوده است، نه از سر خشم ، بلکه به خاطر اینکه قدرت و موفقیت او را به فراعنه مرد مصری نسبت بدهد.
واو