شاهکار معماری جهان: ارتش سفالی تِرّاکوتّا
لشکر سفالین (به چینی: 秦始皇陵兵马俑) شامل مجسمه سفالی هزاران سرباز مجهز مربوط به پادشاهی چین شی هوان، موسس دودمان چین در ۲۲۰ پیش از میلاد است. مجسمههای سنگی ارتش تراکوتا در حوالی شهر شیآن پایتخت نخستین امپراتوری چین پراکنده هستند. این آثار از مهمترین یافتههای باستانشناسی جهان در سالهای اخیر به شمار میروند.
مجسمههای لشکر سفالین با اندام و اندازه واقعی به عنوان «پاسداران معبد سلطنتی در چین باستان» مستقر شده بودند. آنها به اولین امپراتوری چین متحد به نام چین شی هوان تعلق دارند. این امپراتور از سال ۲۲۱ تا ۲۰۶ قبل از میلاد مسیح بر چین باستان حکومت میکرد.
پیکره سربازان بیش از دو هزار سال پیش به همراه امپراتور به خاک سپرده شدند تا بر پایه باوری قدیمی، در جهان پس از مرگ نگهبان و معبد سلطنتی امپراتور باشند و او را از گزند دشمنانش حفظ کنند.
در سال ۱۹۷۴ میلادی، کشاورزان چینی در استان شاآنشی به صورت کاملا اتفاقی مقبره چین شی هوان و پاسداران معبد سلطنتی را کشف کردند. بر اساس برآوردها، مجسمههای لشکر سفالین شامل بیش از ۷۰۰۰ سرباز، ۱۳۰ کالسکه نظامی و ۵۲۰ اسب میشود. در رشتهای از حفاریهای دقیق و پیوسته از سال ۱۹۷۴ تاکنون، بیش از ۲۰۰۰ پیکره از زیر خاک بیرون آورده شدهاند.
باستانشناسان از وجود مجسمههایی در میان سربازان ارتش تراکوتا خبر دادند، که هنوز هم رنگ چهره آنها مشخص بود.
به گزارش میراث آریا(chtn)، با وجود آنکه رنگهای اصلی مجسمههای تراکوتا پس از گذشت دو هزار سال تیره و کدر شده و از بین رفته اند اما باستانشناسان هنوز هم از وجود رنگدانههایی صحبت میکنند که به وضوح قهوهای یا مشکی بودن موی سربازان را مشخص می کنند.
به گفته باستانشناسان، سربازان ارتش تراکوتا به صورت مجزا براساس رنگ پوست خود رنگ آمیزی شده اند. مجسمههایی با پوست صورتی یا صورتی روشن معمولا با رنگهای شفاف و روشن رنگ آمیزی میشده اند.
علاوه بر آن باستانشناسان اعلام کردند، نشانههایی از وجود آتش در منطقه دفن ارتش به چشم می خورد که به نظر می رسد به دلیل حمله ژنرال ژیانگ یو، پنج سال پس از مرگ اولین امپراتور چبن بوده است.
این یافتهها در ادامه فصل سوم کاوشهای باستانی محققان در محل دفن این ارتش صورت گرفته و تا پایان سال نیز ادامه خواهد داشت.
سلام خیلی جالب بود