ساخت بنای یادمان «شهید سلیمانی» در پایتخت ایران و عراق
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، ساخت این بنای یادبود که به گفته محمد جلالمآب، محلی خواهد بود با برونمایههای معماری فرهنگی برای گردهمایی تحلیلگران تاریخ و همه افرادی که به مکتب و ارزشهای سردار سلیمانی احترام میگذارند، از امروز (دوشنبه ۱۵ دیماه) در حاشیه دریاچه چیتگر تهران آغاز شد.
رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات در این مراسم گفت: این بنای یادبود که با نگرش معماری و محتواهای فرهنگی و اعتقادی در مرکز پایتخت جمهوری اسلامی اجرا میشود، برای اثرگذاری روی نسلهای بعدی از مکتب سردار سلیمانی در دفاع از انسانیت، رهایی از استکبار و مقابله با تروریسم و امنیت و آسایش در کشورهای منطقه، میتواند بهترین اقدام و اثر باشد.
او افزود: غیر از انتقال این مکتب به نسلهای بعدی، اندیشه دیگری را در این یادبود دنبال میکنیم؛ مکانی ایجاد کنیم برای همه انسانهایی که برای این نوع تفکر و آزادگی احترام قائلاند و در آنجا بتوانند ارادت و احترام خود را ابراز کنند و چه بهتر که در پایتخت ایران و عراق دو بنای یادبود ساخته شود تا آمیختگی اعتقادی شهیدان سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی مهندس را که نمادی از پیوند دو ملت ایران و عراق است، نشان دهیم و مکانی داشته باشیم برای همه آنهایی که از سراسر دنیا به این اندیشه احترام میگذارند.
جلالمآب بیان کرد: ارزش سردار شهید سلیمانی و همرزمان ایشان به حدی است که شاید به این سادگی در یک تصویر و بنا نتوان نشان داد اما شاید یک ایده و تفکر را که در یک معماری فاخر و زنده اتفاق میافتد، بتوان ابراز کرد و این، یکی از مسیرها برای توسعه فرهنگ و مکتب سلیمانی است.
رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات درباره دلیل انتخاب تهران برای ایجاد این یادبود، اظهار کرد: انتخاب پایتخت به لحاظ حضور افراد مختلف میتواند اثر صدچندان داشته باشد. ساخت این یادبود همزمان با اولین سالگرد شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی آغاز شده و امیدواریم در دومین سالگرد به بهرهبرداری برسد.
خبر دارم که حاج قاسم آرزو داشت در سرزمین عتبات شهید شود
حجتالاسلام و المسلمین سیدمهدی خاموشی ـ رییس سازمان اوقاف و امور خیریه ـ نیز در سخنانی بیان کرد: تحلیل غربیها را نگاه کنید، در تمام تحلیلها از منطقه، نام سردار حاج قاسم سلیمانی میدرخشد. تک سرداری و فرماندهی کرد و جبهه نظام سلطه را به عقب راند. او آرزو میکرد در سرزمین عتبات به شهادت برسد. خبر دارم و گفته بود. میگفت ما انسانِ مسلمان جهانی هستیم و با استکبار جهانی مقابله میکنیم. دشمنی استکبار جهانی هم اینجا اثبات میشد که رییس جمهور کثیف آمریکا گفت من شهادت این فرمانده را فرماندهی کردم.
او در ادامه به احساس مردم عراق به سردار قاسم سلیمانی و جایگاه او در امنیت منطقه اشاره کرد و افزود: همه ما باید بدانیم دیپلماسی عزتمدارانه ما در گرو مقاومت حاج قاسم و امثال او است. امروز جهانِ سلطه عقب رانده شده و آنها دیگر قدرت ندارند. در کل جهان قدرت ندارند. درست است قیافه قدرتمند را میگیرند ولی قدرتنمایی در قبال قدرت نرم و سخت جمهوری و انقلاب اسلامی نخواهند داشت.
خاموشی که آیاتی از قرآن را به عنوان مصداقِ شخصیت سردار قاسم سلیمانی خواند، اظهار کرد: وصیتنامه حاج قاسم ولایتنامه او است. این شهید عزیز فهم مزیت زندگی این جهان را در حد اعلی داشت که مقام معظم رهبری به آن مکتب سلیمانی لقب دادند.
یادمان شهید سلیمانی باید تا الان ساخته میشد
محسن هاشمی ـ رییس شورای شهر تهران ـ درباره موفقیتهای سردار سلیمانی در تمام مامویتهای محولشده سخن گفت و با اشاره به آخرین دیداری که با او در مراسم وداع با آیتالله هاشمی رفسنجانی داشت، افزود: در آن دیدار که ایشان خیلی خانواده ما را دلداری و حتی انگشتری خود را هدیه دادند، از مساله استکبارستیزی و صهیونستیزی گفتند که خودشان مصداق بزرگ این عمل بودند و از ابتدای حرکت انقلاب در کشورمان نیز مدنظر همه بزرگان بود. در کتاب سرگذشت فلسطین (کارنامه سیاه استعمار) آیتالله هاشمی که سال ۴۳ منتشر شد، اشاره شده که پایه و اساس انقلاب اسلامی از همین استکبارستیزی و صهیونستیزی شروع شده است، درحالی که رژیم گذشته به دنبال حمایت از آن بود. همین حرکت در طول انقلاب ادامه پیدا کرد. این بزرگوار (سردار قاسم سلیمانی) در خط مقدم استکبارستیزی قرار داشت و هیچ وقت به خود ترس راه نمیداد.
او در ادامه گفت: زمانی که شهادت اتفاق افتاد، در شورای شهر فوری مصوبه ساخت یک نشان برای سردار شهید و همرزمان ایشان صادر شد و لازم بود تا الان ساخته میشد و امروز افتتاحش میکردیم اما با توجه به حساسیتهای ویژه آقای حناچی (شهردار تهران) برای گرفتن همه ایدهها، قدری طول کشید و خوشبختانه الان نتیجه داده و خواهش میکنم با سرعت مناسب و در اولویت ان را اجرا کنند.
راه زیارت عتبات عراق را شهید سلیمانی باز کرد
پیروز حناچی ـ شهردار تهران ـ هم که در ساخت این بنای یادبود مشارکت دارد، گفت: ساخت بنا با عهدی که با اعضای شورای شهر تهران داشتیم و به پیشنهاد ستاد بازسازی عتبات آغاز میشود. شهرداری تهران به واسطه این اتفاق، دو اقدام انجام میدهد؛ یکی یادبودی به نام سرباز وطن است که در تپههای عباسآباد اجرا میشود و اقدام دیگر کلنگزنی این یادبود در اطراف دریاچه چیتگر است.
او ادامه داد: شهید حاج قاسم سلیمانی دستاورد انقلاب اسلامی بود. فرصتی جمهوری اسلامی به ایشان داد و از دورترین نقاط کشور به واسطه شرایط انقلاب و جنگ، خدمت را آغاز کرد. در خاطراتش اشاره شده که از کار کردن در زمینهای کشاورزی تا کار کردن در یکی از چلوکبابیهای شهر کرمان، در سازمان آب و فاضلاب و نهایتا عضو افتخاری سپاه و جنگ، سابقه داشته است. هشت سال دفاع مقدس نیز ذخیره بیبدیلی بود، در این فرصت نیروهایی را تربیت کرد که امروز ذخیره کشور هستند و اگر کشور روی پای خود ایستاده و بسیاری از مسائل را حل میکند به واسطه خودباوری همان نیروها است.
شهردار تهران گفت: ایشان اعتقاد داشت در هر بحران یک فرصت نهفته است. به شرط اینکه نترسیم و نترسانیم. حتی کشورهای ابرقدرت این نگاه را دارند.
او پس از آنکه درباره شخصیت این فرمانده جنگ سخن گفت، به مراسم تشییع پیکر سردار شهید قاسم سلیمانی اشاره کرد و افزود: ایشان یک جمله معروف داشتند و میگفتند «کار را برای خدا انجام دهید، آن کس که باید ببیند، میبیند.» بنابراین عزت ایشان بیدلیل نیست. عکسالعملی هم که مردم ایران نسبت به شهادت سردار قاسم سلیمانی نشان دادند، عادی نبود؛ اینکه مردم ساعت ۱۰ صبح وسط میدان انقلاب تهران براثر اذحام جمعیت در شرایط خفه شدن قرار بگیرند، عادی نیست، یک اتفاق نادر است که فکر میکنم چند علت عمده دارد، نخست احترام و اقدام سردار برای حضرت فاطمه (س) در کنار آرامگاه حضرت امیر (ع) ـ در نجف عراق ـ است، که کار فاخر و عظیمی بود.
وی افزود: آنهایی که دوران دفاع مقدس را به خاطر دارند میدانند آرزوی بسیاری از شهدا، زیارت عتبات عالیات بود. باز کردن، امن کردن این راه و فراهم کردن این زیارت و احترام به امام حسین (ع)، افتخاری بود که نصیب سردار قاسم سلیمانی شد.
حناچی گفت: آنهایی که ایشان را شهید کردند، بدانند برای آنها شهادت سردار سلیمانی بدتر از زنده بودن ایشان است. ما اعتقاد داریم شهدا برکتی دارند که بعد از زندگی آنها تجلی پیدا میکند.
در پایان این سخنرانیها، از ماکت بنای یادبود سردار سپهبد قاسم سیلمانی و همرزمانش رونمایی و در حاشیه دریاچه چیتگر با حضور خانواده سردار شهید سلیمانی، کلنگ احداث این بنا به زمین زده شد.
پایان خبر / تاریخ ما