برگزاری دومین نشست کمیته راهبردی پروژه مشترک مالکیت معنوی ایران و سوئیس

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما به نقل از سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، محمد حسن کیانی رئیس مرکز مالکیت معنوی کشور در این نشست، با ارائه گزارشی از پیشرفت کار در خصوص گام‌های بعدی پروژه، اقدامات و فعالیت‌های مربوط به اجرای آن گفت: در نخستین سال از این پروژه مشترک ۴ ساله، فعالیت‌ها و اقدامات مهم و مؤثری ذیل پروژه صورت پذیرفته، که از آن جمله می‌توان به برگزاری کارگاه‌های آموزشی متعدد برای کارشناسان ثبت اختراعات و علائم تجاری این مرکز، تهیه دستورالعمل راهنمای کارشناسان ثبت علائم تجاری به منظور افزایش سرعت و کیفیت کارشناسی اظهارنامه‌ها که با همکاری کارشناسان مؤسسه فدرال مالکیت معنوی سوئیس برگزار گردید اشاره کرد.

رئیس مرکز مالکیت معنوی، برگزاری نشست‌های تخصصی با حضور ذی‌نفعان داخلی حوزه نشانه‌های جغرافیایی، آغاز فرایند بررسی زنجیره ارزش محصولات واجد نشانه جغرافیایی، تعریف یک فعالیت جدید با هدف مشاوره و همفکری در زمینه سیستم جدید ژنو لیسبون و دیگر نشست‌های تخصصی در زمینه سازمان‌های مدیریت جمعی با همکاری دفتر مالکیت فکری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را از دیگر فعالیت‌ها و اقدامات پروژه مشترک ایران و سوئیس عنوان کرد.

در این نشست، مارکوس لایتنر سفیر سوئیس در کشورمان با اشاره به سابقه صد ساله روابط و همکاری‌­های دیپلماتیک ایران و سوئیس گفت: کشور سوئیس در طول ۴۰ سال گذشته همواره حافظ منافع ایران در امریکا و اخیراً در عربستان و بالعکس بوده و گواه این روابط حسنه را می­ توان تعهد شرکت­‌های سوئیسی به ادامه فعالیت خود در ایران علی‌رغم شرایط ناشی از تحریم‌­ها دانست.

وی افزود: پروژه مشترک مالکیت معنوی ایران و سوئیس در بهترین زمان ممکن برنامه ­­ریزی و در حال اجرا می­‌باشد و این پروژه و به طور کلی تقویت نظام مالکیت معنوی ایران می‌­تواند گام مهمی در جهت رفع وابستگی اقتصادی به نفت و استفاده از استعدادها، دانش و زمینه ­های اقتصادی مناسب کشور در جهت رشد اقتصادی باشد.

در ادامه این نشست فلیکس آدور معاون مدیرکل و رئیس بخش حقوقی و بین­ المللی مؤسسه فدرال مالکیت معنوی سوئیس، امضای تفاهم­نامه همکاری میان دو مرجع ملی مالکیت معنوی ایران و سوئیس را به فال نیک گرفت.

وی با ابراز خرسندی از روند پیشرفت پروژه تاکنون گفت: علی‌رغم شرایط خاص ناشی از شیوع جهانی ویروس کرونا،  این پروژه مطابق برنامه قبلی و با موفقیت در حال اجرا می‌­باشد و از همکاری و تعهد کلیه فعالان دخیل در پروژه به ویژه نهادها و دستگاه­‌های ایرانی تشکر و قدردانی می‌کنم.

در ادامه غفوری، مدیر مؤسسه فدرال مالکیت معنوی سوئیس گزارشی از پیشرفت کار پروژه ارائه نموده و در ادامه نشست کلیه اعضا حاضر در جلسه در خصوص برنامه­ های اجرا شده و نیز پیش­بینی برنامه­ ها برای ۶ ماه آتی بحث و تبادل نظر نمودند.

بر اساس این گزارش، کمیته راهبردی پروژه مالکیت معنوی ایران و سوئیس در ابتدای هر سال از پروژه تشکیل و ضمن ارائه و بررسی گزارش پیشرفت کار در سال گذشته، در خصوص برنامه­ های سال آتی این پروژه اتخاذ تصمیم می­نماید.

تفاهم نامه همکاری بین مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و مؤسسه فدرال مالکیت معنوی سوئیس در حاشیه مجمع عمومی سال ۲۰۱۹ با هماهنگی وزارت امور خارجه امضا گردید که به موجب این تفاهم نامه که از ژانویه ی سال ۲۰۲۰ در قالب پروژه مشترک ۴ ساله ای آغاز گردیده است، کمک به تجاری‌سازی نشانه‌های جغرافیایی کشورمان به ویژه در حوزه‌ی محصولات کشاورزی و صنایع دستی، آموزش تخصصی کارشناسان ثبتی و سایر ذی‌نفعان حوزه مربوط کشورمان، کمک های فنی و حقوقی در حوزه قانون‌گذاری و الحاق به معاهدات بین‌المللی مرتبط از جمله موضوعات مهم همکاری‌های دو جانبه طرفین در اجرای سند تفاهم نامه مشترک یاد شده می‌باشد.

پایان خبر / تاریخ ما 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.