نگرانی از خیز مجدد کرونا در مازندران با آغاز سفرهای نوروزی
درمان و مقابله با کرونا در ایران تاکنون هزینه های سنگینی به نظام سلامت تحمیل کرده است، طبق اطلاعاتی که وزارت بهداشت منتشر کرده، امسال حدود ۷۰ درصد از اعتبارات یک میلیارد یورویی صندوق توسعه ملی برای کمک به درمان کرونا به وزارت بهداشت تخصیص داده شده است. در صورتی که آمار بیماران بستری و سرپایی دوباره اوج بگیرد، اعتبارات فعلی نیز نمی تواند پاسخگوی همه نیازهای بهداشتی و درمانی کشور باشد.
بنابراین می توان انتظار داشت که با افزایش تعداد بیماران مبتلا به کرونا دوباره مجبور شویم که به منابع صندوق توسعه ملی متوسل شویم.
به گفته مسئولان اگر دوباره شاهد موج تازه ای از بیماری کرونا در کشور باشیم، قطعا نیازمند بروزرسانی تجهیزات پزشکی مثل تامین دستگاه اکسیژن ساز خواهیم بود.
خیز مجدد کرونا می تواند فرآیند فرسایش تجهیزات پزشکی را شتاب ببخشد. همچنین در این شرایط، نیاز به کادر درمان تازه نفس هم چند برابر خواهد شد، زیرا بسیاری از اعضای کادر درمان دچار خستگی و فرسودگی مفرط شده اند. با شیوع موج تازه کرونا، میزان ابتلا و مرگ و میر در بین کادر درمان هم بیشتر خواهد شد. وقتی هم که کادر درمان را از دست بدهیم، آن وقت آمار مرگ بیماران مبتلا به کرونا هم بالاتر می رود.
با توجه به ویژگی های موج چهارم کرونا که در حال آغاز است، این موج تازه می تواند کودکان و جوانان زیادی را درگیر کند. در امواج قبلی کرونا، اغلب شاهد بودیم که سالمندان، افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای و کادر درمان در صف اول قربانیان بودند، اما در موج تازه کرونا، جوانان و کودکان نیز درگیر خواهند شد. نکته مهم دیگر هم سرعت اوج گیری موج چهارم کرونا خواهد بود.
با توجه به انتشار ویرس جهش یافته انگلیسی در کشور، موج بعدی بیماری می تواند خیلی سریع تر به نقطه اوج خود برسد.
عباس موسوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در اینباره اظهار کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته تعداد ۸۴ بیمار مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سطح استان بستری شدند.
وی افزود: طی همین مدت تعداد ۱۰۸ نفر از افراد مشکوک بستری شده، از بیمارستانها مرخص شدند و تکمیل روند درمانی خود را در منزل ادامه خواهند داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران بیان کرد: هم اکنون ۴۳۰ نفر بیمار مشکوک به ویروس کرونا با علائم تنفسی مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در این مراکز بستری هستند که از این تعداد ۹۷ بیمار با علائم حاد تنفسی بستری هستند.
دکتر سیدفرزاد جلالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۳۷ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستانهای بابل بستری هستند، تصریح کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ۲۴ بیمار جدید بستری و ۲۴ بیمار هم ترخیص شدند.
وی گفت: ۳۹ بیمار در بخشهای مراقبتهای ویژه بستری هستند.
با بستری شدن تعداد ۱۰۸ بیمار کرونایی جدید طی ۲۴ ساعت گذشته تعداد بستری شدگان در مراکز درمانی و بیمارستانهای زیرپوشش دانشگاههای علوم پزشکی مازندران و بابل به ۵۶۷ نفر رسید.
این اعدا و ارقام در صورت آغاز سفرهای نوروزی همچون سال گذشته به طور قطع افزایش خواهد یافت و بدون شک خیز چهارم و سنگینی را در مازندران شاهد خواهیم بود.
در همین راستا، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی بر ضرورت اجرای تدابیر سخت گیرانه ستاد ملی مقابله با کرونا در تعطیلات نوروز امسال تاکید کرد.
وی با انتقاد از حجم صدور برگه های تردد در فرمانداریها افزود: روند صدور برگه های تردد غیرضروری در فرمانداریها باید متوقف شود.
نماینده مردم بابل با اشاره به وضعیت شکننده استان های شمالی که همچنان درگیر بحران کرونا هستند یادآور شد: اعمال محدودیت سفر به استان های شمالی همچنان باید تداوم یابد.
نماینده مردم بهشهر در مجلس شورای اسلامی نیز تاکید کرد کرده که، انجام سفرهای نوروزی در این شرایط به مصلحت کشور نیست و بهتر است با رعایت پروتکل های بهداشتی و نرفتن به سفر کمی از فشار کادر درمانی کشور کم کنیم.
نماینده مردم بهشهر در مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرد: وضعیت در سطح استان مازندران بسیار شکننده است و ما نیز جزء استان هایی هستیم که ستاد مقابله با کرونا سفر به آن را ممنوع اعلام کرده است. با کوچک ترین بی توجهی به پروتکل های بهداشتی و انجام سفرهای تفریحی وضعیت تغییر کرده و قطعا کادر درمانی کشور با فشار دوچندان مواجه خواهند شد.
شریعتی در پایان افزود: برای حفظ سلامتی خود و جامعه ضروری است که توصیه های مسئولان بهداشتی و ستاد ملی مقابله با کرونا را جدی گرفته و از انجام سفرهای تفریحی در ایام نوروز پرهیز کنیم.
به گفته کارشناسان در شرایط فعلی، موثرترین و سریع ترین راه برای کاهش موارد بیماران سرپایی و بستری، افزایش رعایت پروتکل های بهداشتی است. استفاده از دو ماسک، رعایت جدی تر فاصله گذاری اجتماعی، تهویه مناسب هوا در محیط های بسته، منع سفرهای غیرضروری، نظارت جدی تر بر رعایت پروتکل های بهداشتی در اماکن عمومی، بازارها، اماکن ورزشی و تفریحی و همچنین مراقبت جدی از خود در دورهمی های خانوادگی می تواند شیب صعودی آمار بیماران سرپایی و بستری را متوقف کند.
پایان خبر / تاریخ ما