حصارکشی تئاتر شهر راه حل مدیریت شهری نیست/ممنوعیت استفاده از اموال شهرداری در انتخابات
علی اعطا با حضور در خبرگزاری تاریخ ما و در گفت وگویی، در تشریح برخورد با تخلفات انتخاباتی در میان برخی از کارکنان شهرداری و برخی فعالیتهای غیرقانونی درمجموعه شهرداری در راستای برگزاری انتخابات گفت: مواردی از شائبه فعال شدن برخی مناطق و نواحی در بحث انتخابات وجود داشته است. اگر مدیری میخواهد به شکل شخصی در انتخابات شرکت کند منعی ندارد، اما مواردی که شائبه استفاده از اموال و امکانات شهرداری وجود داشته باشد تذکر داده می شود. مواردی در هفتههای اخیر مطرحشده که یقینی نیست و تنها شنیدههایی بوده و تذکرات لازم هم داده شده است.
وی افزود: البته طبیعی است که ازاین پس تحرکات در شهرداری بیشتر خواهد شد، لذا باید مراقبت شود که اولاً سوءاستفاده از اموال شهرداری در یک اتفاق سیاسی مثل انتخابات انجام نشود مگر در مواردی که قانون مشخص کرده است، چراکه اساساً شهرداریها در چارچوبهای مشخصی به انتخابات کمک میکنند ولی اینکه یک کمک سیاسی اتفاق بیافتد حتماً اشکال قانونی دارد و فرق نمیکند این افراد دارای چه گرایشی هستند.
وی ادامه داد: نکته دیگری که در شهرداری حتماً تذکرات لازم درباره آن داده خواهد شد این است که فعالیتهای سیاسی افراد بخواهد موجب اختلال در وظایف آنها بهعنوان کارکنان شهرداری شود.
وی تأکید کرد: باید زمینههای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات فراهم شود یعنی در حال حاضر که نگرانی عمومی در کشور وجود دارد که انتخابات چه ریاست جمهوری و چه شوراها انتخاباتی بارونق نباشد ،نباید دستگاههای متولی چه اجرایی و چه نظارتی بهگونهای انقباضی عمل کنند که مشارکت کاهش پیدا کند. باید امکان رقابتی کردن فضا ایجاد شود و گروههای مختلف احساس کنند که میتوانند کاندیدای واقعی خود را عرضه کنند.
وی ادامه داد: هنوز فضا انتخاباتی نشده است درحالیکه انتظار میرفت از دیماه فضا انتخاباتی شود لذا خود این موضوع یک زنگ خطر است. باید به ترتیبی عمل کرد که گفتگوها درباره انتخابات شکل بگیرد و کاندیداها بتوانند حرفهای خود را بزنند و افراد در مورد عملکرد خود دفاع کنند و انتقادات نیز مطرح شود. باید کمک کرد فضا داغ شود و برای مردم این تصور ایجاد نشود که تفاوتی نمیکند در انتخابات شرکت کنند بانه. در حقیقت اگر احساس کنند نتیجه قابل پیش بینی است، قطعاً همان درصدی که علاقهمند به شرکت در انتخابات رقابتی هستند این کار را نخواهند کرد و به این موارد دستگاههای متولی باید توجه کنند، البته این به این معنا نیست که قانون در مورد افراد و بررسیها رعایت نشود، بلکه باید بهعین قانون عمل شود.
وی درباره بودجه سال آینده شهرداری تهران نیز گفت: رقم بودجه سال ۱۴۰۰ شهرداری و افزایش آن به دلیل تبصرههایی است که در ردیفها منعکسشده است درحالیکه درگذشته در تبصرهها درآمد و هزینههایی وجود داشت برای مثال در تبصرهای پیشبینی میشد از طریق فروش اوراق مشارکت با سقف مشخص برای حملونقل عمومی مبلغی اختصاص پیدا کند، اما انعکاس آن در ردیفها نمیآمد درنتیجه بودجه ممکن بود یک رقم باشد و تبصرهها ٥٠ درصد آن رقم را افزایش دهد بدون اینکه در سرجمع نهایی دیده شود. کاری که امسال انجام شد در جهت شفافتر شدن بودجه اتفاق افتاد و همچنین هیچ تبصرهای وجود ندارد که انعکاس آن در ردیفها نیامده باشد.
وی ادامه داد: بر همین اساس دلیل اصلی افزایش رقم بودجه این مورد بوده است درحالیکه افزایش نسبت به سالهای گذشته و شیب تندتر تبصرهها بوده و بودجه خیلی تفاوت نسبت به سالهای قبل نداشته است و افزایش شیب تند ندارد.
وی تأکید کرد: بودجه سال آینده محله محورتر شده است. همیشه مرسوم بوده بخش عظیمی از گردش مالی و درآمد و هزینهای که در بودجه پیشبینی میشد اختصاص به مگا پروژهها داشت، مثل پل طبقاتی صدر که هنگام احداث گفته میشد چیزی حدود ٢٥ درصد گردش مالی شهرداری هزینه این پل است.