خانه ابریشم در «بسک» روستای ملی ابریشمکشی شد
ابوالفضل مکرمیفر در مراسم افتتاح خانه ابرایشم اظهار کرد: برای مرمت سوله این خانه صنایعدستی یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال هزینه شده است.
وی با بیان اینکه برای ۳۰ نفر در خانه ابریشم روستای بسک تربتحیدریه اشتغال ایجاد شده، افزود: به این ۳۰ نفر و به هر نفر ۱۰۰ میلیون ریال تسهیلات پرداخت شده و در مجموع سه میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی تصریح کرد: همچنین ٢٥٠ میلیون تومان برای خرید تجهیزات زریبافی، ابریشمبافی، فرتبافی و نواربافی هزینه شده است. در مجموع ۷ میلیارد ریال اعتبار در روستای ملی بسک هزینه و و اشتغال ١٨٠ ابریشمکش پایدار و برای ٣٠ نفر اشتغال جدید ایجاد شده است.
مکرمیفر با بیان اینکه روستای بسک در ١١ تیر ٩٧ به عنوان روستای ملی ابریشمکشی ثبت شد، افزود: وجود ۹۲ چرخ و کارگاه ابریشمکشی و تولید ماهیانه حدود ۹۰ کیلوگرم نخ ابریشم از ویژگیهای خاص روستای ملی بسک تربت حیدریه است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسانرضوی پیشکسوتان ابریشمکشی روستای ملی بسک را ۶۰ نفر اعلام و بیان کرد: ۴۰ نفر از صنعتگران روستای ملی بسک پروانه تولید از ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی دارند.
وی یادآورشد: بعد از ثبت ملی روستای بسک، با هدف تکمیل زنجیره تولید تا مصرف و جلوگیری از خامفروشی نخ ابریشم، احیا، آموزش و تولید صنایع وابسته به آن از جمله ابریشمبافی، زریبافی، نواربافی و سایر دستبافتهای سنتی و هنری در دستور کار قرار گرفت تا ارزش افزوده و سودآوری این محصول استراتژیک شهرستان نیز به مردم سختکوش این منطقه بازگردد.
مکرمیفر ادامه داد: در راستای تحقق این اهداف با همکاری معاونت صنایعدستی خراسان رضوی در تابستان ٩٨ تعدادی از جوانان این روستا به تهران اعزام شدند و زیر نظر پژوهشکده وزارت میراث فرهنگی دوره زریبافی به صورت فشرده به آنها آموزش داده شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسانرضوی اضافه کرد: پس از پایان دوره آموزشی و استقرار دستگاه زریبافی در خانه صنایعدستی ابریشم بسک با همت هنرمندان جوان این رشته اولین پارچه زریبافی در پاییز ٩٩ بافته شد.
مکرمیفر تصریح کرد: با توجه به جذابیت بالای زریبافی و مراحل تولید پارچه زربفت، اهمیت این رشته و نیز علاقهمندی زیاد گردشگران داخلی و خارجی به محصولات ابریشم و گلابتون، ثبت جهانی این روستا میتواند به جذب فزاینده گردشگران کمک کند و این روستا به عنوان قطب جذب گردشگری خارجی در استان بدل شود.
وی اظهار کرد: علاوه بر اینکه بسک روستای هدف صنایعدستی است به عنوان روستای پاک از سوی استانداری معرفی شده است. رشته کوههای بسک، باغستان بسک، قنات قدیمی، پنج دهنه غار، یک اصله درخت چنار با قدمت حدود ۳۰۰ سال، بافت سنتی و گیاهان دارویی از جاذبههای طبیعی و گردشگری روستای بسک است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسانرضوی تشریح کرد: مراسم سنتی کفزنی و ابریشمکشی روستای بسک در فهرست میراث معنوی به ثبت رسیده است. از مشاغل این روستا همچنین میتوان به باغداری، کشاورزی، دامداری، نوغانداری و ابریشمکشی اشاره کرد.
پایان خبر / تاریخ ما