راهاندازی مرکز داده مادر برای پشتیبانی از خدمات شبکه ملی اطلاعات
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، طرح شبکه ملی اطلاعات در کشور از اواخر سال ۱۳۸۴ مطرح و مهمترین دلیل پیادهسازی این شبکه در آن سال کاهش وابستگی به شبکه جهانی اینترنت اعلام شد، اما اساس شبکه ملی از سال ۱۳۹۲ در شورای عالی فضای مجازی بازتعریف شد. در سند «ضرورت تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات» تصویبشده در سال ۱۳۹۵ نیز آمده که شبکه ملی اطلاعات به عنوان زیرساخت ارتباطی کل فضای مجازی، شبکه همه شبکههای کشور است.
همان زمان شورای عالی فضای مجازی در تشریح خدمات پایه کاربردی شبکه ملی اطلاعات، این خدمات را بخش غیر قابل اجتناب از این شبکه دانست که دارای جنبهی راهبردی با مخاطب داخلی بالایی هستند. مرکز داده (میزبانی و ذخیرهسازی)، خدمات نام و نشانگذاری، جویشگر، رایانامه، پیامرسانهای ارتباطی، هاب پیام و مراکز تبادل اطلاعات و نیز اکثر خدمات رایانش ابری، از مهمترین خدمات باکیفیت شبکه ملی اطلاعات اعلام شدند.
یکی از مهمترین اجزای زیرساختی شبکه ملی اطلاعات، مرکز داده است. مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات که اواخر شهریور ماه با تلاش متخصصان شرکت ارتباطات زیرساخت ظرف کمتر از شش ماه طراحی و آماده بهرهبرداری شد. در سال ۱۳۹۹ دو مرکز داده، یکی در تهران و دیگری راهاندازی شد و شهریورماه نیز بزرگترین مرکز داده شبکه ملی اطلاعات به عنوان در منطقه بومهن به بهرهبرداری رسید.
محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- درباره این مرکز داده : نباید از بابت قطع اینترنت و محدود کردن شبکههای خارجی نگران باشیم. دشمن ما میخواهد ما عرصه بینالمللی را خالی کنیم و حضور جریانساز نداشته باشیم. مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات، ظرفیت پذیرش خدمات پایه آموزشی را نیز دارد و ما آمادگی خود را برای کمک به وزارت علوم و دانشگاهها و وزارت آموزش و پرورش برای ارائه زیرساخت خدمات پیشرفته در آموزش مجازی اعلام کردیم.
این مرکز دارای ظرفیت ۱۳ هزار و ۶۰۰ هسته پردازشی، فضای ذخیرهسازی ۱۰ پتابایت، مرکز تبادل ترافیک با ظرفیت یک ترابیتبرثانیه و مرکز دیتای بینالمللی با ظرفیت ۴۰۰ گیگابیتبرثانیه است. مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات در فاز نخست با ۱۰۰ رک و ۱۰۰۰ سرور قدرتمند راهاندازی شده است تا از خدمات پیامرسانها، موتورهای جستجو و رایانامه های بومی، تولیدکنندگان محتوا و دیگر خدمات زیرساختی پشتیبانی کند. با استفاده از ظرفیت این مرکز، پیامرسانها، موتورهای جستوجو، تولیدکنندگان محتوا خدمات مناسبتر، باکیفیتتر و ارزانتری ارائه میدهند.
با ایجاد مرکز تبادل ترافیکی در کنار مرکز مادر داده، تبادل ترافیکی بین تولیدکننده و مصرفکننده محتوا تسهیل میشود، مصرف تولید محتوای داخل نسبت به پهنای باند اینترنت تقویت میشود و نقاط حضور شبکه دیتای بینالملل برای تمرکززدایی ترافیکی از تهران و رعایت پدافند غیرعامل بیشتر میشود.
پایان خبر / تاریخ ما