روانچی: تحریم فقط بحران سوریه و رنج مردمش را طولانیتر میکند
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، مجید تخت روانچی – سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل – در سخنرانی خود در نشست دوشنبه شورای امنیت در مورد وضعیت بشردوستانه سوریه، گفت: گزارش اخیر دبیرکل سازمان ملل در مورد خطر گرسنگی در سوریه در سال ۲۰۲۱، ضرورت و فوریت بسیج کمکهای بینالمللی برای رسیدگی به این چالش را مورد تأکید قرار میدهد.
وی افزود: در حالی که ارائه کمکهای بشردوستانه به افراد نیازمند ضرورت و اولویت بالایی دارد، ولی تداوم آن در درازمدت به تنهایی مشکل را حل نمیکند و همچنین این اقدام نمیتواند جایگزین اقدامات اساسی شود که برای تضمین صلح، امنیت و ثبات پایدار در آن کشور حیاتی است.
روانچی تأکید کرد: اولین و مهمترین اقدام تضمین حاکمیت کامل و تمامیت ارضی سوریه از طریق امحای تروریستها، خروج نیروهای خارجی ناخوانده، پایان دادن به اشغال و تأمین امنیت مرزهای سوریه است.
وی همچنین از تلاش برای بازسازی زیرساختهای حیاتی کشور، ایجاد شرایط مساعد جهت بازگشت پناهندگان و آوارگان و پیشرفت بیشتر در روند سیاسی، به عنوان دیگر اقدامات ضروی یاد کرد.
روانچی بار دیگر تأکید کرد: بحران سوریه راه حل نظامی ندارد و تنها روش پایان آن، حل مسالمتآمیز این بحران در انطباق کامل با حقوق بینالملل است که البته در یک مدت کوتاه محقق نمیشود و به همین خاطر نباید پیشرفت در آن حوزه را به عنوان پیششرطِ پیشرفت در سایر زمینهها در نظر گرفت.
نماینده ایران ضمن رد برخورد سیاسی با کمکهای بشردوستانه و بازگشت پناهندگان و آوارگان، تأکید کرد: در حالی که ۱۰ سال درگیری بر وضعیت اقتصادی سوریه تأثیر منفی گذاشته است، اثرات مخرب تحریمهای یکجانبه در بدتر شدن بیشتر وضعیت اقتصاد این کشور نیز کاملاً روشن است.
وی اضافه کرد: اکنون کاملاً آشکار است که برخی کشورها اهدافی را که نتوانستند با استفاده از وسایل نظامی یا اهرم سیاسی در سوریه کسب کنند، قصد دارند از طریق اعمال تحریمها بدست آورند؛ در حالی که استفاده از غذا و دارو به عنوان سلاح و به خطر انداختن امنیت غذایی یک ملت ناعادلانه و غیرقابل قبول است.
روانچی در ادامه تأکید کرد: هدف تحریمها مجازات جمعی یک ملت بوده و از نظر حقوقی نقض آشکار اهداف و اصول سازمان ملل است و به همین دلیل باید فوراً برچیده شود.
نماینده دائم ایران همچنین تصریح کرد: حل درازمدت بحران بشردوستانه کنونی سوریه مستلزم دادن به درگیری، تضمین حاکمیت کامل و تمامیت ارضی سوریه، رفع تحریمهای یکجانبه و اجتناب از برخورد سیاسی با موضوعات بشردوستانه مانند بازسازی و بازگشت پناهندگان و آوارگان است.
روانچی در پایان بر تعهد ایران به حل سیاسی این بحران و حمایت از مردم و دولت سوریه برای تضمین وحدت و تمامیت ارضی کشورشان تأکید کرد.
پایان خبر / تاریخ ما