چین تولید تراشههای ۷ نانومتری را آغاز کرد
یک شرکت سازنده نیمه هادی در چین برای اولین بار تولید تراشههای پیشرفته هفت نانومتری را در این کشور آغاز کرده است.
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما به نقل از سی جی تی ان، شرکت تیانشو ژیکسین که در شانگهای واقع است، تولید تراشههای هفت نانومتری چینی به نام جزیره بزرگ را آغاز کرده است.
فناوری ساخت تراشههای هفت نانومتری تا به امروز در انحصار چند شرکت آمریکایی مانند ان ویدیا و ای ام دی بوده که چین موفق شده این انحصار را در هم بشکند.
تراشههای هفت نانومتری یادشده از نوع پردازندههای گرافیکی همه منظوره یا GPGPU هستند و علاوه بر پیشبرد فرایندهای متداول گرافیکی میتوانند برخی فرایندهای رایانهای و محاسباتی دیگر را نیز که معمولاً توسط سی پی یو انجام میشود، تکمیل کنند. انجام این فرایندهای موازی باعث افزایش سرعت فعالیت رایانهها میشود.
تراشههای هفت نانومتری GPGPU نه تنها میتوانند فرایندهای مختلفی را به صورت موازی انجام دهند، بلکه پهنای باند حافظه بالایی نیز دارند و لذا برای استفاده در دیتابیسها و رایانههایی که فرایندهای محاسباتی پیچیده مربوط به هوش مصنوعی و غیره را انجام میدهند نیز مناسب هستند.
تلاش چین برای تولید تراشههای هفت نانومتری از سال ۲۰۱۸ آغاز شد و قرار است به زودی تولید انبوه این تراشهها آغاز شود. دسترسی عموم مشتریان به این تراشهها از یک سال دیگر ممکن خواهد بود.