وال استریت ژورنال: نشست وین به دنبال حصول دو توافق جداگانه است
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، روزنامه وال استریت ژورنال در گزارش خود با اشاره به اینکه “ایران و آمریکا قرار است روز سه شنبه هفته جاری با هدف احیای توافق هسته ای 2015 در وین گرد هم جمع شوند” نوشت که این، گسترده ترین تلاش دولت آمریکا برای حفظ این توافق از زمان روی کار آمدن جو بایدن در کاخ سفید است.
به نوشته این روزنامه، مقامات ارشد طرفهای توافق هستهای (شامل ایران، فرانسه، آلمان، انگلیس، روسیه، چین و اتحادیه اروپا) به همراه مقامهای ارشد آمریکا قرار است از روز سهشنبه برای بحث درباره برجام در پایتخت اتریش گرد هم جمع شوند.
وال استریت ژورنال در ادامه با اشاره به اینکه “ایران هر گونه گفتوگوی مستقیم با آمریکا درخصوص مسائل هستهای را غیر ضروری دانسته است” نوشت: با این حال، نمایندگان هر دو کشور در این جلسه حاضر خواند بود. این نخستین دیدار رو در رو میان مقامهای ایران و آمریکا از اواخر سال ۲۰۱۷ به شمار می آید. چند ماه پس از آن، یعنی در مه 2018 دولت دونالد ترامپ به طور یک جانبه از توافق هستهای خارج شد.
این روزنامه آمریکایی به نقل از منابع آگاه نوشت که حاضران در نشست وین به نبال آن هستند که دو توافق جداگانه به دست آورند. یک توافق با آمریکا و توافقی دیگر با ایران که گام های لازم برای بازگشتهر دو طرف به برجام و زمان بندی آن را مشخص می کند.
به همین منظور دولت بایدن تیمی از کارشناسان خود را به وین میفرستد، اگرچه وزارت امورخارجه آمریکا هنوز مشخص نکرده است که آیا راب مالی، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران هم از حاضران در این نشست خواهد بود یا خیر.
وی روز جمعه در یک توئیت بررگزاری این نشست را گام نخست توصیف و تاکید کرد: گفت وگوهایی سخت در مسیری درست، پیش رو است.
وال استریت ژورنال همچنین در این گزارش به نقل از مقامات آمریکایی و اروپایی مدعی شد که واشنگتن و تهران در هفتههای گذشته از طریق میانجیهای اروپایی پیشنهادهایی را درباره گامهای اولیهای که هر طرف میتواند بردارد، تبادل کردهاند.
بنابر ادعای این مقامات، این تلاش ها به دلیل بی اعتمادی موجود میان دو طرف، دشواری مذاکره بر سر موضوعات فنی و سیاسی از طریق واسطه ها بی نتیجه مانده است.
یک مقام ارشد اتحادیه اروپا نیز گفته است که رایزنی ها درخصوص یک چارچوب زمانی برای بازگشت ایران و آمریکا به توافق هسته ای ممکن است چند هفته زمان ببرد اما امیدوار است که گفت وگوها تا اواخر ماه مه به نتیجه دست یابد.
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، مقامات جمهوری اسلامی ایران بارها تاکید کرده اند که آمریکا برای بازگشت به برجام به هیچ مذاکره ای نیاز ندارد و تنها باید تحریم های وضع شده علیه کشورمان را به صورت کامل بردارد، در این صورت است که ایران نیز به اجرای کامل تعهدات خود در این توافق بازمی گردد.
پایان خبر / تاریخ ما