به صدا درآمدن زنگ تنش آبی با کاهش ۹۶ درصدی بارش‌ها در سیستان وبلوچستان

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما قاسمی تصریح کرد: در زمان کنونی برای افزایش میزان ظرفیت تولید آب، منابع آبی جدیدی وجود ندارد و آب شرب زاهدان از چاه نیمه های سیستان تأمین می شود که خود وابسته به رودخانه هیرمند است و شرایط پایداری ندارد.

وی با بیان اینکه زیرساخت های فعلی جوابگوی نیاز روزافزون و رشد بی‌رویه جمعیت مرکز پهناورترین استان کشور نیست افزود: با وجود اینکه همواره تلاش شده تا خدمات‌رسانی به بهترین شکل به مشترکان ارائه شود، ولی متاسفانه طی سالیان اخیر با رشد بی رویه جمعیت و همچنین بروز خشکسالی‌های متوالی در سطح استان، این امر تأمین آب شرب را با چالش‌های جدی مواجه ساخته است.

اضافه شدن مشترکان جدید و ثابت ماندن ظرفیت تولید آب

مدیرعامل آب و فاضلاب سیستان وبلوچستان افزوذ: در سالی که گذشت مشترکان جدیدی در حاشیه شمال شهر و ۱۰۰ درصد اراضی غرب شامل شهرک الغدیر، مسکن مهر سه خانواری، شهرک جهاد و شهرک برق اضافه شدند این در حالی است که ظرفیت تولید آب زاهدان که حدود ۱۷۵۰ لیتر در ثانیه بوده ثابت مانده و زاهدان با کمبود ۸۰۰ لیتر در ثانیه آب به یکی از پر تنش ترین شهرهای استان در تابستان ها و زمان پیک مصرف تبدیل شده است.

به صدا درآمدن زنگ تنش آبی با کاهش ۹۶ درصدی بارش‌ها

قاسمی افزود: همچنین در سالی که گذشت سیستان و بلوچستان رتبه اول کم‌بارش ترین استان کشور را به خود اختصاص داد و با کاهش ۹۶ درصدی بارندگی، زنگ تنش آبی بیش از گذشته به صدا در آمد و برای استانی که تأمین آب شرب ۱۸ شهر آن وابسته به بارش‌های سالیانه است شرایط بحرانی را رقم زده است.

مدیرعامل آبفای استان ادامه داد: از سوی دیگر  عجین شدن زندگی مردم با ویروس منحوس کرونا که خود به تنهایی باعث افزایش ۲۳ درصدی مصرف  آب مشترکین نسبت به دوران مشابه گذشته شده است نیز مزید بر علت گردیده تا تابستان‌های سختی را پیش رو داشته باشیم.

قاسمی با اشاره به اینکه صحیح مصرف کردن را باید از الان آغاز کنیم اذعان داشت: تغییر در سبک زندگی برای سازگاری با کم‌آبی امری ضروری است و می‌بایست حتی‌المقدور از آب شربی که با هزینه بالا و زحمت زیاد تهیه می شود، محافظت کرد.

وی افزود: هر فرد با مصرف بهینه می‌تواند حافظ و حامی منافع جمعی باشد و افراد جامعه با علم و اطمینان از اینکه هر رفتاری که به سود جامعه باشد به سود آنها نیز هست و هر کاری که زیانی به جامعه برساند به آنها هم ضرر می‌زند، باید مسئولانه رفتار کنند چرا که هر چقدر مخازن موجود آب ما کمتر و صحیح‌تر مصرف شود ما تابستان بهتری را پشت سر خواهیم گذاشت.

۲ پروژه مهم برای کاهش تنش آبی در دست اجراست

وی ادامه داد: در سال گذشته ۲ پروژه‌ی مهم برای جبران بخشی از کمبود آب شهر زاهدان را آغاز کردیم و در این راستا در گام نخست اقدامات لازم جهت راه اندازی فاز چهارم آب شیرین کن زاهدان با ظرفیت ۱۵ هزار متر مکعب در شبانه روز، با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به مبلغ ۶۲۰ میلیارد ریال صورت پذیرفت که درحال حاضر ۱۰ هزار متر مکعب آن آماده است.

وی با بیان این که با احتساب هر متر معکب برای یک مشترک در تابستان، این پروژه مشکل ۱۵ هزار خانوار را حل خواهد کرد، بیان کرد: سال ۹۸ نظر مساعدی از سوی شرکت مهندسی آب و فاضلاب به استان صورت گرفت که به واسطه آن ۴۸ میلیارد تومان از محل اعتبارات تنش آبی کشور که مجموع آن زیر ۵۰۰ میلیارد تومان بود، معادل ۱۰ درصد به سیستان و بلوچستان رسید.

مدیرعامل آبفای سیستان و بلوچستان اضافه کرد: در همین راستا پروژه‌هایی را در استان برای رفع تنش آبی شروع کردیم که دومین و شاخص ترین آن طرح تأمین آب اضطراری شهر زاهدان  از دشت حرمک با عملیات حفر و تجهیز ۶ حلقه چاه و اجرای ۲۳ کیلومتر خطوط جمع‌آوری و انتقال، ۴۸ کیلومتر خطوط انتقال نیرو و بهره گیری از قطعات اجرا شده‌ی خط دوم انتقال آب از چاه نیمه به زاهدان و افزایش ظرفیت تأمین به میزان ۲۵۰ لیتر بر ثانیه با اعتباری بیش از ۶۵۰ میلیارد ریال می باشد.
 
قاسمی بیان کرد: در اقدامی ضربتی و جهادی تاکنون پنج مرحله از اتصال خط انجام شده است و در تلاشیم این پروژه را هرچه سریع تر به سرانجام برسانیم و امید است با اجرای پروژه های میان‌مدت و درازمدت، تنش آب شرب به حداقل برسد.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.