فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران شکست خورده است

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و رئیس هیات اعزامی آمریکا به وین، در گفت‌وگویی که روز سه‌شنبه “ان‌پی‌آر” منتشر کرده، در خصوص پایبندی ایران به برجام، گفت: هر روز که می‌گذرد، آن‌ها(ایران) بیش از پیش از پایبندی فاصله می‌گیرند زیرا ذخایر اورانیوم غنی‌سازی شده خود را افزایش داده‌اند. آن‌ها درحال تحقیقات بر روی سانتریفیوژهای پیشرفته‌تری از آن سانتریفیوژهایی هستند که قرار بود از آن‌ها استفاده کنند و آن‌ها همچنین دسترسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را محدود کرده‌اند. رئیس‌جمهور بایدن به طور واضح در کمپین خود و از زمان آمدن به دفتر بیضی، گفته است که ایالات متحده آماده است که به پایبندی [به توافق هسته‌ای] بازگردد اگر ایران نیز همین‌کار را انجام دهد. متاسفانه از زمانی که رئیس‌جمهور به دفتر آمده است ایران از پایبندی فاصله بیشتری گرفته است.

وی ادامه داد: در سه سال گذشته دولت ترامپ ایران را تحت فشار حداکثری گذاشت و به این کشور گفت که یا باید بگردد و توافق هسته‌ای موجود را فراموش کند و توافق سخت‌تری را بپذیرد یا فشار ادامه می‌یابد. خب! ما دیدیم که چه اتفاقی افتاد. ایران برنامه‌ هسته‌ای خود را گسترش داد و دارد به نحوی به سطوح دردسرساز اورانیوم غنی‌سازی‌شده و  سانتریفیوژهای پیشرفته می‌رسد و محدودیت‌های دردسرسازی بر نظارت و راستی‌آزمایی که توافق هسته‌ای فراهم کرده بود، اعمال می‌کند. پس ما نتیجه فشار حداکثری را دیده‌ایم. [فشار حداکثری] شکست خورده است.

رابرت مالی ضمن خودداری از اظهارنظر درخصوص درگیری نظامی ایران و آمریکا در صورت عدم تغییر در برنامه هسته‌ای ایران، گفت: من تنها می‌گویم که ایالات متحده و دولت بایدن متعهد است که اطمینان حاصل کند ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست نمی‌یابد. ما باور داریم که بهترین راه برای رسیدن به این هدف از طریف دیپلماسی است.

این مقام ارشد آمریکایی در خصوص تاثیر بازگشت مجدد آمریکا به توافق هسته‌ای بر روی زندگی عامه مردم، گفت: این در منافع آمریکا و مردم آمریکا نیست که تنش در خاورمیانه به دلیل گسترش برنامه هسته‌ای ایران، افزایش پیدا کند. پس طبق ارزیابی ما بازگشت به توافق بسیار در راستای منافع آمریکا و شهروندانش می‌باشد. این‌گونه، رئیس‌جمهور و تیمش می‌توانند بر روی مسائل حائز اهمیت برای سلامت مردم آمریکا تمرکز کنند. همچنین بازگشت به تفاهمی که به درستی کار می‌کرد می‌تواند سکویی برای دستیابی به چیزی قوی‌تر در راستای منافع‌مان باشد.

وی در خصوص دستیابی به توافقی دیگر با ایران گفت: ما اول از همه می‌توانیم به دنبال توافقی بلندتر باشیم. با این‌که همین توافق بسیار طول می‌کشد و بعضی از مفادش تا ابد باقی خواهند ماند، باز با این‌حال بهتر است که ببینیم می‌توانیم در ادامه به توافقی برسیم که این بازه‌های زمانی را افزایش دهد یا نه.

رابرت مالی افزود: ما نگرانی‌هایی درخصوص برنامه موشک‌های بالستیک ایران و فعالیت‌های این کشور در منطقه داریم. ما می‌خواهیم درباره تمامی این‌ها صحبت کنیم ولی بهتر خواهد بود که ما درباره این‌ها پس از آن صحبت کنیم که توانسته باشیم مسئله هسته‌ای کنونی را کنار بگذاریم و روز به روز نگران این نباشیم که اعلامیه‌های بعدی ایران چه خواهند بود.

وی همچنین تاکید کرد که حصول توافق با ایران پیش از انتخابات ریاست جمهوری در ماه ژوئن(انتخابات آتی ریاست‌جمهوری در ایران) ضروری نخواهد بود.

مالی در این‌باره اظهار کرد: ما با هر آن‌که در ایران در قدرت باشد، به گفت‌وگو خواهیم پرداخت. اگر بتوانیم پیش از انتخابات به تفاهم برسیم، خوب است. اگر هم نتوانستیم که با هرکس که در تهران به دفتر می‌آید کارمان را ادامه خواهیم داد. ما نمی‌توانیم واقعیت انتخابات را نادیده بگیریم اما نمی‌توانیم بگذاریم که [این انتخابات] بر روی سرعت پیشبرد مسائل تاثیر بگذارد.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.