درآمد میلیاردی بازیکنان از تبلیغات، بی بهره ماندن باشگاه‌ها

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، در روزگاری که باشگاه‌ها با وجود مشکلات مالی قراردادهای میلیاردی با اعضای تیم‌های فوتبالشان منعقد می‌کنند، بازیکنان و مربیان که به واسطه همین باشگاه‌ها شناخته شده‌اند، با استفاده از پلتفرم‌های فضای مجازی، فعالیت‌های تبلیغاتی می‌کنند از این راه پول خوبی به جیب می‌زنند اما باشگاه‌ها در عمل عایدی از این درآمد میلیاردی ندارند.

اگر تعدادی از فوتبالیست‌ها را در اینستاگرام دنبال کنید، در کنار تصاویر این بازیکنان، هر روز با تبلیغات گسترده موجه می‌شوید که انواع اقسام خدمات و پیج‌های مختلف را تبلیغ می‌کنند. بر اساس روند رایج، هر بازیکن بسته به تعداد دنبال کننده‌ای که دارد، برای هر استوری بین 10 تا 30 میلیون تومان دریافت می‌کند که از طرف دیگر برای پست‌های اینستاگرامی هزینه تبلیغات به مراتب بیشتر هم خواهد بود. حال اگر یکی از باشگاه‌های پر هوادار لیگ را در نظر بگیریم که به طور میانگین 18 بازیکن این تیم در طول ماه، هر کدام 10 تبلیغ اینستاگرامی جذب کنند، با میانگین قیمت 20 میلیون تومان، این 18 بازیکن مجموعا حدود 3 میلیارد و 600 میلیون تومان درآمد کسب می‌کنند اما از این پول، چیزی عاید باشگاه نمی‌شود.

در قراردادهای بازیکنان اروپایی، معمولا بندی در قرارداد گنجانده می‌شود که بر اساس آن، بازیکن مجبور است بخشی از درآمد تبلیغاتی خود را به باشگاه بدهد. این موضوع کمک می‌کند باشگاه علاوه بر کسب درآمد از راه‌های مختلف، از برند خود که روی سینه بازیکنان نصب می‌شود هم کسب درآمد کنند.

برخی باشگاه‌های ایرانی نظیر پرسپولیس و استقلال، به واسطه قرادرادی که با کارگزار خود دارند، بندی در قراردادها گنجانده شده که به واسطه آن، بازیکنان از انجام فعالیت‌های تبلیغاتی شخصی در اینستاگرام محروم شوند تا همه امور تبلیغات در اختیار باشگاه و کارگزار باشد اما از آنجایی که این باشگاه‌ها معمولا به تعهدات مالی خود عمل نمی‌کنند، برایشان سخت می‌شود که بندهای دیگر قرارداد نظیر اجرا کردن محدودیت تبلیغاتی را اجرایی کنند.

در کنار بحث درآمدی تبلیغات اینستاگرامی بازیکنان، باید توجه داشت که عملا نظارتی روی فعالیت تبلیغاتی بازیکنان نیست که دقیقا چه نوع خدمات و برندی را تبلیغ می‌کنند. به طور مثال اگر قرار باشد برندی در یک سایت معتبر به تبلیغ بپردازد، باید مجوزهای لازم را دریافت کرده‌ باشد که تبلیغ مذکور موجب فریب و یا کلاه‌برداری نشود اما در عمل نظارتی روی بازیکنان نیست در این زمینه مراقبت کنند تا مشکلی برایشان ایجاد نشود و باشگاه هم متضرر نگردد.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.