طراحی و ساخت سامانه پالایش هیدروسفریک پساب و آب دریا
مریم آخوندیان رییس مرکز پژوهشی حوضه اقلیمی خزر در این رابطه اظهار کرد: در شرایطی که بحرانها و تنشهای کمی و کیفی آب به معضلی جهانی تبدیل شده است و کشور ما نیز به شدت با این چالش حیاتی دست و پنجه نرم میکند، یافتن راهکارهایی برای بازچرخانی آبها با طراحی تکنیکهای کارآمد و ارزانقیمت با هدف تصفیه پسابها و نیز شیرینسازی آب دریا اهمیت بسیاری یافته است.
وی تصریح کرد: در همین راستا، مرکز پژوهشی حوضه اقلیمی خزر در دانشگاه مازندران، با حمایت از ایده «سامانه هیدروسفریک پالایش پساب و آب دریا» که توسط یکی از پژوهشگران مستقل حوزه محیط زیست پیشنهاد شده بود، طراحی و ساخت پروتوتایپ این سامانه تصفیه آب را با مشارکت این پژوهشگر در دانشگاه مازندران با موفقیت به انجام رساند.
رییس مرکز پژوهشی حوضه اقلیمی خزر ادامه داد: من و رضا رمضانی پژوهشگر محیط زیست موفق شدهایم نمونه اولیه این سامانه را با موفقیت طراحی و اجرا کنیم. نتایج حاصل از آزمایش پروتوتایپ این سامانه موفقیتآمیز بوده و این گروه پژوهشی در حال ثبت اختراع و به دنبال جلب حامی و سرمایه گذار برای طراحی و اجرای نمونه صنعتی و اقتصادی آن است.
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، این سامانه بسیار ارزان قیمت بوده و راه حلی نوین، کارآمد و دارای صرفه اقتصادی برای بازچرخانی و تصفیه آب و پساب محسوب می شود.
از آنجا که این سامانه الگویی اکوتکنیکال(سازگار با اکوسیستم طبیعی) دارد، پیشبینی می شود ساختهشدن نمونههای صنعتی و اجرای طرحهای بزرگ مقیاس مبتنی بر آن، نقطه عطفی در الگوی مدیریت آب ایجاد خواهد کرد که نه تنها فشاری را بر اکوسیستمهای طبیعی وارد نمیکند بلکه فرصت مطلوبی را برای احیای اکوسیستمها فراهم خواهد کرد.
پایان خبر / تاریخ ما