برق رسانی در ایران ۲۰ درصد جلوتر از دنیا
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، چهل و دو سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی، آمار روستاهای برقدار کشور بیش از ۱۳ برابر افزایش یافت، به طوری که روستاهای برقدار کشور از ۴۳۶۷ روستا در سال ۵۷ به ۵۷ هزار و ۶۴۴ روستا در حال حاضر رسیده است.
تعداد روستاهای برقدار کشور از ابتدای انقلاب تا مرداد ۹۲، به ۵۴ هزار و ۶۴۱ روستا رسید که این آمار در پایان دی ماه سال ۹۸ به ۵۷ هزار و ۶۴۴ روستا افزایش یافته است. برقرسانی به روستاهای بالای ۲۰ خانوار در کشور به اتمام رسیده و هم اکنون صنعت برق در حال برقرسانی به روستاها و سکونتگاههای کمتر از ۱۰ خانوار است.
همچنین تعداد روستاهای برقدار شده توسط سیستمهای خورشیدی نیز تاکنون به ۲۴۱ روستا رسیده است.
در دولت تدبیر و امید نیز ۲۹۶۱ روستای کشور از این نعمت بهرهمند شده است، که ۸۰۹ روستا مربوط به دولت دوازدهم می شود بر این اساس، عملکرد مقایسهای نشان میدهد تا ابتدای تشکیل نظام جمهوری اسلامی ایران، ۴۳۶۷ روستا در کشور از نعمت برق بهرهمند بودند که این رقم تا ابتدای دولت یازدهم به ۵۴ هزار و ۶۴۱ روستا رسیده و بعد از دولت یازدهم با اضافه شدن ۲۱۵۲ روستای دیگر در آغاز دولت دوازدهم ۵۶ هزار و ۷۹۳ روستا برقدار شد.
از شروع دولت دوازدهم تا نیمه ۱۴۰۰ نیز با بهرهمند شدن ۱۲۷۰ روستای دیگر قرار است تعداد روستاهای دارای برق به رقم ۵۸ هزار و ۶۳ روستا برسد. در مجموع دولت تدبیر و امید از سال آغاز فعالیت خود تا نیمه ۱۴۰۰ تعداد ۳۴۲۲ روستا را برقدار خواهد کرد.
پوشش برق رسانی در کشور به صددرصد رسیده است
محمدحسن متولیزاده مدیرعامل شرکت توانیر در این رابطه به خبرگزاری تاریخ ما گفت: صنعت برق ایران به خودکفایی کامل رسیده، به طوری که پوشش برق رسانی در کشور به صددرصد رسیده است و حتی روستاهایی با بیش از ۱۰ خانوار بدون برق نیستند. از لحاظ کمی و کیفی خدمات قابل توجهی در حوزه برق در کشور ارائه میشود به طوریکه طی بحرانهایی نظیر سیل ابتدای سال و قطعی ارتباط به علت بارش برف در برخی از مناطق کشور نیروهای فعال در حوزه برق پیشتاز در ارائه خدمت بودهاند.
وی با اشاره به اینکه همکاران ما اقتصاد مقاومتی را در اجرای برنامهها مد نظر دارند و اقدامات خوبی صورت میگیرد، اعلام کرد: صنعت برق ایران به خودکفایی کامل رسیده است.
بهطور متوسط در طول فعالیت دولت تدبیر و امید هر ماه ۳۵ روستا برقرسانی شده که به دلیل اتمام برقرسانی به روستاهای بالای ۲۰ خانوار و در ادامه روستاهای بالای ۱۰ خانوار، بعد مسافت و سختگذری روستاهای باقیمانده، برقرسانی بهطور طبیعی روند کاهشی دارد. در حال حاضر ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و ۹۹.۷ درصد جمعیت روستایی کشور از نعمت برق برخوردار هستند که این آمار در سال ۲۰۱۸ در جهان به ترتیب معادل ۹۶ درصد و ۷۹ درصد است.
پایان خبر / تاریخ ما