کرونا و چالش “رستورانداری” در مازندران
حسین ملک محمدی یکی از آن رستوراندارانی است که کرونا، مجالی برای وی نگذاشته است، وی که فعالیت خود را در سال ۹۷ با انگیزه اشتغالزایی و سرمایه گذاری اقدام به احداث رستوران با بنای تجاری ۱۰۰۰ متر در سه طبقه و روف گاردن با ارتفاع ۲۰ متر از زمین با مجوز موزیک زنده آغاز کرد این روزها در وضعیت مطلوبی به سر نمیبرد.
ملک محمدی در گفتگو با خبرگزاری تاریخ ما با اشاره به اینکه هم اکنون برای ۸ نیرو رسمی بیمه شده مستقیم و ۱۲ نیرو به صورت غیرمستقیم ایجاد اشتغال کرده است، گفته که، در حال حاضر در طبقه اول رستوران ایتالیایی، طبقه دوم غذاهای ایرانی و طبقه سوم کافه و موزیک فعال است و با راه اندازی فازهای بعدی این رستوران می تواند برای ۵۰ نفر فرصت شغلی را ایجاد کند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه چنین رستورانی در سطح نور، چمستان و منطقه وجود نداشت مورد استقبال مردم و همچنین مسافران و گردشگران قرار گرفت و امیدوار بودیم که در نوروز ۹۹ با پذیرایی از مسافران کم و کسری ها را جبران کنیم اما متاسفانه بعد از گذشت چند ماه از بازگشایی، در اسفند ۹۸ به دلیل شیوع ویروس کرونا رستوران ها به صورت نیمه فعال درآمدند.
ملک محمدی ادامه داد: این رستوران هم با توجه به اینکه سلامت مشتریان در اولویت قراردارد به صورت خودجوش در جهت مقابله با ویروس کرونا از ۱۷ اسفند تعطیل و ۲۳ فرودین ۹۹ بر اساس دستور ستاد کرونا بازگشایی شد.
وی با اشاره به اینکه در ایام کرونا بسیاری از همکاران قادر به ادامه فعالیت نبودند، گفت: با توجه به اینکه در این مکان مالک بودم و پرداخت اجاره بها نداشتم توانستم با هر سختی بود نیروهای این مجموعه را حفظ کنم چراکه برای بعد از کرونا در جذب نیروی کار متخصص خصوصا ایتالیایی با مشکل مواجه می شدم.
ملک محمدی گفت: طی این مدت جسته و گریخته با توجه به دستورالعمل های مختلفی که هر دفعه صادر می شد و ما هم مجبور به اجرای آن بودیم، رستوران را مدتی با بیرون بر و بعد هم با ۳۰ درصد ظرفیت سرپا نگه داشتیم.
وی با اشاره به اینکه پاندمی کرونا همه را خسته کرده اما بیشتر خستگی از آن ناهماهنگی بین ادارات و مسئولین است، یادآور شد: اتحادیه، اتاق اصناف، اماکن و اداره بهداشت هر کدام دستورالعمل های مختلفی دارند و قرار گرفتن بر سر چند راهی روزگار خوبی را برای ما رقم نزده است.
ملک محمدی افزود: متاسفانه مسئولین بر خلاف شعارهایی که می دهند و به اصطلاح می گویند فرش قرمز پهن کردیم، از بدو ساخت این رستوران یا سرمایه گذاری هیچگونه حمایتی نشدم.
وی با اشاره به افزایش قیمت روغن در بازار گفت: در گذشته یک حلب ۱۶ لیتری روغن را ۱۲۰ هزار تومان می خریدیم اما همان روغن اگر بتوان تهیه کرد به بیش از ۶۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده و من به عنوان یک رستوران دار تحت چنین شرایط اقتصادی و همچنین ویروس کرونا توانستم با هر سختی اینجا را سرپا نگه دارم اما حمایت نشدیم.
این سرمایهگذار درادامه یادآورشد: متاسفانه بارها در جنگل الیمالات که این رستوران در روبه روی آن قرار دارد دعواهای عجیب اتفاق افتاده که تا رسیدن کلانتری به این مکان مدت زمان زیادی باید منتظر ماند. نکته اینجا است که یک سرمایه گذار باید احساس امنیت داشته باشد و مسئولین هم باید نظارت خود را افزایش دهند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در تابستان مشتریان در فضای باز می نشینند، چندین بار برای نصب تابلو علائم (به رستوران نزدیک می شوید) و دو عدد چراغ چشمک زن حتی با هزینه شخصی به فرمانداری مراجعه کردم اما متاسفانه هنوز بعد از گذشت یکسال در شورای ترافیک تصویب نشده است.
ملک محمدی یادآورشد: در فصل تابستان یکی دیگر از معضلات نه تنها ما بلکه تمام اهالی روستای کاردگرکلا بوی بد زباله از جنگل الیمالات است که بارها اعتراض کردیم اما هنوز به نتیجه نرسیده است.
پایان خبر / تاریخ ما