اجرای دستور تعطیلی ها امیدی برای کاهش سونامی کرونا
محدودیتهای کرونایی ۱۰ روزه در کردستان به دنبال آغاز موج چهارم کرونا از روز چهارشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ اعمال شد و بر این اساس مشاغل گروه دو، سه و چهار در شهرهای با وضعیت قرمز کرونا نمیتوانند فعالیت کنند.
باوجود وضعیت قرمز همچنان از تعطیلی مشاغل اعتراض دارند بهخصوص کسبهها که دراینباره میگویند اگر دولت میخواهد مشاغل سطح دو، سه و چهار را تعطیل کند باید در فکر تعطیلی تمام ادارات و بانکها باشد چون مردم با خانه ماندن پولی به دستشان نمیرسد درحالیکه هرماه شاهد افزایش فیش برق، گاز و آب هستیم با این شرایط دولت باید درست تصمیم بگیرد و این مهم را در نظر بگیرد که برخی از مردم این شهر محتاج نان شب هستند.
یکی از مغازه داران سنندج می گوید: متأسفانه در کشور ما عقیده بر این است که فقط کسبهها باعث شیوع کرونا میشوند و ازدحام به وجود میآورند و باز بودن ادارات، بانکها، صف مرغ و روغن کمتر شلوغی به وجود می آید.
یک شهروند نیز می گوید: متاسفانه به دلیل عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در ایام عید، عدم ارائه برنامه منسجم و کارشناسی شده از سوی دولت برای ساماندهی سفرهای نوروزی و یا جلوگیری کامل از هرگونه سفر اکنون بسیاری از خانواده ها با کرونا دست و پنجه نرم می کند.
او عنوان می کند: البته نمیتوان گفت که همه تقصیرها برگردن دولت است ولی وزارت بهداشت میتوانست با خرید به موقع واکسن و شروع هر چه سریعتر واکسیناسیون عمومی شیب ابتلاءها را کاهش دهند.
محمد ابراهیم زارعی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کردستان در اولین جلسه ستاد مقابله با کرونا در فروردین ۱۴۰۰، گفت: با توجه به اینکه ۶ شهر استان در وضعیت بحرانی و قرمز قرار دارند اعمال محدودیتها و تعطیلی به مدت دو هفته اجرا میشود و شهرهای با وضعیت قرمز به جزء مشاغل سطح یک تمام مشاغلها شامل دو، سه و چهار تعطیل و در شهرهای با وضعیت نارنجی نیز مشاغل یک و دو باز هستند و مشاغل سه و چهار تعطیل میشوند.
در این جلسه تمام فرمانداران شهرستانها با توجه به وضعیت قرمز و نارنجی از ستاد کرونا خواستار تعطیلی و رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم شدند.
این تصمیم برای جلوگیری از ازدحام و کاهش شیوع ویروس کرونا اتخاذشده، از سوی دیگر، با بسته شدن اصناف، کسبه از این تصمیم گلایه دارند و میگویند ازنظر اقتصادی ضربه میخورند.
زیر چنین بحرانی دوام نخواهیم آورد
دکتر ابراهیم قادری، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیز گفت: در کمال تأسف، اپیدمی مجدداً در حال گسترش است، همه زحمات مردم و سازمانهای درگیر به هدر خواهد رفت، این پیک بسیار سریع است، هرچند ما با تمام توان در حال بیماریابی و بررسی اطرافیان و جداسازی و قرنطینه هستیم اما روند اگر به همین صورت باشد و کار اساسی صورت نگیرد بدترین بحران دوران اپیدمی کرونا در کشور بهزودی اتفاق خواهد افتاد. ما زیر چنین بحرانی دوام نخواهیم آورد.
ورودی پارک جنگلی آبیدر بسته شد
در راستای اجرای مصوبات ستاد مقابله با کرونا و باهدف جلوگیری از تجمع شهروندان در پارکها و بوستانهای سطح شهر، روز جمعه ۲۰ فروردین ورودی پارک جنگلی آبیدر سنندج مسدود شد.
یکی دیگر از مصوبات ستاد مقابله با کرونای استان بستن ورودی پارک جنگلی آبیدر بهمنظور جلوگیری از تجمع مردم در این منطقه است که امروز با قرار دادن یک نیوجرسی از سوی شهرداری سنندج در خروجی میدان حجاب به سمت میدان گاز، این بوستان بسته شد.
وضعیت کردستان ازلحاظ کرونا شکننده است
فرزین رضاعی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان، وضعیت استان را ازلحاظ کرونا شکننده عنوان کرد و گفت: سفرهای نوروزی و عدم رعایت پروتکلها توسط مردم متأسفانه وضعیت کردستان را بحرانی کرده است و موجب شده که ظرفیت بیمارستان توحید سنندج و بیمارستانهای دولتی سقز و بیجار تکمیل شود.
وی از مردم استان بهویژه شهرستان مریوان که کمترین میزان رعایت پروتکلها را دارند درخواست کرد اگر افرادی به استفاده از ماسک اعتقادی ندارند به بیمارستانها حضور یابند و افراد مبتلا و کم سن و سال را ببیند که در چه وضعیت نامناسبی قرار دارند.
اعمال محدودیت های کرونایی در کردستان
طبق گزارشهای ارائهشده از سوی دانشگاه علوم پزشکی، کرونا جهشیافته افراد جوان را بیشتر آلوده میکند در این راستا باید همچنان استفاده از ماسک، عدم برگزاری مراسم ها و از رفتن به تجمعات تا قطع زنجیره کرونا و کاهش آن خودداری کنیم.
در حال حاضر ۴۴۳ بیمار مبتلابه کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند و ۶۳ نفر در بخش ویژه (آی سی یو) قرار دارند.
پایان خبر / تاریخ ما