نیاز برق کشور تا ۱۰ سال آینده چقدر است؟
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، تامین مطمئن این نیاز، مستلزم برنامهریزی در حوزه توسعه تولید برق بر اساس منابع در دسترس و احداث حجم بالایی از نیروگاههای جدید با تکنولوژیهای مختلف و نیز بهرهگیری از راهکارهای مدیریت مصرف به منظور استفاده بهینه از منابع موجود میباشد.
لذا بر اساس سیاست کلی وزارت نیرو مبنی بر افزایش میانگین راندمان برق و حرارت نیروگاههای کشور، طی این مطالعات برنامهای برای بازنشستگی واحدهای قدیمی با راندمان پایین تدوین شده است که با خروج این واحدها از شبکه و احداث واحدهای جدید که دارای راندمان بالایی خواهند بود، راندمان تولید افزایش چشمگیری خواهد یافت. ضمن اینکه این امر، همزمان کاهش مصرف سوخت (به ازای تولید برق مساوی) و در نتیجه کاهش آلایندگی ناشی از مصرف سوخت کمتر را در پی خواهد داشت.
بر اساس استانداردهای جهانی، عمر واحدهای گازی تا زمان بازنشستگی ۲۰ سال، سیکل ترکیبی ۲۵ سال و واحدهای بخاری ۴۰ سال میباشد که با لحاظ عمر ۳۰ سال برای واحدهای گازی و سیکل ترکیبی و ۴۵ سال برای واحدهای بخاری در کشورمان و نیز بررسی راندمان واحدها، در حال حاضر بیش از هشت هزار مگاوات از نیروگاههای حرارتی موجود، با توجه به عمر و هزینه تعمیر و نگهداری بالا و راندمان پایین بایستی تا سال ۱۴۰۵ بازنشسته شوند.
با افزایش تدریجی سن نیروگاهها، بیش از ۱۴ هزار مگاوات دیگر نیز کاندیدای بازنشستگی طی سالهای ۱۴۰۶ تا ۱۴۱۵ میباشند. اما با توجه به نیاز شبکه به تولید این واحدها، در حال حاضر امکان بازنشستگی هیچ یک از آنها بدون احداث واحد جایگزین امکانپذیر نیست.
لذا جایگزینی این ۲۲ هزار مگاوات در برنامه توسعه پیشبینی شده است که در صورت تامین منابع مالی مورد نیاز بالغ بر ۱۲ میلیارد یورو، تحقق این برنامه باعث صرفهجویی قابل توجه در مصرف سوخت خواهد شد. غلامرضا آگاه – مدیرکل دفتر برنامهریزی کلان تولید شرکت برق حرارتی در این رابطه گفت: انجام این مطالعات که در فاز اصلی به پیشرفت ۱۰۰ درصدی رسیده و هماکنون در حال بروزرسانی است، با چالشهای زیادی همراه بوده است.
بر این اساس انجام چنین مطالعات گستردهای بالطبع با مجموعههای مختلفی از جمله بخشهای مختلف وزارت نیرو، وزارت نفت، وزارت راه و شهرسازی و … مرتبط است که عدم وجود بانک اطلاعاتی جامع و کامل در برخی شرکتها و یا عدم امکان دسترسی به بعضی اطلاعات به دلایل مختلف از مهمترین چالشهای این پروژه بوده است که با توجه به عدم وجود مطالعات مدونی در خصوص برنامهریزی تولید در کشور که قابل استفاده به عنوان سابقه و مرجع اطلاعاتی باشد، کلیه اطلاعات مورد نیاز با مکاتبات و جلسات گستردهای از بخشهای مختلف جمعآوری شد.
به گفته مدیرکل دفتر برنامهریزی کلان تولید شرکت برق حرارتی از دیگر چالشهای مهم به منظور استفاده بهینه از نتایج این مطالعات، ضرورت پایش مستمر و بروزرسانی آن متناسب با تغییرات رخ داده در شبکه، رفتار بار مناطق و روند پیادهسازی برنامههای توسعه در سایر بخشها است.
طبق اعلام شرکت برق حرارتی پروژه در مرحله به روزرسانی اول در حال پیگیری است که پیشرفت آن در این بخش، بیش از ۷۰ درصد است و پیشبینی میشود که تا پایان سال جاری به اتمام برسد.
پایان خبر / تاریخ ما