صف کشیدن برای خرید خوراکی که سیستم ایمنی را تضعیف می کند، منطقی نیست

بهروز اکرمی شنبه ۲۸ فروردین ماه در جلسه ستاد مدیریت کرونای استان مرکزی اظهار کرد: در هفته اول فروردین ماه ۷۹۱ مورد مبتلا به کرونا در استان مرکزی به ثبت رسیده است در حالیکه این میزان در هفته چهارم فروردین ماه به ۷۵۰۰ نفر رسیده و به میزان ۱۰ برابر افزایش یافته است. همچنین آمار فوتی‌ها که در هفته اول فروردین ماه سه مورد بوده، در هفته چهارم به ۶۲ نفر رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه آمار بالای مبتلایان به کرونا فاجعه آمیز شده است، افزود: نباید فرصت را از دست داد و هرگونه کوتاهی را بر گردن یکدیگر انداخت بلکه باید با تلاش مضاعف و نگاه درست به دنبال اتخاذ تصمیمات به موقع و راه‌گشا باشیم و اجازه ندهیم آمار مبتلایان و قربانیان این ویروس سیر صعودی به خود بگیرد.

معاون استاندار مرکزی با تاکید بر اینکه مردم هنوز باور ندارند که وضعیت کرونا فاجعه آمیز شده است، افزود:  براساس اعلام پزشکان، مصرف زولبیا و بامیه به دلیل اینکه یک نوع شیرینی صنعتی به شمار می‌رود موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود و از آنجاکه ویروس کرونا مستقیما با سیستم ایمنی بدن سروکار دارد لذا مصرف این نوع شیرینی در شرایط کرونایی توصیه نمی‌شود اما متاسفانه در وضعیت قرمز کرونایی شاهد صف کشیدن مردم برای خرید زولبیا و بامیه هستیم. آنها پول خود را برای خرید این شیرینی هزینه می‌کنند تا با مصرف آن سیستم ایمنی بدن را ضعیف کنند که با هیچ منطقی سازگار نیست.

وی خواستار اتخاذ سازوکار توجیهی یا تصمیمات سلبی و اعمال محدودیت‌های شدید برای باور کردن فاجعه آمیز شدن شرایط کرونایی در استان شد و افزود: به نظر می‌رسد برخورد قهری خیلی پاسخگو نباشد، باید با بهره‌گیری از نیروی انسانی آموزش دیده و با مشارکت مردم، هرجا که شاهد شکستن پروتکل‌های بهداشتی بودیم با برخورد توجیهی و فرهنگ سازی، امر به معروف و نهی از منکر کرد.

اکرمی با اشاره به تجمع مردم در پارک‌ها، فضای سبز و تفرجگاه ها، اظهار کرد: حضور مردم به صورت تجمعی در مراکز تفریحی و سطح شهر تهدید جدی برای سلامت آنان است البته باید دید که پروتکل‌های بهداشتی به افرادی که به صورت محدود و خانوادگی اقدام به اتراق در یک فضای تفریحی که جمعیت چندانی در آن جمع نشده اند، می‌کنند، مجوز چنین کاری را می‌دهد یا در هر صورت ممنوع است.

وی به مطالبه صنفی جمعی از بازنشستگان بالای ۵۰ سال در قالب تجمع در مقابل سازمان مربوطه متولی پیگیر مطالبات آنها اشاره کرد و گفت: پیگیری مطالبات صنفی این افراد در دستور کار دولت قرار دارد و نیازی به تجمع نیست، اما عده‌ای که به دنبال اهداف خاص خود هستند اقدام به برگزاری تجمع بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی می‌کنند که نتیجه آن ابتلای به بیماری و بستری شدن در بیمارستان است.

معاون استاندار مرکزی در ادامه با اشاره به اینکه هنوز بخش عظیمی از ادارات و سازمان‌ها نیز فاجعه آمیز شدن شرایط کرونایی را باور ندارند، گفت: باید سازمان ها و ادارات به خوبی درک کنند که شرایط کرونایی بحرانی شده است و موظف هستند که مصوبات ستاد استانی و پروتکل‌های بهداشتی سازمانی را به درستی انجام دهند. به عنوان مثال تعدادی از مساجد در سطح استان با وجود اعلام تعطیلی باز هستند که باید سازمان تبلیغات اسلامی و نیز سازمان اوقاف از امام جماعت و هیات امنای مساجد بخواهند که مصوبه ستاد را اجرا کنند و فعالیت مساجد در چنین شرایطی متوقف شود.

وی با تاکید بر اینکه باید مراجع معنوی جامعه در اجرای مصوبات پیشگام باشند تا سایر افراد جامعه نیز از این رفتار تبعیت کنند، افزود: اگر یک امام جماعت پروتکل شکنی کرده و خلاف قانون رفتار کند قطعا آسیب آن نسبت به یک فرد عادی بیشتر خواهد بود. صدور اطلاعیه از سوی یکی از امامان جمعه شهرستان‌های استان مرکزی مبنی بر باز بودن مساجد خلاف قانون است و حتما این موضوع به شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور و همچنین نماینده ولی فقیه در استان مرکزی اعلام خواهد شد.

او در ادامه یکی از نقاط آسیب پذیر شهر را روزبازارهای میوه فروشی دانست و افزود: تجمع مردم و عدم استفاده از ماسک یک خطر جدی برای سلامت مردم است و یکی از نقاط خطرناک ابتلا به کروناست. همچنین نظارت بر ناوگان حمل و نقل عمومی بر عهده شهرداری و مدیریت شهری است و باید نظارت بر عملکرد این مجموعه تشدید یابد.

اکرمی همچنین خواستار تشکیل پرونده قضایی و پیگیری قانونی افرادی که اقدام به شکستن پلمب مغازه‌ها می‌کنند، شد و افزود: مصوبات ستاد استانی به سازمان‌های نظارتی نظیر سازمان بازرسی و سایر دستگاهها اعلام و با تشدید نظارت‌ها، با متخلفین برخورد قانونی خواهد شد و جای هیچ گله‌ای نیز نخواهد بود.

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، معاون هماهنگ‌کننده سپاه روح الله استان مرکزی نیز به بیان گزارشی از اجرای طرح شهید سلیمانی پرداخت و گفت: از آغاز اجرای طرح شهید سلیمانی تاکنون ۴۰۲۴ تیم در استان سازماندهی و ۵۲۹۲ تیم نیز بکارگیری شدند.

سرهنگ پاسدار محمد گودرزی افزود: تاکنون ۲۷۵ هزار بسته معیشتی در قالب کمک‌های مومنانه توزیع شده است که در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان آمار توزیع بسته‌های معیشتی رشد قابل ملاحظه‌ای دارد.

وی به برخی مشکلات گشت‌های نظارتی با اصناف و مشاغلی که در وضعیت قرمز باید تعطیل شوند اشاره کرد و گفت: از مردم انتظار می‌رود با بازرسان نظارتی همکاری لازم در اجرای مصوبات ستاد مبارزه با کرونا بعمل آورند.

رئیس اتاق اصناف اراک نیز با اشاره به تعطیلی دو هفته‌ای اصناف استان گفت: از مسئولان انتظار می‌رود همانطور که نظارت بر عملکرد اصناف دارند به همان میزان نیز بر رفتار و عملکرد ادارات، سازمان‌ها و مطب‌های پزشکان خصوصی در شرایط کرونایی داشته باشند.

جمشید زند افزود: برابر مصوبه ستاد کرونا باید ادارات نسبت به نصب نرم افزار ماسک اقدام کنند و واحدهای تولیدی و صنعتی نیز با پروتکل‌های بهداشتی اعلام شده فعالیت کنند. باید پرسید چند درصد ادارات و صنایع، مصوبات را به درستی اجرا می‌کنند. اگر قرار باشد قرنطینه فقط در سطح اصناف اتفاق بیفتد شاهد قطع زنجیره سرایت ویروس نخواهیم بود.

وی بیان کرد: تعطیلی اصناف مشکلات معیشتی و اقتصادی برای آنها بوجود آورده است. باید پرسید در هنگام تعطیلی بازار و صنوف، متصدیان صنفی چگونه هزینه‌های امرار معاش خود را تامین می کنند. علاوه بر آن مشکلات متعدد اقتصادی گریبانگیر آنان است.

زند در ادامه خواستار قرنطینه و تعطیلی تمامی کانون‌های شیوع ویروس شد و افزود: با تعطیلی موقت اصناف نمی‌توان گفت که می توان مانع از شیوع کروناویروس شد.

همچنین معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی گفت: متاسفانه شاهد شلوغی مطب های پزشکان هستیم و بعضا افراد کرونامثبت که باید در منزل قرنطینه باشند برای معاینات و حتی بررسی میزان سطح اکسیژن به مطب پزشکان مراجعه می‌کنند که این رفتارها منجر به افزایش شیوع ویروس در جامعه خواهد شد.

محسن خیرمند خواستار اتخاذ تصمیمات کارشناسی شده و متمرکز برای مدیریت بیماری کروناویروس شد و افزود: با هر فردی که اقدام به فک پلمب کند با تشکیل پرونده قضائی برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.