خلاصه مهمترین اخبار مجلس در روز ۳۱ فروردین

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما،  مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد و بررسی سوالات نمایندگان از فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد، گزارش عملکرد مرکز پژوهش های مجلس در مجلس یازدهم و … در دستور کار نمایندگان قرار گرفت.

محمد باقر قالیباف در ابتدای جلسه و در نطق پیش از دستور خود با اشاره به وضعیت شیوع بیماری کرونا اظهار کرد: بسیاری از شهرها و شهرستان ها وضعیت قرمز دارند و در شرایط سختی هستیم.. امیدوارم با اجرای کامل محدودیت ها بتوانیم روند رشد این بیماری و آسیب را متوقف کنیم.

رییس مجلس شورای اسلامی افزود: ما متوجه وضعیت سخت اقتصادی هستیم و باید بگویم که همه توان مجلس و دولت حمایت از مشاغل آسیب دیده از کرونا خواهد بود.

سوالات نمایندگان از وزیر اقتصاد

در ادامه جلسه علنی، احمد علیرضابیگی در جریان سوال خود از وزیر امور اقتصادی و دارایی در خصوص ابهامات در اظهار کرد: از ابتدای مجلس دهم برخی موارد خصوصی سازی که به طریق ناصواب صورت گرفته بود را پیگیری کرده و موجب ابطال آن شدیم، در همین راستا واگذاری ایران ایرتور هم دارای خطاهای فاحشی بوده و چپاول از بیت المال است.

فرهاد دژپسند هم ضمن حضور در صحن مجلس در پاسخ به این سوال توضیح داد: واگذاری شرکت ایران ایرتور کاملا براساس قانون انجام شده زیرا بعد از ۴ بار برگزاری مزایده و در پنجمین مزایده این واگذاری انجام شد. شرکت ایران ایرتور در زمان واگذاری دارای حجم تعهدات بدهی بسیار بالایی بود که در آن زمان خریدار مکلف و موظف به پرداخت تمام تعهدات شد و امروز تمامی این تعهدات به درستی انجام شده است. 

وزیر امور اقتصادی و دارایی سال گذشته را از لحاظ واگذاری، سالی متمایز خواند و گفت که

پس از طرح سوال نماینده تبریز و توضیحات دژپسند، این سوال به رای مجلس گذاشته شد و بر این اساس نمایندگان اعلام کردند که از پاسخ‌های وزیر اقتصاد.

در ادامه رییس مجلس نیز با اشاره به قانع شدن مجلس از توضیحات وزیر اقتصاد در مورد واگذاری ایران ایرتور، تاکید کرد: مجلس از واگذاری درست حمایت می‌کند و مردم و بخش خصوصی بدانند که مجلس مصمم به تحقق اصل ۴۴ است و ما

وی افزود: مجلس شورای اسلامی از کارهای درست واگذاری دفاع و حمایت می‌کند و اگر جایی تخلفی باشد با همین محکمی با تخلف برخورد می کند.

همچنین روح الله نجابت،‌ نماینده مردم شیراز در جریان سوال از وزیر اقتصاد در خصوص علت عدم اجرای ماده ۷ قانون اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی مبنی بر لزوم شفافیت و تسهیل شرایط صدور مجوزهای کسب و کار تاکید کرد: متاسفانه آمار و ارقام وزارت اقتصاد در خصوص اقدامات انجام شده برای با مشاهدات میدانی و نظر فعالان اقتصادی متضاد بوده و با آنچه که باید انجام شود هنوز فرسنگ ها فاصله داریم.

فرهاد دژپسند در پاسخ به این سوال بیان کرد: با حمایت قاطع نمایندگان در مدت باقی مانده دولت، روند خصوصی سازی ها را با شفافیت و سرعت بیشتری پیش خواهیم برد. در بحث بهبود فضای کسب و کار مجلس در ماه های پایانی سال گذشته با اصلاح مواد یک و هفت اجرای قانون سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی کمک شایانی به ما در مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزها کرد.

وی در ادامه اظهار کرد: که می تواند نقش اساسی در بهبود رتبه ایران در سطح جهانی داشته باشد. اگر بانک جهانی سیاسی برخورد نکند. یکی از اقدامات، ایجاد پنجره واحد برای ثبت شرکت ها بود که در سال گذشته در تهران و چهار کلانشهر دیگر انجام شد که فاصله زمانی ثبت شرکت از ۷۲ روز به کمتر از ۷۲ ساعت کاهش یافت.

این سوال هم به رای مجلس گذاشته شد و بر این اساس نمایندگان اعلام کردند که از پاسخ‌های وزیر اقتصاد

***

در ادامه جلسه علنی،‌ علی کریمی فیروزجایی عضو هیات رییسه مجلس بیانیه ۲۳۵ نماینده در  را قرائت کرد.

علی نیکزاد هم با اشاره به بیانیه قدردانی نمایندگان از کادر بهداشت و درمان اظهار کرد: نمایندگان علاوه بر تشکر از شما عزیزان، تمام تلاش خود را معطوف به می کنند.

وی همچنین پیام تسلیت نمایندگان مجلس را برای  را قرائت کرد.

ناطقین مجلس

پاک فطرت:

زارعی:

کوهساری:

محمدیاری:

***

حجت‌الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی عضو هیئت رییسه مجلس از اعلام وصول  و طرح تجارت مرزنشینان به منظور ساماندهی کولبری خبر داد.

علیرضا زاکانی نیز به ارائه در مجلس یازدهم پرداخت.

بعد از ارائه این گزارش،‌ سید کاظم دلخوش سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی با انتقاد از عملکرد مرکز پژوهش ها گفت: نیروهایی را به مرکز پژوهش ها آوردند، حال اینکه باید قبل از هر گونه تغییر از هیات امنا و رئیس مجلس اجازه گرفته می شد نه اینکه بعدش این کار را انجام دهند. فکر می کنم در این جا

محسن زنگنه،‌ عضو کمیسیون برنامه و بودجه هم تاکید کرد که مرکز پژوهش ها ازاستفاده کند.

اخطارها و تذکرات نمایندگان مجلس

نیکزاد در پاسخ به پژمانفر:

الهیان:

نماینده پیرانشهر:

میرتاج الدینی: 

صالحی:

شادمهر:

***

در حاشیه جلسه علنی،‌ محمد حسین فرهنگی سخنگوی هیات رئیسه ارائه کرد و گفت: به دلیل اینکه هفته آینده پیک کرونا است و ما فضای کافی برای جلسات کمیسیونها نداریم و در صحن هم ارتباطات به گونه ای است که نمایندگان نمی توانند فاصله داشته باشند لذا قرار شد دو روز جلسه صحن در هفته آینده نیز نباشد.

وی افزود: لازم است توضیح بدهم که تعطیلی برای نماینده عملا معنایی ندارد و نمایندگان درگیر مسائل مختلف مرتبط با مجلس چه با جلسه و چه با تلفن هستند.

در پایان علی نیکزاد هم با به صدا درآوردن زنگ پایان جلسه، اعلام کرد: جلسه علنی بعدی مجلس شورای اسلامی ساعت ۸:۴۵ دقیقه صبح ماه بر اساس دستور هفتگی برگزار خواهد شد.

تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را نیز می توانید بخوانید.

انتها پیام

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.