گفتگوی خانواده طرحی برای توان‌افزایی است/آموزش مهارت‌های ارتباطی

به گزارش خبرنگار «تاریخ ما»، معصومه ابتکار ظهر دوشنبه در بیست و هفتمین جلسه گفتگوی ملی خانواده که در استان البرز برگزار شد، اظهار کرد: این طرح با همکاری انجمن جامعه‌شناسی ایران و کانون گفتگوی امام موسی صدر اجرا می‌شود، در این طرح وزارت آموزش‌وپرورش و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز همکاری دارند.

وی با تأکید بر اینکه خانواده یکی از مهم‌ترین نهادهای بشری است، گفت: خانواده نهادی است که زندگی انسان به‌طور مستقیم به آن وابسته است، استحکام یک خانواده به‌سلامت جامعه کمک می‌کند.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه خانواده یک رکن غیرقابل‌ انکار است، گفت: خانواده دچار بحران‌ها و آسیب‌های زیادی شده است.

ابتکار با تأکید بر اینکه آسیب‌هایی که در کمین خانواده ایرانی است باید آسیب‌شناسی شود، گفت: نهاد خانواده باید مقابل آسیب‌ها ایمن شود تا کارکرد حفاظتی و مراقبتی خودش را حفظ کند.

وی یکی از مهم‌ترین آسیب‌ها را مشکلات اقتصادی دانست و گفت: این مشکل در همه جوامع وجود دارد، ما با دور جدید تحریم‌های ظالمانه و خروج آمریکا از برجام مواجه هستیم و این مسائل شرایط اقتصادی را سخت‌تر کرده است.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با تأکید بر اینکه دولت دشواری اقتصادی موجود را انکار نمی‌کند، گفت: دولت تلاش می‌کند به مشکلات اقتصادی پرداخته و آن‌ها را حل کند. رئیس‌جمهور بر رسیدگی به وضعیت معیشتی مردم و نیازهای اولیه خانوارها و همچنین ایجاد فرصت‌های شغلی تأکید دارد.

خانواده ایرانی با اختلال ارتباطی مواجه است، اختلالی که ناشی از عدم توانایی صحیح در گویش و بیان مسائل استابتکار در بخش دیگری با اشاره به اهمیت توانمندسازی زنان، گفت: دوره‌های توسعه کسب‌وکار برای زنان برگزار می‌شود، ارائه تسهیلات به زنان روستایی نیز در دستور کار قرار دارد و دولت به توانمندسازی زنان توجه ویژه‌ای دارد.

وی با اشاره به مهاجرپذیری استان البرز، گفت: این موضوع موردتوجه دولت است همچنین دستور و تأکیدات مقام معظم رهبری در حوزه آسیب‌های اجتماعی از سوی شورای اجتماعی کشور دنبال می‌شود.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به مشکلی که خانواده را به‌شدت متزلزل می‌کند، گفت: اختلال ارتباطی درون خانواده آسیبی جدی است که باید موردتوجه قرار گیرد در این خصوص مطالعه و پژوهش در سطح ملی انجام‌شده است.

ابتکار با اشاره به مطالعاتی که با همکاری انجمن جامعه‌شناسی ایران انجام‌شده است، گفت: بر اساس مطالعات موجود مشخص‌شده که خانواده ایرانی با اختلال ارتباطی مواجه است، اختلالی که ناشی از عدم توانایی صحیح در گویش و بیان مسائل است.

وی به مشکل شنیداری نه به مفهوم پزشکی در خانواده‌ها اشاره کرد و گفت: ما با مشکل درست شنیدن مواجه هستیم به‌طوری‌که بارها شنیده‌اید، جوانان می‌گویند کسی حرف ما را نمی‌شنود. نباید از خاطر دور داشت تولید سوءتفاهم می‌تواند به خشونت و بسیاری از آسیب‌ها از جمله کودک‌آزاری منجر می‌شود.

ابتکار با اشاره به اینکه بسیاری در مراجعات به اورژانس اجتماعی به مسئله کودک‌آزاری اختصاص دارد، گفت: دولت باسیاست‌هایی که در این زمینه دنبال می‌کند به دنبال راه‌کاری مناسب است در این میان مشارکت سازمان‌های مردم‌نهاد نیز ضروری است.

وی اضافه کرد: اختلال ارتباطی مسئله اصلی ما در طرح ملی گفتگوی خانواده است زیرا معتقدیم این طرح به توان‌افزایی خانواده کمک می‌کند.

در طرح ملی گفتگوی خانواده مهارت‌هایی که می‌تواند ارتباطات عاطفی، انسانی و عقلانی صحیح را میان اعضای خانواده برقرار کند، آموزش داده می‌شودمعاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اهمیت آموزش مهارت‌های ارتباطی، گفت: در این طرح تلاش می‌کنیم مهارت‌هایی که می‌تواند ارتباطات عاطفی، انسانی و عقلانی صحیح را میان اعضای خانواده برقرار کند، آموزش دهیم.

ابتکار در بخش دیگری با اشاره به انقلاب دیجیتال و خدماتی که به جوامع ارائه می‌کند، گفت: نمی‌توانیم نقش موبایل را در زندگی فردی و اجتماعی نادیده بگیریم.

وی با تأکید بر اینکه نحوه صحیح استفاده از اینترنت و شبکه‌های اجتماعی، گفت: اگر خواهان جامعه و خانواده سالم هستیم باید به این مسائل توجه کنیم.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده بابیان اینکه آرامش گمشده عصر کنونی است، گفت: همه به دنبال آرامش جمعی هستیم، باید کارکرد خانواده به این سمت باشد درحالی‌که خانواده‌ها در حال از دست دادن کارکرد خود هستند.

ابتکار با اشاره به اینکه در این زمینه مطالعات ملی و بین‌المللی زیادی انجام‌شده است، گفت: طرح تاب‌آوری اجتماعی در استان البرز با موفقیت انجام‌شده است. امیدواریم با حمایت استاندار این طرح ادامه پیدا کند.

وی گفت: سازمان‌های مردم‌نهاد، خیریه، تشکل‌ها و احزاب باید به آسیب‌های اجتماعی توجه کنند، احزاب در کنار فعالیت‌های سیاسی، فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی انجام می‌دهند که این  نویدبخش است.

تازه ترین اخبار میراث فرهنگی ایران و جهان را در تاریخ ما دنبال کنید.
برچیده از سایت مهر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.