آخرین اخبار از تزریق واکسن کرونا در استان مرکزی
دکتر علی علیمحمدی، در گفتوگو با خبرگزاری تاریخ ما، با اشاره به تزریق قریب به ۱۰ هزار دوز واکسن در سطح شهرهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اراک اظهار کرد: این میزان واکسن طبق دستورالعمل کشوری ستاد ملی مبارزه با کرونا به ترتیب بین کادر بهداشت و درمان، سازمان نظام پزشکی، سالمندان تحت پوشش سازمان بهزیستی، اورژانس بیمارستانی، تعدادی از جانبازان بالای ۵۰ درصد و بیماران خاص، دیالیزی ها و سرطانیهای تحت درمان توسط شیمی درمانی، تزریق شده است.
وی در ادامه گفت: در حال حاضر تزریق واکسن آسترازنکا که از کشور کره جنوبی تحویل گرفته شده، برای مابقی پرسنل بهداشت و درمان، اورژانس پیش بیمارستانی و نظام پزشکی و جانبازان ۵۰ تا ۷۰ درصد آغاز شده است و پیش بینی میشود که در این مرحله طبق برنامههای از پیش تعیین شده، حدود۷۰۸۰ نفر واکسینه شوند.
دکتر علیمحمدی، توضیح داد: در جریان تزریق واکسن برای جامعه هدف اعلام شده، برخی از دریافت کنندگان، واکسن روسی، برخی دیگر واکسن چینی یا هندی و اخیرا نیز واکسن آسترازنکا سوئدی دریافت کردند که علت آن خرید واکسن از کشورهای مختلف است و تفاوتی وجود ندارد.
او با اشاره به تزریق واکسن به بیماران خاص به دلیل ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن آنها ناشی از مصرف داروهای مختلف بیماری خاص، تصریح کرد: طبق دستورالعمل وزارت بهداشت، واکسنی برای بیماران خاص تزریق می شود که کمترین واکنش را به همراه داشته باشد و چون در تولید واکسن سینوفارم چین، ویروس کشته شده بکار رفته است کمترین واکنش و عارضه احتمالی را در بردارد برای تزریق بین بیماران خاص با سیستم ایمنی ضعیف تر نسبت به دیگران، در نظر گرفته شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک در خصوص میزان مصونیتی که واکسن کرونا ایجاد میکند، گفت: میزان مصونیت واکسن بین ۶۵ الی ۹۱ درصد متغیر است و هیچ واکسنی ایمنی کامل و ۱۰۰ درصدی ندارد. همچنان که واکسن تزریق می شود حتی در بهترین حالت که ۹۱ درصد مصونیت ایجاد میکند، رعایت پروتکل ها برای حفظ جان و سلامت انسان الزامی است و ضرورت دارد، چرا که حتی در بهترین حالت ممکن تا ۱۰ درصد احتمال ابتلا وجود دارد.
وی با تاکید بر رعایت پروتکلهای اجتماعی به ویژه استفاده از ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و نیز پرهیز از حضور در تجمعات و دورهمیها، تصریح کرد: امید است که با برنامه ریزیهای صورت گرفته از اوایل یا اواسط تیرماه واکسیناسیون عمومی آغاز شود تا بتوانیم هر چه سریعتر با همکاری بین بخشی با کمترین عوارض از این اپیدمی عبور کنیم.
او تصریح کرد: براساس چک لیستهای موجود و بررسیهای انجام شده، دریافتکنندگان واکسن در استان مرکزی هیچ عارضه جدی و نگرانکنندهای نداشته اند و تنها تب و بدن درد مختصر که امری طبیعی و تعریف شده در روند واکسیناسیون است در برخی افراد گزارش شده و خوشبختانه عوارض جدی مشاهده نشده است.
پایان خبر / تاریخ ما